Ga naar de inhoud
Home » The Peanut Butter Falcon | emoties en weidse uitzichten

The Peanut Butter Falcon | emoties en weidse uitzichten

peanut butter falcon

The Peanut Butter Falcon gaat over de vriendschap tussen Zak (Zack Gottsagen), een jongen met het syndroom van Down en Tyler (Shia LaBeouf), een op het eerste gezicht onsympathieke visser die in een behoorlijk uitzichtloze situatie vastzit. Ik heb erg genoten van deze feelgood film moet ik je bekennen. Een stukje drama en een stukje humor verpakt in een roadmovie.

Roadtrip

Zak woont in een verzorgingshuis en het enige wat hij wil is daar wegkomen en professionele worstelaar worden. Tyler wil hem helpen om die droom te verwezenlijken. Samen trekken ze door Amerika in een busje. Zak’s verzorgster Eleanor (Dakota Johnson) is ondertussen op zoek naar hem om hem zo snel mogelijk weer terug te brengen naar het verzorgingshuis.

Mooi in zijn eenvoud

Weet je hoe een fijne gouden ketting meer charme kan hebben dan een ring met een joekel van een diamant? Of hoe de jury bij de Voice soms zegt ‘houd het liedje klein’? Dat is The Peanut Butter Falcon. Een kleine film, mooi in zijn eenvoud. Geen franjes of frutsels maar een film met mooie visuals, aansprekende dialogen, sympathieke personages en een lief verhaal. De emoties komen echt over, niet té, geen heftige melodramatisch gedoe maar echte emoties met een goede dosis humor. .

De cast

Ik had al veel positiefs gehoord over de film maar Shia LaBeouf en Dakota Johnson zijn niet echt mijn favoriete acteurs, verre van. LaBeouf me onlangs al positief verrast in zijn rol als in American Honey, misschien heb ik me wel in hem vergist. Bij Dakota heb ik me niet vergist, ze is gewoon deze keer wat minder irritant dan in haar andere rollen. Dat was gewoon geluk hebben 😉

Zack Gottsagen was geweldig, heel innemend en overtuigend. Wist je dat de schrijvers/regisseurs Tyler Nilson en Mike Schwartz deze rol speciaal voor hem geschreven hebben? Ze hadden hem ontmoet en waren zo onder de indruk van hem dat ze hem in een film wilden hebben. Dit is trouwens hun eerste lange film als regisseurs, ze hadden alleen nog shorts op hun naam.

The Peanut Butter Falcon won verschillende prijzen, waaronder de publieksprijs in de sectie ‘Narrative Spotlight’ tijdens het festival South by Southwest en de ‘American Indie Competition Award’ tijdens het Leiden International Film Festival.

Kijken of niet kijken?

Zeker kijken als je van feelgood films houdt. Het is echt zo’n film waarbij je met een glimlach zit te kijken. Ondanks het feit dat er eigenlijk niet zo heel veel gebeurt, verveelt de film geen moment. Nu te zien op dvd of via Pathé Thuis.

11 reacties op “The Peanut Butter Falcon | emoties en weidse uitzichten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »