Trouwinspiratie | 10 programma’s over trouwen

Trouwjurken inspiratie

Ga je trouwen en ben je op zoek naar inspiratie? Of wil je jezelf gewoon lekker onderdompelen in de juiste sfeer? Tv-programma’s zijn daar perfect voor, van Say yes to the Dress tot Marriage or Mortgage, er is keuze zat binnen dit thema. Wij stelden hieronder een lijst samen van programma’s over trouwen waar je lekker veel ideeën van krijgt voor je eigen bruiloft.

Als het goed is trouw je maar één keer. Je wilt dus alles perfect hebben. Let op dat je niet zo verwikkeld raakt in de voorbereidingen en op de dag zelf in het vermaken van je gasten, want dit is jullie moment. Er zijn talloze mooie tijdschriften op het gebied van bruiloften, en Pinterest is ideaal om alle inspiratie bij elkaar te verzamelen. Neem je tijd wanneer je een trouwjurk uitkiest. Neem vrienden of familie mee en maak er een feestje van. Zoek een bruidsmode winkel waar je je op je gemak voelt, waar het gezellig en warm is maar natuurlijk ook waar de medewerkers ervaren en deskundig zijn. Persoonlijke begeleiding is belangrijk bij het uitzoeken en passen van de perfecte trouwjurk. Dit geldt natuurlijk ook voor de locatie en de catering.

Say yes to the dress

Say yes to the dress is één van de bekendste en leukste programma’s op dat gebied. In het programma kiezen aanstaande bruiden een bruidsjurk. Hierbij worden ze bijgestaan door familie en/of vrienden. De toekomstige bruiden passen allerlei trouwjurken tot ze de juiste jurk hebben gevonden, waarna ze ‘ja zeggen tegen de jurk’. Natuurlijk hebben de vrienden en familie die meegaan naar de bruidswinkel vaak een ongezouten mening. Des te leuker, wanneer er eindelijk een trouwjurk wordt gekozen die alle aanwezigen geslaagd vinden!

De succesvolle Amerikaanse reality show heeft in de loop der jaren ontelbare spin-offs gehad, van Say Yes to the Vegas Dress en Say Yes to the Dress: Big Bliss tot Say Yes to the Dress: Benelux. Het is een heerlijk programma en de mooiste bruidsjurken passeren de revue. Ja, soms ook hele aparte jurken en soms ronduit lelijke exemplaren wat weer zorgt voor hilarische reacties. Al met al, een ideaal programma om inspiratie op te doen voor trouwjurken! Op het moment kun je Say Yes to the Dress op TLC zien, en je kunt het – samen met een hele reeks aan spin-offs – ook terugkijken op discovery+.

Married at first sight

In het realityprogramma Married At First Sight trouwen singles die elkaar nog nooit eerder hebben gezien met elkaar. Ze ontmoeten elkaar letterlijk voor het altaar. Een team experts gaat van tevoren op onderzoek uit om tot een geslaagde match te komen. Toch loopt het meestal gigantisch mis. Er zijn zelden koppels die getrouwd blijven na afloop van het programma.

Dit seizoen zijn Nicole en Martijn onderwerp van alle gesprekken, want dit is een echte match made in hell! Mafs is leuk om naar te kijken maar meer als voorbeeld van hoe je het niet moet doen!

Say I do – Surprise weddings

Deze reality show is op Netflix te zien en is superzoet en ontroerend. Een man of vrouw verrast de niets vermoedende partner met een bruiloft. Het kan gaan om een koppel dat bijvoorbeeld al heel lang samen is, maar dat door omstandigheden nooit heeft kunnen trouwen. Het kan gaan om een stel dat al eens getrouwd is, maar waarbij er iets gebeurde waardoor de bruiloft verschrikkelijk was of waarbij er om wat voor reden ook een ‘redo’ nodig is. Drie experts zorgen voor de droombruiloft, eentje gaat over de kleding, eentje over de locatie en eentje over het eten. Het is echt zo’n feelgood reeks en de drie presentatoren zijn sympathiek. Houd vooral de tissues binnen handbereik!

The Wedding Coach

Amerikaanse komiek, actrice en schrijfster Jamie Lee helpt, nou ja coacht, stellen die op het punt staan te trouwen maar helemaal in de stress schieten. De wat platte humor in deze serie spreekt mij niet aan, je moet ervan houden. Alsnog is The Wedding Coach een goede inspiratiebron wanneer je bezig bent met je trouwdag. Ik zag onder meer een aflevering met een hele toffe vintage-achtige bohemian stijl bruiloft, en een aflevering met een groots en kleurrijke Nigeriaanse bruiloft. The Wedding Coach is op Netflix te zien.

Marriage or Mortgage

Ook Marriage or Mortgage kun je op Netflix kijken. Een makelaar vindt het droomhuis van een koppel en een wedding planner stelt de droombruiloft samen voor hetzelfde koppel. Ze kunnen slechts één van de twee betalen. Wat kiezen ze? Het is eigenlijk een beetje een strijd tussen het hart en het verstand. Soms wint de een, soms wint de ander. Een beetje anders dan de andere programma’s over trouwen op de lijst, maar de weddingplanner doet het super in dit programma, waardoor het een waar inspiratiebron is.

Programma's over trouwen

The Ultimatum – Marry or Move on

Dames en heren stellen hun partner voor de keus: nu trouwen of nu uit elkaar. Zes koppels waarvan de vrouw of man de partner een ultimatum heeft gegeven worden bij elkaar gezet. Zal degene die niet wilt trouwen vervangen worden door een ander? Ze gaan een week met zijn allen om en aan het einde van de week kiezen ze een partner waar ze drie weken mee gaan samenwonen. Dat wordt dan gezien als een soort van ‘proefhuwelijk’. Na die drie weken doen ze dat nog eens over met hun eigen partner. Volg je me nog? Het is best een raar concept, eerlijk gezegd. Een beetje temptation island maar dan met een serieuzer insteek. Aan het einde van het experiment, krijgen ze het ultimatum nogmaals. Zullen ze nu dan wel willen trouwen of gaan de stellen uit het elkaar?

Love is Blind

Nog zo’n apart concept en net als bij The Ultimatum zijn Nich en Vanessa Lachey de presentatoren. In Love is Blind leren meerdere singles elkaar kennen, zonder elkaar te zien. Ze zitten in aparte kamers en praten veel. Na een tijd moeten ze aangeven of ze zich met iemand die ze gesproken hebben willen verloven. Zeggen ze ja, dan krijgen ze elkaar te zien. Ze brengen nu samen enkele weken met elkaar door in levende lijve. Aan het einde van dit experiment, wordt de bruiloft voorbereid. Pas bij het altaar, met genodigden en aangekleed en al, zeggen ze ja of nee tegen elkaar. Oeh, je hoort letterlijk de harten breken!

Kende jij al deze tv-programma’s over trouwen? En kijk jij weleens programma’s over trouwen of films over bruiloften ter inspiratie?

6 gedachten over “Trouwinspiratie | 10 programma’s over trouwen

  1. Say yes to the dress is wel echt een progamma die ik veel zag altijd. Zo leuk om lekker weg te zwijmelen bij al die prachtige jurken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »