Ga naar de inhoud
Home » 25 bijzondere koppels

25 bijzondere koppels

romantische films netflix

Februari, Valentijnsdag, it’s this time of the year. Ik zie weer overal hartjes en alles lijkt te draaien om de liefde. Je weet dat ik geen groot Valentijnsdag fan ben. Nee, ook niet toen ik wel verliefd was. Desondanks leek het me leuk om er eens een keertje aandacht aan te besteden op de blog. Dus let op, memorabel moment, februari is liefdesmaand op Srsck (alleen dit jaar hoor, we gaan niet overdrijven). Laten we vandaag kijken naar bijzondere koppels.

Van die mooie koppels waar we ooit bij weg droomden (kijk maar hoe blij mensen werden toen Brad Pitt en Jennifer Aniston elkaar even aanraakten op 20 januari bij de Sag Awards), de koppels die niemand ooit verwachtte, de tragische koppels, de stijlvolle koppels en de rebelse koppels.

Gebroken koppels

De meesten van de lijst hebben het uiteindelijk niet gered, ook al dachten we dat hun liefde overal tegen bestand was. Dachten jullie dat niet ook van Marco en Leontine bijvoorbeeld, zo’n ijzersterk koppel dat na meer dan 20 jaar toch bezwijkt? En wie herinnert zich nog toen Sandra Bullock’s hart gebroken werd door Jesse James?

Op de camera lijkt het allemaal koek en ei maar uiteindelijk hebben we geen flauw idee hoe het eraan toe gaat in het leven van al die celebs. Ik weet ook nog dat Tim Robbins en Susan Sarandon uit elkaar gingen (23 jaar, 2 kids), terwijl ik dat persoonlijk het perfecte koppel vond. Of Naomi Watts en Liev Schreiber (11 jaar, 2 kids)…Nou ja, de liefde is onvoorspelbaar.

Rebelse liefde

Rebelse bijzondere koppels oftewel de enfants terribles van de liefde!

Kate Moss en Johnny Depp

Kate Moss en Johnny waren samen van 1994 tot 1998. Ze waren jong, mooi en ze sloopten hotelkamers voor de lol.

Op het moment is Johnny samen met een piepjonge Russische danseres, Polina Glen. Kate is sinds 2015 samen met fotograaf Nikolai von Bismarck.

Madonna en Sean Penn

Madonna en Sean Penn waren, op zijn zachtst uitgedrukt, een pittig stelletje. Ze sloegen niet op hotelkamers in zoals bovenstaand koppel maar Sean sloeg graag in op fotografen. Daarnaast waren ze bekend om hun heftige ruzies. Deze iconisch jaren 80 koppel was dan ook geen lang leven beschoren.

Amy Winehouse en Blake Fielder-Civil

Blake en Amy waren zes jaar samen, knipperlicht, waarvan 2 getrouwd (2007-2009). Hij was haar grote liefde (en de inspiratiebron voor Back To Black) maar hij had slechte invloed op Amy. Velen zien hem als degene die indirect verantwoordelijk was voor haar drugsprobleem en uiteindelijke ook voor haar dood.

Kurt Cobain en Courtney Love

De zanger van Nirvana was al beroemd toen hij Courtney ontmoette. De twee waren vier maanden bij elkaar toen Courtney zwanger bleek, ze trouwden kort daarop (zie foto hieronder voor de groene bruiloft-pyjama van Kurt).

Hun relatie was er een met veel ups en downs en vooral heel veel drugs. Cobain pleegde zelfmoord in 1994.

Power koppels

Niet alleen een koppel maar een goed geolied bedrijf

Jay Z en Beyonce

Even een leuk verhaal, toen mijn dochter nog een baby was liepen we Jay Z en Beyonce tegen het lijf in Saint-Tropez. Beyonce zat toen nog in Destiny’s Child en wij herkenden haar in eerste instantie niet eens. Baby-dochter ging met Jay Z op de foto (ja, die herkenden we dan weer wel haha) terwijl Beyonce ernaast stond! Pas toen we de dag daarna hun foto in de krant zagen, beseften we dat het Beyonce was geweest haha.

Deze twee zijn na al die jaren nog steeds samen, een kleine 20 jaar! Door dik en dun, en ondanks het feit dat hij vreemd is gegaan. Het werd vermoed door het lift-incident met Solange en later werden de vermoedens versterkt door het liedje Lemonade. Uiteindelijk gaf Jay Z toe dat hij was vreemdgegaan tijdens een interview met David Letterman. Een powerkoppel met goede en slechte tijden dus, drie kinderen en een succesvolle onderneming.

David en Victoria Beckham

Posh Spice trouwde op 4 juli 1999 (met kroontje op!) met de Engelse topvoetballer David Beckham. Ze zijn dus al 20 jaar samen en hebben vier kinderen. Daarnaast hebben ze beiden succesvolle carrières (gehad), hij als voetballer en zij als zangeres en later als modeontwerpster.

Ze stralen uit dat niets, maar dan ook niets, hun uit elkaar kan krijgen. Ze lijken heel hecht te zijn als familie en zijn regelmatig met zijn allen te zien.

Echte liefde

De bijzondere koppels waarbij we écht willen dat ze voor altijd samen blijven!

Brad Pitt en Jennifer Aniston

Ja, hier zijn ze dan. Persoonlijk vond ik Brad een mooi koppel vormen met Gwyneth Paltrow maar koppel Jennifer-Brad deed het goed bij ‘het publiek’. Ja, het publiek…dat is het toch een beetje met de levens van beroemdheden? We kijken naar ze via roddelbladen en social media net alsof we naar een Netflix serie kijken.

De Brad en Jennifer ‘serie’ ging zo: Bij Brad en Jennifer was er sprake van echte liefde, ze zouden voor altijd en altijd en altijd bij elkaar blijven maar toen kwam heks Angelina Jolie en die pakte arme hulpeloze Brad af en Jennifer was er kapot van en herstelde eigenlijk nooit volledig.

Brad en Jennifer waren samen van 1998 tot 2005, Brad en Angelina van 2005 tot 2019.

Rachel McAdams en Ryan Gosling

Toen na de mierzoete romantische film The Notebook bleek dat de twee hoofdrolspelers ook voor het eggie een relatie hadden, werd de relatie al snel bestempeld als echte liefde. Kwestie van je iets teveel laten meeslepen door een film, zeg maar.

Dat de regisseur in een interview vertelde dat de acteurs elkaar aan het begin van de opnames het licht in de ogen niet gunden, was even slikken voor de fans maar gelukkig was het nu dan allemaal goed. Tot het fout ging. Ze waren twee jaar bij elkaar, van 2005 tot 2007. Sinds 2016 is Gosling samen met Eva Mendes. Rachel is samen met scenarioschrijver Jamie Linden.

Johnny Cash and June Carter

De twee countrylegendes waren getrouwd toen ze elkaar ontmoetten maar volgens de verhalen was het al meteen duidelijk dat ‘er iets was’. In de jaren 60 ging Cash gebukt onder drank- en drugsproblemen wat ook gevolgen had voor zijn huwelijk dat op een scheiding uitliep. Carter was tegen die tijd ook gescheiden (na twee huwelijken). Zij hielp Cash tegen zijn verslavingen te vechten. Cash vroeg Carter ten huwelijk op het podium in 1968 (voor een publiek van ongeveer 7000 man).

Ze trouwden kort daarop, in maart 1968, en bleven meer dan dertig jaar getrouwd tot aan de dood van June in 2003. Johnny stierf vier maanden later. Er is een mooie film gemaakt over de relatie van Johnny en June met Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon in de hoofdrollen, Walk the Line.

David Bowie en Iman

Wat ooit begon als een blind date tussen een muziekicoon en een topmodel werd een huwelijk van 23 jaar tot aan het overlijden van David Bowie. Een werkelijk prachtig stel, al zeg ik het zelf.

Kurt Russel en Goldie Hawn

Hollywood staat nou eenmaal niet bekend om de lange relaties maar sommige koppels flikken het toch maar wel even. Zo zijn Kurt Russel en Goldie Hawn al sinds 1983 samen. Hawn was toen op haar hoogtepunt qua carrière. Ze was al twee keer getrouwd geweest en had twee kids, waaronder actrice Kate Hudson. Russel had ook al een zoon uit zijn eerste huwelijk. Samen kregen ze ook een zoon. Nu, zo’n 36 jaar later zijn Hawn en Hudson nog steeds gelukkig samen. Dat is wel mooi toch. Toch even wat Valentijnsdag-spirit!

Een ander koppel dat al heel lang samen is in Hollywood, is Tom Hanks en Rita Wilson. Ze zijn sinds 1988 getrouwd.

Paul McCartney en Linda

Grote kans dat John en Yoko genoemd worden wanneer het over iconische koppels gaat. Op de een of andere manier vind ik ze geen liefde uitstralen. Paul en Linda daarentegen wel. Ze kregen drie kinderen en waren 29 jaar getrouwd tot Linda aan borstkanker overleed.

De vreemdgangers

En dan heb je van die mooie bijzondere koppels waarbij het heel erg misgaat!

Robert Pattinson en Kristen Stewart

Robert Pattinson and Kristen Stewart leerden elkaar in 2008 kennen op de set van ‘Twilight’. Ze waren dé koppel tussen 2009 en 2012 maar toen ging zij hartstikke vreemd met de regisseur van Rupert Sanders tijdens de opnames van Snow White and the Huntsman. Dat betekende het einde van de relatie. En het einde van het huwelijk van Sanders overigens.

Elin Nordegren en Tiger Woods

Elin ontmoette golflegende Tiger Woods toen zij de nanny was van een ‘golfcollega’ van hem. In 2004 trouwden ze, ze kregen twee kids en alles leek koek en ei tot in december 2009 aan het licht kwam dat Tiger Woods haar had bedrogen. Niet 1 keer, niet 2 keer, maar ontelbare keren. Met andere woorden, Woods was een serie-vreemdgaander. De scheiding werd in augustus 2010 uitgesproken en Elin liep weg met 100 miljoen dollar.

Een paar maanden geleden kreeg ze haar derde kind met voormalig voetbalspeler Jordan Cameron. Tiger Woods heeft een vriendin.

Wendy van Dijk en Xander de Buisonjé

Welgeteld drie dagen voor hun huwelijk werd de relatie van Xander de Buisonjé en de zwangere Wendy van Dijk verbroken. Xander bleek te zijn vreemdgegaan.

De breuk werd breed uitgemeten in de media, dubbel zwaar dus omdat je het aan de ene kant moet verwerken maar dat moet je wel doen terwijl iedereen naar je kijkt. Daar kunnen André, Monique en Bridget vast over meepraten….

Hugh Grant en Elizabeth Hurley

Hugh Grant en Elizabeth ‘Liz’ Hurley waren een van die celeb-droomkoppels in de jaren ’90. Ze waren samen van 1987 tot 2000. Liz was sexy en mooi, hij was een beetje onhandig en schattig met zijn puppy ogen. Nou ja, you get the picture.

Niemand had het dan ook zien aankomen toen Hugh Grant in Los Angeles gearresteerd werd omdat hij ‘orale seks had op een openbare plek’. Nee, niet met Liz, maar met een prostituee.

Woody Allen en Mia Farrow

Woody Allen en actrice Mia Farrow waren niet getrouwd maar ze waren een dikke 12 jaar samen. Mia Farrow was voor die tijd al twee keer getrouwd geweest, eerst met Frank Sinatra die toen 50 was en zij 21 en daarna met André Previn die nog getrouwd was toen ze zwanger raakte van hem. Toen ze iets met Woody Alleen kreeg in 1979 had ze dus al kinderen, een deel biologisch en een deel geadopteerd. (In totaal heeft Mia Farrow nu 11 levende kinderen waarvan vier biologisch)

Een van de geadopteerde kinderen was Soon-Yi. De relatie van Woody Allen en Mia Farrow kwam tot een eind in 1992 toen bekend werd dat Woody (56) iets had met Soon-Yi (22). Mia Farrow was erachter gekomen doordat ze naaktfoto’s van Soon-Yi vond. Daar wordt je toch wel een beetje naar van, eerlijk gezegd?! Anyway, Soon-Yi en Woody Allen trouwden in 1997 en adopteerden zelf twee kids. Ze zijn nog steeds bij elkaar. Dit is maar een inimini deel van het Mia Farrow/alle kids/Woody Allen-verhaal, je kunt er werkelijk een heel dik boek van schrijven.

Aparte koppels

Je kent ze wel, van die onwaarschijnlijke koppels…

Marilyn Manson en Dita von Teese

Ze waren zeven jaar bij elkaar toen ze trouwden (zij in een werkelijk geweldige paarse jurk van Vivienne Westwood). Het huwelijk hield geen stand. Dita vroeg de scheiding na iets langer dan een jaar aan.

Lisa Marie Presley and Michael Jackson

Ik weet nog goed toen bekend werd dat de dochter van Elvis met Michael Jackson was getrouwd. Het was volkomen onderwachts en niemand snapte er wat van. De wildste verhalen deden de ronde en over het algemeen werd het huwelijk gezien als een fake huwelijk. Wie weet.

Presley is op het moment met een boek bezig waar ze het schijnbaar zowel over haar vader als over Jackson zal hebben. Lang duurde de relatie in ieder geval niet, ze waren twee jaar getrouwd.

Jennifer Lopez en Ben Affleck

Jennifer Lopez en Ben Affleck zouden trouwen in 2003. Een paar dagen voor de bruiloft werd er een persbericht verspreid waarin het showbizzpaar liet weten het huwelijk ‘uit te stellen’. Van uitstel komt afstel, zij hadden de memo niet gekregen.

Persoonlijk vond ik Bennifer geen match. Hij komt altijd vrij afstandelijk over en zij juist temperamentvol. (update: Bennifer is weer samen, gaan ze mijn ongelijk bewijzen?!)

Tragische liefde

John Kennedy jr. en Carolyn Bessette

Dit iconisch koppel was helaas geen lang leven beschoren. Vóór Carolyn ging Kennedy jarenlang met actrice Darryl Hannah en hij had ook een jaartje een relatie met Madonna in de jaren 80.

(c) John Mathew Smith & www.celebrity-photos.com from Laurel Maryland, USA, CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons

John trouwde in 1996 met Carolyn Bessette, ze waren toen al twee jaar samen. Ze werden gezien als een van de meest elegante koppels van het moment. In juli 1999 stierven ze, samen met Carolyn’s zus Lauren, in een vliegtuigongeluk.

Natalie Wood en Richard Wagner

Last but not least, Natalie Wood en Richard Wagner. In de jaren 50 was Wood een van de beroemdste actrices. Ze trouwde met acteur Richard Wagner maar het liep uit op een scheiding in 1962. In 1972 trouwden ze nog een keer (waar hebben we dit eerder gehoord?!). Ze kregen een dochter en alles leek even goed te gaan.

In 1981 verdronk Nathalie Wood toen ze samen met haar man, acteur Christopher Walken en de kapitein op een zeilboot was. Wat er precies gebeurde die nacht is onduidelijk. Er werd geroepen dat ze vermoord was door Richard Wagner of dat ze zelfmoord had gepleegd of dat ze per ongeluk het water in was gegleden (Wood kon niet zwemmen). Natalie Wood was 43 jaar oud.

Stijlvolle koppels

Deze bijzondere koppels zijn in goede en slechte tijden altijd goed gekleed….

Mick Jagger en Jerry Hall

Bianca was de eerste vrouw van Mick Jagger. Ze ontmoetten elkaar in 1970 en trouwden in ’71. Zij droeg een broekpak tijdens hun bruiloft, wat toen niet gangbaar was en er wel heel tof uitzag! Mick en Bianca kregen één dochter en scheidden in 1978 omdat Mick vreemdging met model Jerry Hall. Jerry en Mick bleven een jaar of 20 samen en kregen vier kinderen.

Uiteindelijk verliet Jerry Hall Mick in 1999 toen bekend werd dat het model Luciana Gimenez zwanger was van Mick. Mick heeft alles bij elkaar acht kinderen van vijf verschillende vrouwen.

Jane Birkin and Serge Gainsbourg

Over bijzondere koppels gesproken: de Engelse actrice en de Franse zanger waren een bijzondere verschijning. Ze waren niet vies van een beetje provocatie en qua kleding zagen ze er altijd uit om door een ringetje te halen.

Ze waren vanaf ongeveer 1968 samen tot hun scheiding in 1980. Ze kregen een dochter, actrice Charlotte Gainsbourg.

Ava Gardner en Frank Sinatra

De mooie actrice trouwde meerdere keren. Van 1951 tot 1957 was de gelukkige man, Frank Sinatra. Een mooi koppel, typisch oud Hollywood met alle bijbehorende glitter en glamour.

Wide World Photos. Photographer uncredited., Public domain, via Wikimedia Commons

In 1989 kreeg Gardner een beroerte en raakte ze gedeeltelijk verlamd. Frank Sinatra betaalde alle medische kosten. Zij overleed het jaar daarop.

Elizabeth Taylor and Richard Burton

Nog een beroemd oud Hollywood paar! Elizabeth Taylor trouwde maar liefst acht keer. De relatie tussen Richard Burton en Liz Taylor begon tijdens de opnames van de film Cleopatra, begin jaren 60. Aangezien ze op dat moment allebei grote sterren was én getrouwd, werd het al snel groot nieuws en werden ze op de hielen gezeten door fotografen.

Twee jaar later trouwen ze (zij in een gele jurk, zie foto). Ze scheidden in 1974 maar trouwen daarna opnieuw. En scheiden opnieuw.

Welke bijzondere koppels had ik nog moeten noemen volgens jou? En welk koppel dat nu super hecht lijkt komt ooit eens op een break-up lijstje te staan denk je? Zelf gok ik Meghan en Harry.

22 reacties op “25 bijzondere koppels”

  1. Leuk dat je zo de koppels uitlicht, ik vergeet Valentijnsdag eigenlijk altijd een beetje, en zeg nou zelf, de paaseitjes liggen er al dus ze lopen inmiddels zover vooruit dat het niet echt meer iets is.

  2. Hahahaha, ik lees dit soort artikelen altijd in de roddelpers, dus geweldig dat ik hier zo’n lijstje tegenkom. Lisa Marie Presley & Michael Jackson spannen voor mij toch de kroon hoor, met hun huwelijk! Wat een facade was me dat!

  3. Het voelt altijd zo leuk als twee bekende mensen samen wat krijgen. Ik snap het ook wel, de ander is dan ook bekend met roem. Maar het kan ook zeker mis gaand at zie je nu aan Marco en Leontien.

  4. Ik zag Johnny Depp en dacht “ik moet wat dichter gaan kijken”, lol, my teenage-crush, zoals bij zovelen waarschijnlijk. het blijft….
    Voilà, ben ik in een keer weer wat mee in de wereld van de “celebs”. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »