Ga naar de inhoud
Home » Verrassend en intrigerend: de film Victoria

Verrassend en intrigerend: de film Victoria

film victoria

Eén van m’n vondsten op Cinemember tot nu toe is de film Victoria van Sebastian Schipper. De Amerikaans-Duitse film komt uit 2015 en is in één take geschoten. Als in, écht maar één take, er is niet gedaan alsof het in één take geschoten is zoals bij Birdman of 1917. Ook was het script maar 12 pagina’s lang en is de rest geïmproviseerd. Super indrukwekkend dus, en ja het verhaal moet ook goed zijn, maar dat is het zeker.

Improvisatie en sterke acteer skills

De film gaat over de jonge Spaanse barista Victoria, die op een avond gaat feesten in Berlijn. In een club ontmoet ze de mannen Sonne, Boxer en Blinker en al gauw heeft ze een klik met ze. Na een avond met ze om te zijn gegaan, vragen de jongens haar om hulp. Victoria komt voor een lastige beslissing te staan.

Amerikaans Duitse film Victoria

Ik was al in shock over dat de acteurs het script zo mooi konden deliveren, maar toen ik erachter kwam dat het meeste geïmproviseerd was, was ik helemáál onder de indruk. De dialogen zijn namelijk zo super realistisch en natuurlijk, en meesterlijk geacteerd dus.

Eerlijk gezegd was het acteerwerk al genoeg om te compenseren mocht de film tegenvallen, maar het verhaal was ook nog eens intrigerend. De manier waarop het escaleert is geweldig gedaan. Het is alleen een beetje ongeloofwaardig hoe naïef Victoria (Laia Costa) is in sommige situaties. Maar goed, geen film is perfect toch.

Onheilspellende sfeer

Ik was zo geïnvesteerd, hoe Sebastian Schipper ervoor heeft kunnen zorgen om een film die in één take geschoten is zo spannend te houden is erg bijzonder. Je voelt veel emoties in een tijdspan van 2 uur en 20 minuten, maar vooral de onheilspellende sfeer komt sterk over. De sfeer in deze film is namelijk alles, in principe is het plot namelijk een beetje te Hollywood naar mijn smaak, maar door de manier waarop het is geregisseerd werkt het.

Victoria op Cinemember

Ik vond zelf de eerste helft van de film beter dan de tweede, maar die zou nog weleens als ietwat langzaam ervaren kunnen worden. Ik zou zeggen, blijf alsnog kijken, want ook de tweede helft is geniaal en het brengt alles mooi bij elkaar. Ik ben trouwens ook helemaal fan van Franz Rogowski. Ik vond hem al zo goed in Undine, maar nu ben ik helemaal overtuigd.

Al met al is de film Victoria dus een aanrader. Laat me vooral weten wat jullie vonden, en of jullie nog spannende aanraders hebben!

4 reacties op “Verrassend en intrigerend: de film Victoria”

  1. Echt? In één take geschoten? Dat is gewoonweg indrukwekkend! Deze acteurs moeten dan ook ontzettend goed zijn. Is eens iets anders dan andere films waar ze maanden take na take inblikken. Deze film wil ik voor deze reden alleen al eens bekijken. Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »