parijs met kinderen
|

Top 10 Wat te doen in Parijs met kinderen

In Parijs hoef je je geen seconde te vervelen. Behalve dat het een stad is die tot de verbeelding spreekt, is Parijs ook nog een stad die alles heeft. Nou ja, bijna dan.

paris
Parijs door Unicellular/Flickr.com

Cultuur, natuur, sport en spel, je zegt het maar en je vindt het in Parijs. Voor alle smaken en vooral voor alle leeftijden want ook voor kinderen is er een enorm aanbod aan activiteiten en interessante plekken. Wij stelden een top 10 voor je samen van onze hoogtepunten voor kids in Parijs!

Musée Grévin

Dit wassenbeeldenmuseum in Parijs heeft een collectie wassen beelden van om en nabij 300 beelden. Het museum is goed te vergelijken met de Madame Tussaud in Amsterdam, tenminste wat de beelden betreft dan, de sfeer is namelijk wel heel anders. Daar waar Tussaud modern aandoet, speelt Grévin in op ouderwetse Franse charme en vervlogen tijden. Het museum bestaat dan ook al sinds 1882.

Ghandi in het museum (c) Christophe Recoura voor Grévin
Ghandi in het museum (c) Christophe Recoura
voor Grévin

Het museum is door Arthur Meyer bedacht. Hij was journalist en in die tijd werden foto’s nog erg weinig gebruikt in de pers, het leek hem daarom leuk om middels wassen beelden zijn lezers te laten zien hoe de mensen waar hij over schreef eruit zagen. Hij vroeg Alfred Grévin om hem te helpen. Grévin was een beeldhouder, cartoon tekenaar en kostuumontwerper, een echte artiest dus! Sindsdien is het museum natuurlijk uitgebreid. Er is sinds kort behalve het museum in Parijs, ook een Musée Grévin in Montréal en in 2014 opent er tevens een in Praag.

museum Grevin in Parijs
Pierrot in het museum (c) Christophe Recoura
voor Grévin

De beelden zijn verdeeld in verschillende ruimtes volgens thema’s zoals zangers, politieke figuren, figuren uit de geschiedenis, figuren uit kinderboeken en tekenfilms, acteurs uit binnen en buitenland en meer. Je komt er o.a Obama tegen, Elvis, Michael Jackson, Frankenstein, Louis XIV, Picasso en de Marsupilami. Reken ongeveer 1,5 uur om op je gemak het Musée Grévin te verkennen. In de weekenden, behalve tijdens schoolvakanties, zijn er ook speciale kinderrondleidingen (van 7 tot 12 jaar)  waarbij de kinderen verkleed worden en ook achter de schermen kijken. Het geheel wordt op een leuke manier gedaan maar het is wel in het Frans.

De Parken van Parijs 

Van alles te doen in de parken (c) Srsck
Van alles te doen in de parken (c) Srsck

In de parken van Parijs is er enorm veel te beleven. Daar valt op zich al een top 10 van te maken. In de parken vind je speeltuinen, een dierentuin, een reuzenrad, draaimolens, musea en nog veel meer. We hebben dan ook een apart stukje geschreven over de leukste parken van Parijs voor zowel kinderen als voor volwassenen.

Flight experience

Parijs
(c) Flight Experience Paris

Dit is een hele bijzondere ervaring maar het is wel alleen voor de oudere kinderen geschikt. De minimum leeftijd is hier 10 jaar en de minimum lengte is 1m40. Bij Flight Experience bedien je een vliegtuig in een simulator, waarbij je in een Boeing 737-800 “zit”. De simulator is helemaal dicht waardoor je je ook echt in een vliegtuig waant.

Je kunt voor een vlucht kiezen vanaf 30 minuten tot 90 minuten. Je wordt begeleid door een instructeur. Alle instructeurs zijn van beroep echte piloten. Er mag één iemand voor piloot spelen en twee mensen als passagiers achterin zitten.

Cirque d’hiver

De cirque d’hiver in Parijs zal echte circus liefhebbers weten te bekoren. Het is een klassiek traditioneel circus in een prachtig historisch gebouw. Je hebt echt het idee dat je terug in de tijd wordt gestuurd. Het circus bestaat sinds december 1852. De film Trapeze uit de jaren ’50 met Gina Lollobrigida, Tony Curtis en Burt Lancaster is hier opgenomen. Het circus is sowieso vaak het toneel geweest van films en evenementen.

Sinds 1934 zwaait de bekende circus familie Bouglione hier met de scepter. Steeds komen de Bouglione’s met nieuwe shows. Het is wel aan te raden om tickets zover mogelijk van tevoren te kopen want de shows raken altijd snel vol. Tickets kunnen via de website van de Cirque d’Hiver gekocht worden.

Cinéaqua

Cinéaqua is een erg mooi en supergroot aquarium in Parijs, centraal gelegen bij de Trocadero. Er zijn niet alleen aquaria maar ook bioscoopzalen en een theater in het complex. Er zijn meer dan 40 bassins met ontelbare vissen, haaien (32 soorten!!) en mooie zeedieren uit alle delen van de wereld.

Parijs

Er worden ook allerlei workshops aangeboden en activiteiten georganiseerd voor kinderen. Oja, en er is een Japans restaurant, al vind ik dat een aparte combinatie, vis om je heen en vis in je bord maar dat zal wel weer aan mij liggen! Al met al een erg mooi aquarium en erg leuk voor de kinderen tijdens een dagje Parijs.

Bootje varen

Een leuke afwisseling voor de metro (die ik zelf overigens nooit neem want 1. ik heb een hekel aan alles wat onder de grond zit en 2. je ziet er helemaal niets van de stad) is een boot. De kinderen zullen het vast ook leuk vinden om Parijs vanaf de mythische Seine te verkennen.

Parijs
Parijs vanuit het water (c) Couscouschocolat via Flickr

Bootje varen kan bij veel verschillende bedrijven en zowel overdag als ‘s avonds. De Bateaux Mouches zijn de meest bekende en bieden een tal van verschillende opties aan. Trouwens even off topic, of eigenlijk juist niet: het is leuk om voordat jullie naar Parijs vertrekken de animatie film “Het monster van Parijs” te kijken.  Een erg leuke film en wanneer je daarna door Parijs banjert of inderdaad op de Seine vaart zullen de kinderen van alles herkennen uit de film en dat maakt het geheel levendiger voor ze.

Cité des Enfants in de Cité des sciences et de l’industrie

De Cité des sciences et de l’industrie in La Villette is een gigantisch complex van vijf verdiepingen met van alles en nog wat over techniek en wetenschap. In het gebouw is o.a te vinden: een planetarium, een IMAX theater en een museum. Een gedeelte van het centrum is speciaal voor kinderen bedoeld: La Cité des Enfants.

Parijs
Cité des sciences (c) George Kiwi via Flickr.com

Het is verdeeld in twee ruimtes, de ene voor de leeftijdsgroep 2 tot 7 en de andere voor de leeftijdsgroep 5 tot 12. Er zijn allerlei spellen, activiteiten en proeven te doen. Het programma is interactief en kinderen zullen zich hier zeker niet vervelen. Het is de moeite waard om ook even te checken wat voor tentoonstellingen er zijn. Deze veranderen geregeld en zijn vaak erg leuk. Mocht je nu in Parijs zijn: er is tot 18 augustus een erg interessante tentoonstelling over de projecten, ontwerpen en tekeningen van Leonardo da Vinci.

La tete dans les nuages

La tete dans les nuages is een groot speelhal (1500 m² groot!) met leuke spellen en games voor alle leeftijden. Ik zou er niet te lang blijven hangen want het geld verdwijnt hier ontiegelijk snel maar even een halfuurtje als het regent is voor de kinderen al lang genoeg en ze vinden het er super leuk. Ook leuk voor de kinderen is de mini bowling hier.

Ballon de Paris

Ballon de Paris (c) Groume via Wikimedia
Ballon de Paris (c) Groume via Wikimedia

Klim in een enorm grote ballon en bekijk Parijs vanuit een hoogte van 150m. Parijs ziet er schitterend uit vanuit hoge hoogtes en zo’n ballon biedt afwisseling op het uitzicht vanaf de Eiffeltoren of vanuit de beroemde reuzenrad. Er kunnen tot 30 passagiers in de ballon. Check altijd van tevoren de website van Ballon de Paris omdat ze afhankelijk zijn van het weer en soms niet vliegen. Dat staat wel altijd op de site aangegeven.

Geweldig uitzicht op Parijs (c) Ballon de Paris
Geweldig uitzicht op Parijs (c) Ballon de Paris

Op de fiets

De Nederlandse Yvonne biedt hele leuke fietstochten op schattige klassieke omafietsen door Parijs. Bij de ‘Paris Off Road Tour’ maak je kennis met het Parijs achter de schermen. De Nederlandse gidsen wonen zelf in Parijs en laten je Parijs vanuit de ogen van een bewoner zien, ver van de gebaande paden. Een fietstocht duurt ongeveer drie uur en is ideaal om met het hele gezin te ondernemen. Kinderen vanaf 9 jaar kunnen zelfstandig meefietsen (26-inch fietsjes) en op verzoek worden kinderzitjes voor kinderen tussen de 1 en 7 geïnstalleerd. Op de website van Paris by Bike kun je meer informatie vinden over de fietstours in Parijs.

(c) Paris by Bike
(c) Paris by Bike

Musée en herbe

Dit museum is speciaal bedacht voor kinderen vanaf 3 jaar. Nu is het zo dat ik denk dat met de juiste aanpak musea erg leuk kunnen zijn voor kinderen. Ik sta dan ook achter het idee om kunst en cultuur bereikbaar te maken voor kinderen. Precies het doel van Musée en herbe.

Groot aanbod aan workshops (c) Musée en herbe
Groot aanbod aan workshops (c) Musée en herbe

Exposities zijn dan ook zo ingericht dat ze kinderen zullen aanspreken. Momenteel staat een expo over mijn grote held Hundertwasser op het programma (tot januari 2014). Echt heel erg leuk! Er kan op de site van Musée en Herbe gekeken worden naar welke tentoonstellingen en workshops er zijn. Er worden veel activiteiten en workshops aangeboden en installaties zijn veelal interactief om kinderen er echt bij te betrekken.

Kinderen vervelen zich niet in Parijs (c) Srsck
Kinderen vervelen zich niet in Parijs (c) Srsck

In de omgeving van Parijs

In onze top 10 zijn we echt uitgegaan van Parijs zelf maar wanneer je ook bereid bent om buiten de stad, in de nabije omgeving van Parijs, te gaan rondneuzen zijn er opties genoeg voor kinderen.
Natuurlijk zijn er veel pretparken in Frankrijk, ook in de buurt van Parijs zoals Disneyland en Parc Astérix maar ook het kasteel van Versailles zal de fantasie van kinderen weten te prikkelen en kinderen zullen versteld staat van de schitterende dierentuin: Parc zoologique de Thoiry. Dichterbij zijn het zwembad van Neuilly en vele overdekte speeltuinen zoals de Playmobil Funpark en Ludiboo.
Oh ja en vergeet vooral geen ijsje te eten bij Berthillon op de île Saint-Louis. Al met al, kinderen zullen het zeker naar hun zin hebben in de Franse hoofdstad!

Pin mij

parijs met kinderen

Vergelijkbare berichten

5 reacties

 1. Samen met mijn oudste zoon ben ik vorig jaar november naar Parijs geweest. Wat een super stad. Samen hebben we allemaal monumenten bekeken en geshopt en ook een bezoekje aan het voetbalstadion mocht niet ontbreken. De Metro was ook echt een super beleving samen.

  De Eiffeltoren vond hij het allerleukste alhoewel hij de Arc de Triomphe ook erg leuk vond.

  De andere kids willen ook heel graag een keertje mee naar Parijs en dat gaan we ook zeker doen.

 2. Wat een interessant lijstje. Ik heb Parijs zonder kinderen bezocht, dus vrijwel niets van het lijstje komt me bekend voor.. maar dat maakt het juist leuk! Ik vond Parijs een prachtige stad.

 3. Linda schrijft ' t op schreef:

  Ik zou mijn kinderen graag Parijs willen laten zien, de parken lijken me ook een leuke onderneming

 4. Wat een leuke en bijzonder uitjes zijn dit. Die luchtbalon lijkt me erg bijzonder om een keer te gaan doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.