mooiste hotels ter wereld
| |

Top 10 mooiste ecologisch verantwoorde hotels voor natuurliefhebbers ter wereld

Hier vind je mijn top 10 mooiste hotels voor natuurliefhebbers, 10 ecologisch verantwoorde hotels op de mooiste plekken ter wereld. De mooiste hotels van de wereld, daar is al ontiegelijk veel over geschreven maar wie bedenkt nu wat het mooiste hotel ter wereld is en waar is het op gebaseerd? Gaat het om de locatie, de service, de inrichting, de technische snufjes? Uiteindelijk is het mooiste hotel natuurlijk hartstikke subjectief.

Enerzijds zijn er de klassieke luxe hotels, waar men heen gaat om het gebouw, het comfort en de service. De beleving van het hotel en een overdaad aan luxe en materiële schoonheid. Anderzijds zijn er de hotels waar het hotel zelf deel uitmaakt van een groter geheel, midden in overweldigend natuurschoon, waar het niet zozeer gaat om je bed maar om het uitzicht vanuit je bed en om respect voor onze planeet.

Three camels lodge, Mongolië 

mooiste hotels voor natuurliefhebbers
Three Camel Lodge

Met Mongolië hoog op mijn bucketlist was het te verwachten dat deze ecologisch verantwoord tentenkamp op mijn hotel-verlanglijstje zou staan!

De Three Camel Lodge bestaat uit 20 luxe Ger tenten, gebouwd rondom het “hoofdhuis” in het Gurvansaikhan National Park in de Gobi woestijn bij de vulkanische rots Mt. Bulagai. The Lodge maakt zich sterk voor de natuur op zeer actieve wijze en op meerdere vlakken. Three Camels Lodge is van grote toegevoegde waarde voor zowel flora als fauna in de regio.  De sleutelwoorden in de Three Camels Lodge zijn rust en liefde voor de natuur.

Bay of fire lodge, Tasmanië, Australië 

Bay of fire lodge
Bay of fire lodge

De Bay of fire lodge is het enige gebouw op een 20 kilometer lange kuststrook. Hier ben je dus gegarandeerd van rust! Het hotel is gelegen op een heuvel op 40 meter boven zeeniveau met geweldig uitzicht op de prachtige zandstranden en duinen. Bovendien is de lodge omgeven door het Mount William Nationale park met een zeer bijzondere flora en fauna.

Bay of Fire Lodge is een 2-sterren ecologisch verantwoord geheel mét 5-sterren uitzicht! Daarbij is het ook nog eens compleet zelfvoorzienend. De plek om te vertoeven tijdens een wereldramp dus maar ook gewoon voor een leuke vakantie of een workshop fotografie!

Kilindi, Zanzibar, Tanzanië

hotels in de natuur
Kilindi Zanzibar

Hotel Kilindi is een idyllisch gelegen luxe resort met vijftien privé vakantiehuisjes op een domein van 20 hectare inclusief 500 m aan privé stranden. Het wonderschoon hotel is gelegen aan de Noordkust van Zanzibar.

De huisjes zijn op een ecologisch verantwoorde manier gebouwd, met o.a een zuiveringssysteem voor afvalwater en zonnepanelen. Grappig weetje: Kilindi is ooit ontworpen voor Benny, één van de ABBA-leden.

Adrère Amellal Resort , Siwa, Egypte

Adrère Amellal Resort
Adrère Amellal Resort

Er is geen elektriciteit in dit luxe hotel in de oase van Siwa, aan een meer. ‘s avonds wordt alles verlicht door middel van kaarsen, je kunt je wel al voorstellen wat voor magisch effect dat geeft! De 40 kamers van Adrère Amellal Resort zijn ecologisch verantwoord gebouwd en in totale harmonie met de omgeving.

Rogner Bad Blumau, Bad Blumau, Oostenrijk

duurzame hotels
Kunsthaus Bad Blumau

Het Rogner Bad Blumau is een luxe spa hotel maar vooral een kunstwerk, bedacht en ontworpen door de Oostenrijkse architect en kunstenaar Friedensreich Hundertwasser.

Typisch voor het werk van Hundertwasser en in dit hotel duidelijk terug te vinden is de overvloed aan ramen, de ronde vormen en de tuinen op de daken. Hundertwasser vond dat als je een stuk van de natuur pakte, met andere woorden iets bouwde in die natuur, dat je bovenop dat gebouw dan de ruimte terug moest geven aan de natuur, vandaar de vele planten en tuinen op de daken van de gebouwen. Het Rogner Bad Blumau is een belevenis an sich.

Kanimbla View, Blackheath, Australië

In een domein van een kleine 5 hectare, bovenop een heuvel in de Blue Mountains staat dit ecologisch domein met de meest indrukwekkende uitzichten ooit. Hier voel je je echt “on top of the world”. Ze hebben slechts vier privé bungalows op het landgoed, maar wel met alle comfort die je zou wensen.

eco hotels

Ze bieden ook yoga retreats e.d aan, de perfecte plek ervoor al zeg ik het zelf! Kanibla View heeft meerdere prijzen gewonnen voor hun ecologische aanpak.

Longitude 131°

mooiste hotels voor natuurliefhebbers

Deze staat in mijn top 3 mooiste hotels voor natuurliefhebbers. De locatie van deze luxe lodges is sen-sa-tioneel. Maar echt, dit is werkelijk een once in a lifetime. Bij Longitude 131° zit je tussen de rode duinen en heb je uizicht op Uluru in Australië. Sprookjesachtig…

Icehotel, Jukkasjârvi, Zweden

mooiste hotels voor natuurliefhebbers
Photo: Paulina Holmgren

Dit hotel in Zweden, 200 kilometer ten noorden van het arctische cirkel, is wereldberoemd. Voornamelijk omdat het het eerste hotel was dat elk jaar opnieuw volledig gebouwd werd met sneeuw en ijs.

Alles is er dan ook ijskoud en bevroren, van de bedden tot aan de glazen, maar je zult het niet koud hebben in je thermische slaapzak op een rendierhuid-ondergrond wanneer je ‘s avonds gaat slapen. Het Icehotel is geen plek om even te gaan slapen maar een kunstwerk om te ervaren.

Crazy House (voormalig Hang Nga Guesthouse), Da Lat, Vietnam

Crazy House
Crazy House

Waarom dit hotel in Vietnam bekend staat als het “gekke huis” begrijp je meteen wanneer je het gebouw voor de eerste keer ziet.  Het lijkt een beetje op een trollen woning uit een sprookjesboek. Qua hotel is het er erg eenvoudig maar het blijft een must al is het alleen maar om eens in een van de gekste huizen van de wereld te verblijven.

De architect van Crazy House, Dang Viet Nga, heeft zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen.

Conrad Rangali, Malediven

Restaurant wordt 2 pers kamer
Restaurant wordt 2 pers kamer

Je kent het wel, die plaatjes van perfecte zandstranden met een diepblauwe zee, een palmboom op de voorgrond en zo’n wandelend verliefd stelletje? In het Conrad Rangali luxe vakantieoord kom je het meest dichtbij dit beeld als maar kan.

En wanneer je klaar bent met romantisch doen in je privé bungalow op het water, dan kun je altijd in het onderwater restaurant met glazen plafond uitrusten van…het uitrusten. Allemaal niet bijzonder genoeg? Dan kun je ook nog het restaurant om laten toveren tot tweepersoonskamer voor de nacht!

Tongabezi Lodge, Zambia

Tongabezi bij de Victoria Falls
Tongabezi

De Tongabezi Lodge ligt aan de oever van de prachtige Zambezi Rivier, in de buurt van de beroemde Victoria Falls. De lodge bestaat uit elf verschillende privé bungalows die voorzien zijn van alle luxe maar vooral van de meest indrukwekkende uitzichten ter wereld.

Veel van de lodges draaien volledig op zonneparken. Daarnaast gebruiken ze ‘water reticulation’ en biogassystemen. Plastic is verbannen en er zijn nog veel meer stappen genomen op het gebied van duurzaamheid.

In aanbouw

Dat waren tien van de mooiste hotels maar…nu nog twee bonus hotels…Deze twee hotels bestaan nog niet! Het zijn veelbelovende hotels, nu nog in aanbouw, die in harmonie met de natuur gebouwd (zullen) worden. Misschien staan ze over een paar jaar op de lijst van mooiste hotels voor natuurliefhebbers:

Galije resort, Montenegro

mooiste hotels voor natuurliefhebbers
Een bijzonder project

Een luxe ecologisch resort dat zal bestaan uit circa 85 hotelkamers, meer dan 100 appartementen, een restaurant, een zwembad, winkels en een parkeergarage. Het geheel zal bedekt worden met gras.

De ontwerpen zien er erg bijzonder uit, hopelijk wordt dit project ook daadwerkelijk werkelijkheid. Het wordt gebouwd aan de kust in Montenegro, vlakbij de stad Budva.

Songjiang Shimao Hotel, Shanghai

Het Atkins ontwerp voor het Songjiang Shimao Hotel
Het Atkins ontwerp voor het Songjiang Shimao Hotel

Ook in Songjiang zal een hotel komen met een wel zeer bijzonder ontwerp. Het zal gebouwd worden op ecologisch verantwoorde wijze in een steengroeve van 100 meter diep. Het ontwerp ziet er indrukwekkend uit, ik ben benieuwd of dit ook een van de mooiste hotels ter wereld zal worden! Een paar van de kamers zullen onderwater kamers zijn. [Update: Het hotel is geopend! Wel onder een andere naam overigens, het heet InterContinental Shanghai Wonderland]

Welke van deze mooiste hotels voor natuurliefhebbers is jouw favoriet? Of wil je liever dichter bij huis? Kijk dan naar onze top meest avontuurlijke hotels van Europa!!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.