Top 10: Leukste Sinterklaas surprises deel 3

sinterklaas surprise maken

Op Srsck hebben we een paar jaarlijks terugkerende posts. Zo geven we jullie elk jaar inspiratie voor Sinterklaas surprises. Nu moet ik wel toegeven dat het elk jaar steeds moeilijker wordt om weer originele leuke en toch enigszins makkelijke Sinterklaas surprises te vinden. Toch is het weer gelukt (vinden wij dan ;)).

De Minecraft Creeper surprise hierboven heeft mijn zoon overigens afgelopen Sinterklaas gekregen en die heeft hij nog in zijn slaapkamer staan als decoratie. Het zijn twee dozen op elkaar geplakt en vervolgens beschilderd met groen en zwart dus je hebt er niet veel voor nodig en Minecraft spelers zullen het leuk vinden.

Kasteel

sinterklaas surprises

Wat ik tof vind van dit kasteel, is dat de meeste mensen alle benodigdheden wel in huis zullen hebben. Hierdoor is het een fijne Sinterklaas surprise als je weinig tijd hebt. Op de site van Els, legt ze (superduidelijk!)uit hoe ze het kasteel gemaakt heeft. Zo met Sint en de Pieten is het natuurlijk heel erg leuk maar laat je fantasie los.

Je kunt eigenlijk elk personage uitprinten die je maar wilt. Misschien staat Maxima wel op het dak of Elsa van Frozen of de buurman. Je kunt het zo aanpassen als je maar wilt zodat het aansluit bij de interesses van degene die de surprise gaat uitpakken. Ik zie het al helemaal voor me hoor, de hele Kardashian clan daar op het dak, allemaal kroontjes op, hartstikke leuk 🙂

Hondje

Ik vind dit hondje echt te schattig haha. Het hondje is relatief makkelijk te maken. In het filmpje hieronder laat Lady Lemonade zien hoe ze deze surprise maakt met een paar moppen.

Ukelele

Ok, deze Sinterklaas surprise is niet heel makkelijk en je zult er ook de tijd voor moeten nemen, maar dan heb je ook wat. De kartonnen ukelele valt zelfs te bespelen. Kijk naar de tutorial op de site van Instructables, het wordt heel goed uitgelegd. Zij hebben de ukelele als zodanig gelaten maar je kunt het muziekinstrument natuurlijk leuk versieren/beschilderen.

sinterklaas surprises muzikaal

Mocht je deze ukelele te ingewikkeld vinden, dan kun je het gitaartje van Pink Stripey Socks hieronder maken. Die is stukken makkelijker maar je kunt er niet écht op spelen. Ook is deze minder diep dus dan wordt het moeilijker het cadeau erin te verstoppen maar je zou wel een klein doosje met het cadeau aan de achterkant kunnen plakken.

(c) Pink Stripey Socks

IJsje

sinterklaas surprises tieners

Op Momsatwork kun je zien hoe je deze gezellige ijsjes surprises maakt. Hoe leuk is het om de kopjes leuk te versieren. Je ijsje kan namelijk net zo goed dienst doen als Starbucks caramel frappuccino bijvoorbeeld. Met een uitgeprinte logo ben je er eigenlijk al. Leuk toch?

Auto

vroem vroem

Voor deze surprise heb je geduld nodig en je cadeau moet klein zijn want het moet passen in een Pringles bus. Maar dan heb je ook wel iets cools want je surprise kan rijden. Hoe tof is dat? Kijk op de site van Makerspace voor een heldere uitleg met veel foto’s over hoe je deze auto kunt maken.

Uil

sinterklaas surprises

Ik vond deze uil superschattig en wat helemaal mooi is, is dat je deze surprise echt in een handomdraai gemaakt hebt. Het is een goed last minute optie en voor het budget hoef je het ook niet te laten. Op de site van Carlein kun je stap voor stap zien hoe ze de uil gemaakt heeft. Daarnaast geeft ze tips voor nog eens 4 makkelijke Sint surprises. Wat leuk is aan de uil, is dat je er elke vogel van kunt maken – een papegaai, een flamingo, een duif. Het is een kwestie van de kleuren van je papier aan te passen en klaar ben je.

Stranger Things

Ik kon er geen surprise voorbeeld van vinden maar het idee is hetzelfde als op de site van A Love Letter to Food, alleen gebruik je in plaats van een vel papier, een schoenendoos zodat je daar het cadeau in kunt stoppen. Zo eenvoudig kan het zijn 😉

stranger things sint surprise

Als het enigszins mogelijk is, dan is het wel leuk om de lichtjes in de stopcontact te doen maar ook als ze uit zijn, is het een originele leuke Sinterklaas surprise.

Pizzapunt

pizza sinterklaas surprise

Ik haal mijn inspiratie voor surprises vaak uit pinata’s. Die heb je namelijk in alle vormen en maten en vaak zijn ze behoorlijk groot dus je kunt er makkelijk cadeaus in kwijt. Het is toch een beetje hetzelfde principe. Ik ging nu op zoek naar iets van Pizza of Starbucks en ik vond deze feestelijk pizza punt. Perfect toch? Op de site van Frankie kun je lezen hoe je deze pizza surprise maakt.

Surfboard

Een surfboard is redelijk eenvoudig te maken als surprise en je kunt er lekker iets groot van maken. Mijn zoon kreeg er een keertje eentje op school en die was langer dan hijzelf, hij was er toen zo blij mee. Het heeft nog een hele tijd als decoratie gediend in zijn kamer.

originele sinterklaas surprises

Op Instructables is er een tutorial van een hele mooie (die op de foto hierboven) inclusief haaienafdruk maar die is erg lastig te maken en van hout. Voor een makkelijkere versie van karton, kijk je hier. Vergeet niet ruimte over te laten tussen de voor en achterkant voor het cadeau.

Emoji

sinterklaas surprises

Wat ik leuk vind van deze Emoji Sint surprise is dat het een vrolijke surprise is die makkelijk te gebruiken is als je iemand niet goed kent. Bovendien kun je je papier-maché emoji elke emotie aanmeten die je maar zou willen. Kijk op de site van Mama’s met Thee voor een stap voor stap uitleg.

Filmklapbord

sinterklaas surprises

Deze Sinterklaas Surprise is superleuk voor een filmliefhebber en erg makkelijk te maken. Je hebt slechts een doos, zwart en wit papier en plakband nodig. Op Wim Fröbel Pagina’s kun je de uitleg om de filmklapbord te maken nalezen. Op die pagina vind je een heleboek Sinterklaas surprises dus kijk er ook even rond. Natuurlijk is het helemaal leuk als je je filmklapbord personaliseert dus vul gerust wat namen in op het kapbord!

Fortnite

Een Fortnite fanaat getrokken? Dan is een loot lama natuurlijk erg leuk. Kijk even naar het filmpje hieronder om te kijken hoe en wat.

Je kunt ook de battle bus maken. Onderstaand filmpje vind ik wel een mooi voorbeeld omdat de bus ook meteen zo’n enorm ding is. Ik vind wel dat de ballon er echt op moeten, niks optioneel – zonder ballon is je surprise onaf!

Spinner

En hoe tof is deze spinner gemaakt door BlogsbyIngrid! Heel leuk bedacht en uitgevoerd.

Nog veel meer ideeën voor Sinterklaas surprises vind je hier en hier! Laten jullie ons jullie ideeën weten in de comments? Zo helpen wel elkaar om ook dit jaar weer de tofste Sinterklaas surprises in elkaar te zetten.

*Bewaar op Pinterest *

11 gedachten over “Top 10: Leukste Sinterklaas surprises deel 3

  1. wat een ontzettend mooie tips. Hier wonen echte surprise bouwers…Zo bouwde zoonlief ooit een vleugel ( een piano) voor een klasgenoot en een jaar later een Harry Potter auto…zo leuk om te doen

  2. Wat een gave dingen zitten er tussen! Ik mis die tijd wel. Vroeger stak ik er zoveel tijd in. Ik ben nog steeds trots op een hele grote piano die ik toen had gemaakt. Wat ik wel echt vreselijk vond is dat als ik een super mooie surprise kreeg dat ze dan de cadeautjes zo hadden verstopt dat ik alles kapot moest maken, het liefst bewaarde ik namelijk alle surprises.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »