The Sisters Brothers is sinds kort verkrijgbaar op dvd en Blu-ray. De film speelt zich af in 1850 in het Wilde Westen. Hermann Kermit Warm heeft een middel ontdekt om goud makkelijk op te kunnen sporen. Aangezien iedereen in de ban is van goudkoorts, is het middeltje erg gewild. Warm wordt gezocht door de beruchte huurmoordenaars Eli (John C. Reilly) en Charlie Sisters (Joaquin Phoenix). Ja, het zijn broers, nu snappen we de titel 😉

winactie sisters brothers

Niet je gemiddelde western

Ondertussen krijgt Warm hulp van Morris (Jake Gyllenhaal). Wie zijn nu de good guys en wie de bad guys. De lijn wordt al gaande de film vordert, steeds dunner. The Sisters Brothers is dan ook niet je gemiddelde western. De karakters en emoties van de personages worden onder de loep genomen. Eli verlangt naar een ‘gewoon’ leven, op een boerderij, rustig met de vrouw waar hij verliefd op is. Charlie heeft het vroeger moeilijk gehad (welke film gemenerik niet?!) en worstelt dagelijks nog met de gevolgen ervan. Hij doet wel heel stoer maar hoe hard is hij nou echt?

Dan heb je nog Morris, die wat mij betreft het meest interessante personage is maar dat kan ook komen doordat ik Gyllenhaal altijd fascinerend vind. En Warm, wat drijft hem? Nou ja, al met al, een aparte invalshoek voor een western.

Er is ook een piepklein rolletje weggelegd voor filmveteraan Rutger Hauer als The Commodore. Ook leuk om te vermelden, Mayfield wordt gespeeld door trans actrice Rebecca Root, een grote stap in de goede richting. Lees hier een interview met Root over haar rol.

Een Fransman in Hollywood

Waar ik wel moeite mee had is de mate van geweld die erin voorkomt. Niet constant maar ik heb wel een paar keer echt weg moeten kijken. Daar houd ik niet zo van in films. Maar ja, ik had niet anders verwacht toen ik las dat de film geregisseerd was door de Franse filmregisseur Jacques Audiard. The Sisters Brothers is zijn eerste Engelstalige film. Hij is vooral bekend van de films Un prophète maar ook De battre mon cœur s’est arrêté en De rouille et d’os zijn bekende films onder zijn regie. Geen zoete films zeg maar…Ik vond de keuze voor Audiard als regisseur ook heel raar, eerlijk gezegd.

Ik las dat John C. Reilly expliciet om hem had gevraagd voor de regie. Reilly heeft namelijk een grote rol in de totstandkoming van de film. Zijn productiemaatschappij had in 2011 al de rechten voor het zwart-komische boek van Patrick DeWitt gekocht en Reilly wilde zelf een van de hoofdrollen vertolken. Hij is ook een van de producenten van de western. Het duurde uiteindelijk nog een jaar of 7 voordat de film het licht zou zien. Klik hier voor een mooi interview met John C. Reilly over deze film. Voor filmlocatieliefhebbers (ja, zoals ik), is het misschien leuk om te weten dat de film voornamelijk is opgenomen in verschillende delen van Spanje. Ook, in mindere mate, in Roemenië en Frankrijk.

recensie sisters brothers

Wat ik wel echt leuk vond aan The Sisters Brothers is dat het zo anders is dan de normale western. Er zijn best veel vooroordelen over westerns, het is niet een van de meest geliefde filmgenres, maar bij The Sisters Brothers kun je al deze vooroordelen wel overboord gooien. En ja, de mannen, het zijn toch wel even een paar wereldacteurs bij elkaar hoor!

WIN! (gesloten)

Gefeliciteerd Mika en Eliatha, jullie hebben gewonnen en inmiddels ook een mailtje ontvangen!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je The Sisters Brothers graag zien? Wij mogen, met dank aan Triple P Entertainment, 1 dvd én 1 Blu-ray van de film weggeven. Winnen is heel makkelijk. Laat ons hieronder weten welke acteur jij graag eens in een cowboypak zou willen zien 😉

Let op:  Omdat wij de winnaar een mailtje sturen, is het van belang dat je een geldig e-mailadres achterlaat. Laat ons ook even weten of je meedoet voor de dvd of voor de Blu-ray. Om mee te doen, moet je in Nederland wonen. De winactie loopt tot en met woensdag 20 maart.

Extra info

Lengte: 121 minuten
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Consumentenadviesprijs DVD: € 16,99 / Blu-ray: € 17,99

62 gedachten over “The Sisters Brothers

  1. Elke film met Jake Gyllenhaal is wat mij betreft prima om te kijken 🙂 al moet ik zeggen dat ik niet zo een held qua geweld en zo ben. Wie ik wel in cowboy pak wil zien: Noah Mills graag 🙂

  2. Ik weet nog dat ik als kind western keek met m’n vader, alleen dan een mildere vorm ;)! Geen idee welke acteur, ben heel slecht met namen haha! Leuk dat jullie de film mogen weggeven op blueray.

  3. Dit is echt een film voor mijn man… Niet echt mijn ding 😉 Maar ik zou wel met hem mee kijken hoor, onder het genot van een glaasje wijn haha Als er dan maar knappe kerels in zitten 😉

  4. Nou ik hou western en keek vroeger veel met bekende acteurs zoals john wayne , clint eastwood en dus deze film wil ik toch graag zien , Vin Diesel zou ik graag in cowboypak willen zien.
    Voorkeur DVD

  5. Het wilde westen vind ik echt niet interessant, haha. Daar rollen de bladeren over de straat met de Saloon als achtergrond. Wat ik wel tof vind om te weten is dat het in Spanje is gefilmd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »