Ga naar de inhoud
Home » Bobo Choses en Yves Klein

Bobo Choses en Yves Klein

bobo choses yves klein

Door de frisse stijl en de originele speelse patronen ben ik al jaren fan van het Spaanse kindermerk Bobo Choses. Als kunstliefhebber werd ik helemaal enthousiast van de nieuwe capsulecollectie die Bobo Choses lanceerde, in samenwerking met het Yves Klein Archief.

Deze kleine maar fijne collectie staat in het teken van de beroemde Franse kunstenaar en zijn iconische blauwe kleur. Zoals we gewend zijn van Bobo Choses is er voor deze capsulecollectie wederom gewerkt met biologische en gerecycled materialen.

Ook voor volwassenen

De collectie is beschikbaar voor baby’s, kinderen én volwassenen. We zien twee van de meest bekende prints van Bobo Choses, de appel en de hoed afgebeeld in de kenmerkende Ultramarijne kleur, ook wel genaamd Internationaal Klein Blue®.

bobo choses capsulecollectie november 2021

De capsule maakt deel uit van de Iconic Collection van Bobo Choses. Voor deze collecties wordt vervaardigde kleding uit oude collecties gerecycled en katoen, draden en andere materialen worden hergebruikt om nieuwe producten te maken. Bovendien introduceert deze collectie de Natuurlijke kleurstof, tot 400 keer minder schadelijk voor het klimaat dan met conventioneel verven.

Kortom, Bobo Choses is een mooi merk dat ook nog eens écht bezig is met het milieu en innovatief blijft in het productieproces.

Yves Klein

Yves Klein werd in 1928 geboren in het mooie Nice. Hij vond zelf de kleur uit toen hij experimenteerde met ultramarijn-blauw pigment. Hij gebruikte een speciaal fixatief zodat de glans en diepte van de kleur behouden werd. Klein is bekend voor zijn monochrome werk maar daarnaast zeker ook voor zijn conceptuele ideeën en performances. Hij bracht gevoel en emoties teweeg met zijn abstracte werken.

Collectie Bobo Choses Yves Klein

Klein stierf helaas erg jong. Hij stierf in juni 1962 op 34 jarige leeftijd aan de gevolgen van een reeks hartaanvallen over een periode van een maand. In augustus werd zijn zoon geboren. Zijn zoon is nu ook kunstenaar, ook heel erg out of the box met kunstwerken die op de grens liggen tussen wetenschap en kunst. Maar ik dwaal af….

Kortom, Klein Blue® is een mooie aanvulling op het mooie kunstige assortiment van Bobo Choses. Kende jij Yves Klein al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »