Trans-Atlantische cruise naar Amerika

cruiseschip

Nu de grenzen weer opengaan, ben ik aan het dagdromen geslagen. Sinds kort is mijn bucketlist uitgebreid met een cruise. Ik ben nooit op een cruise geweest en eerlijk gezegd heb ik er zelfs niet eerder echt aan gedacht maar mijn oog viel laatst op een bijzondere reis. Het schip vertrok namelijk uit Spanje en voer met tussenstops op Madeira en op de Azoren naar Florida. De gehele cruise naar Amerika duurde twee weken waarvan ongeveer 5 nachten echt ‘op zee’. Oeh, zo’n transatlantische cruise klinkt niet verkeerd!

Bioscopen, zwembaden en WiFi

Wel lijkt het me verstandig om voordat je zo’n reis onderneemt, eerst een ‘korte’ cruise te testen want je moet wel zeker weten dat twee weken op een schip je ding is. Wij hebben zelf tot nu toe alleen maar op veerboten geslapen. Lekker knus in zo’n cabine, genieten van een prachtige sterrenhemel en heen en weer gewiegd worden door de zee. What’s not to love? Het langste traject was wel ‘maar’ 12 uur, dus dat is toch even wat anders dan een cruise van 14 dagen.

Aan de andere kant, is er ook veel meer te doen op een cruiseschip dan op de ferry’s die wij gewend zijn. Sommige cruiseschepen hebben bioscopen en/of casino’s en/of theaters, sowieso natuurlijk restaurants, meestal ook een zwembad en soms dingen als glijbanen, golf-, bowling- en tennisbanen.

Je kunt het zo gek niet bedenken en vervelen zul je je dus niet zo snel, me dunkt. Als ik die transatlantische cruise zou doen, dan zou ik samen met mijn 14-jarige zoon reizen. Ik heb gevraagd of hij ervoor in is. Hij vond het een topidee….als er maar WiFi was 🙂

cruise schepen
MSC Fantasia

Transatlantische cruise

Ik ben me een beetje aan het verdiepen in de rederijen want er heerst niet overal dezelfde sfeer. Eén van mijn collega’s weet alles over cruises (de voordelen van werken bij een reisorganisatie…) en zij vertelde me dat sommige rederijen bijvoorbeeld meer activiteiten voor kinderen hebben dan anderen en dat sommige rederijen heel chique zijn en anderen juist meer ongedwongen of dat sommigen vooral een oudere doelgroep hebben etc…Je moet dus de rederij kiezen die het beste bij je past.

Enkele bekende rederijen zijn MSC Cruises, Costa Cruises, Regent Seven Seas Cruises en Holland America Line. Zelfs Disney heeft een rederij – vanzelfsprekend een walhalla voor kids. Ik had (nog) niet stilgestaan bij de verschillende rederijen, ik was vooral bezig met de mogelijke routes want je kunt dus via verschillende routes van Europa naar Amerika gaan. Zo zag ik een cruise vanuit Rotterdam naar New York, eentje vanuit Rome naar New York maar ook vanuit Barcelona of Lissabon naar Miami en zelfs vanuit Barcelona naar Martinique of Brazilië.

trans atlantische cruise
Seven Seas Explorer op zee

Grote prijsverschillen

Er zijn dus veel meer mogelijkheden wat een cruise naar Amerika betreft dan ik in eerste instantie dacht. Ook is het niet altijd even duur als ik verwacht had. Ik zag er bijvoorbeeld eentje van Marseille naar Brazilië waarbij de prijs begon bij 720 euro pp maar dan zit je dus wel 16 dagen op dat schip en dat was ook nog eens een familiecruise met glijbanen en kinderclubs en weet ik het wat allemaal. Dan valt de prijs dus enorm mee.

Er waren ook cruises voor een paar duizend euro pp dus het hangt af van allerlei factoren zoals de rederij, het seizoen, de bestemming, de lengte van de reis etc. Sites zoals Cruisereizen zijn erg handig want dan kun je makkelijk verschillende trajecten en verschillende maatschappijen vergelijken.

Luxe, luxe & tripel luxe

Vandaag werd de naam van het nieuwste schip van de luxe rederij Regent Seven Seas Cruises aangekondigd: Seven Seas Grandeur. “Haar verfijnde stijl, weergaloze elegantie en adembenemende schoonheid zullen alle verwachtingen van onze gasten overtreffen”, vertelde Jason Montague, president en chief executive officer van Regent Seven Seas Cruises. “We zijn enorm trots dat we eind 2023 een zesde lid mogen verwelkomen in de meest luxueuze vloot ter wereld.”

seven seas grandeur
Compass Rose op de Seven Seas Grandeur

Het restaurant lijkt op het kasteel van Doornroosje. Het ontwerp van Compass Rose begint al buiten het restaurant, met een waterval sculptuur dat gemaakt is met metaal dat door een laser is uitgesneden en handgeblazen glas. Eenmaal binnen worden gasten begroet door een hemel van verweven kristal en verlichte bomen. Nou jongens, dit is wel de crème de la crème van cruiseschepen.

Ben jij wel eens op een cruise geweest? Ja? Is het je bevallen? En heb je nog tips voor ons? Nee? Lijkt zo’n cruise naar Amerika je wat?

7 gedachten over “Trans-Atlantische cruise naar Amerika

  1. Ik ben nog nooit op een cruise geweest. Het geeft mij een benauwd gevoel. Maar ik ben erg benieuwd hoe jij het gaat ervaren. Ik heb vrienden die gaan elk jaar en die vinden het fantastisch. Alleen de uitjes schijnen duur te zijn.

  2. Ik ben wel vaak op een boot geweest, ook vaak in hutjes geslapen bijvoorbeeld als ik naar Engeland ging maar een echte cruise nog nooit geweest maar dit lijkt me prachtig!!

  3. Ik ben nog nooit op een Cruise geweest, maar ken mensen die elk jaar gaan en dit heerlijk vinden. Ik heb wel ooit op een camping in Amerika mensen gesproken die op een cruise schip werkten, hun verhalen vond ik heel leuk om te horen. Naar Amerika zelf, hoop ik wel snel weer te gaan, want ik mis mijn zus ontzettend 🙂

  4. Maar vijf volle dagen op zee, terwijl er genoeg te doen is op het schip en twee stops of toffe eilanden. Klinkt als een top deal! Zelf heb ik de crossing al vier keer gedaan, maar dan wel op een stuk kleinere boten, met veel meer dagen op zee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »