Ga naar de inhoud
Home » Winactie: At Eternity’s Gate (gesloten)

Winactie: At Eternity’s Gate (gesloten)

winactie dvd

In At Eternity’s Gate gaat regisseur Julian Schnabel, die eerder al succes oogstte met Basquiat, op verkenning naar de strijd van Vincent van Gogh (Willem Dafoe) om te worden begrepen en geaccepteerd als kunstenaar. Wij mogen de dvd van At Eternity’s Gate weggeven. Scroll omlaag om te zien hoe je kans maakt op een van de twee exemplaren!

Het verhaal

Wanneer Vincent van Gogh in 1886 verhuist, met als doel door te breken als kunstenaar, leert hij een avant-gardistische groep kunstenaars kennen, onder wie Paul Gauguin. Maar Van Gogh stuit op onbegrip en afwijzingen en vertrekt uiteindelijk naar Arles in de hoop een nieuw bestaan te bouwen.

In zijn zoektocht naar aanvaarding, verliest Van Gogh zich echter steeds verder in een wereld van ziekte en depressie. Ja, het is geen vrolijke film zeg maar. Willem Dafoe doet het erg goed als Van Gogh. Hij won voor zijn rol ‘beste acteur’ tijdens het filmfestival in Venetië. Willem Dafoe werd ook genomineerd voor een Oscar in de categorie ‘Best Performance by an Actor in a Leading Role’.

De cast wordt aangevuld door onder meer Oscar Isaac (in de rol van Paul Gauguin), Rupert Friend, Mads Mikkelsen, Emmanuelle Seigner (zo, die is oud geworden – ik schrok ervan!) en Mathieu Amalrik.

De titel van de film komt van Van Goghs werk Op de drempel van de eeuwigheid (voltooid in 1890, twee maanden voor zijn dood) dat in bezit is van het Kröller-Müller Museum. 

At Eternity’s Gate is een boeiende film waarin mooi gebruik is gemaakt van kleuren en landschappen om een schilderachtig geheel te bereiken. Dat er goed geacteerd wordt staat buiten kijf. Er wordt in de film uitgegaan van de controversiële theorie dat Van Gogh geen zelfmoord pleegde. Dat zorgt voor een extra dramatisch effect (niet dat de film nog niet dramatisch genoeg was hoor haha).

Winactie (gesloten)

Gefeliciteerd Anna Knapen en Molly, jullie zijn de winnaars van de dvd. Er is een e-mail naar jullie onderweg!

Wij geven 2 dvd’s van At Eternity’s Gate weg. Kans maken? Vertel ons hieronder (of op Instagram) wie jouw favoriete schilder is. That’s it!

Extra kans

Srsck volgen op Instagram is niet verplicht, maar het levert je wel een extra winkans op! Jouw naam kan dus 2 keer in de hoed. *** Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je in Nederland te wonen.

Niet gewonnen maar wil je de dvd toch graag hebben? At Eternity’s Gate is sinds 27 augustus op Blu-ray en dvd verkrijgbaar.

De winactie loopt tot en met dinsdag 10 september. De winnaar wordt op de blog bekendgemaakt én ontvangt een e-mail van ons. Let er dus op dat er een correct e-mailadres achterlaten wordt! Succes!

46 reacties op “Winactie: At Eternity’s Gate (gesloten)”

 1. Mijn favoriete schilder is Vincent van Gogh. Vooral de zonnebloemen zijn mijn favoriet. Ik heb een aantal jaren geleden ( ten tijde van de film living Vincent) een van Gogh tour door Nederland gemaakt en ben alleen maar meer geïnspireerd geraakt.

  Deze film nog niet gezien..maar is een must voor mij geloof ik..😉

 2. Mijn favoriete schilder is hoe voorspelbaar ook Vincent van Gogh. Ik vind de kleuren die hij gebruikte zo vrolijk en niet zo donker en saai zoals de meeste schilders uit die tijd.

 3. Mijn favoriete schilder is….Nick Schilder. Zou daar graag eens een beschuitje mee eten! 😉
  Duimen maarrr….Als echte kunstliefhebber zou ik deze film heel graag willen zien!

 4. OOOH, er zijn zoveel geweldig en vooral beroemde schilders. En ze schilderen allemaal fantastisch. Toch is mijn grote favoriete schilderes mijn lieve mams. Ze schildert nog niet zo lang, maar ze stopt enorm veel liefde in haar schilderijen. Ik voel het gewoon als ik er naar kijk en ik word er soms ook emotioneel van. Ze schildert heel kleurrijk en ik ben zo trots op haar. Ze is dus echt mijn favoriete en liefste schilder die ik ken!

 5. Mijn favoriete schilder is natuurlijk mijn kleindochter. Als haar verfwerkjes gaan op mijn koelkast.
  Bob Ross vond ik ook geweldig.
  Wil de film erg graag zien. Ben benieuwd.

  1. Willem Dafoe for the win!! Wat een prachtige trailer. Ik heb een passie voor portrettekenen en schilderen met gouache. Illustreren is iets wat me echt gelukkig maakt. Als ik kijk naar wat ik in mijn huis zou willen hebben hangen, dan kies ik voor een werk van Monet. De absolute meester qua talent is Rembrandt. Kan niet anders zeggen. Ik zou het geweldig vinden om deze film thuis voor het eerst te bekijken. Liefs, Larissa

 6. Dit lijkt me een onwijs goede film. Een verhaal met diepgang en emotie. Het lijkt mij een mooie manier om meer van Vinvent van Gogh te begrijpen. Vincent van Gogh blijft een belangrijk persoon in de kunstgeschiedenis van nederland!

 7. Ik heb geen favo schilder. Echt niet. Ik vind heel veel schilders tof. Ze hebben allemaal andere kwaliteiten en zijn allen briljant. Ik volg ook op instagram.

 8. Mijn favoriete schilder, dat is mijn eigen man.
  Omdat hij enthousiast hier elke kamer schilderen kan.

  En voor wat mooie “schilderijen” aan de muur,
  kies ik posters van Van Gogh: werkelijk onbetaalbaar, en toch niet al te duur!

  In elke kamer aan de muren: Schilderijen vol sterrennachten, zonnebloemen, korenvelden.
  Want zulke mooie schilderijen als van Van Gogh zie je verder zelden!

  Omdat ook mijn eigen wieg net als die van Vincent in Noord Brabant heeft gestaan,
  spreekt ook het leven van Van Gogh mij bijzonder aan.

  Vandaar dat ik graag nog meer over deze boeiende schilder weet.
  En hoop dat ik die DVD mag winnen van At Eternity’s Gate!

 9. Mijn favoriet is in ieder geval Van Gogh als je kijkt naar zijn levensloop. Juist omdat het hem (psychisch) niet van een leien dakje ging. Erg indrukwekkend. En ik nijg ook naar de theorie dat hij zichzelf niet van het leven heeft beroofd. Ik ben benieuwd hoe ze daar invulling aan geven in de film. Ik vind de acteur echt goed gecast qua uiterlijk. Met de inleving zit het wel goed. Juist doordat het geen lichtvoetige film is, maakt hij zo’n indruk denk ik. Maar dat hoop ik zelf te mogen zien 🙂 Ik volg je ook op IG (@koekemeer)

 10. Mijn favoriete schilder is Jeroen Huisman van Huisman schilders uit Heinkenszand.
  Echt een top schilder en kan zelfs het lelijkste kozijn weer mooi maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »