winactie gloria bell

073A0933.CR2

Begin september verscheen het romantische drama Gloria Bell uit op dvd en Blu-ray. Regisseur Sebastián Lelio maakte een Engelstalige remake van zijn eigen succesvolle Chileense film Gloria (2013), met Oscarwinnares Julianne Moore in de hoofdrol. Wij mogen twee exemplaren van de dvd verloten. Scroll omlaag om te zien hoe je kans maakt.

Het verhaal

Julianne Moore vertolkt de rol van de 58-jarige gescheiden Gloria Bell. De kinderen van de onafhankelijke vrouw zijn al een tijd het huis uit en hebben haar duidelijk steeds minder nodig. Haar werk gaat prima maar het is niet de meest spannende baan ooit. Haar ex-man heeft al jaren een andere relatie en haar vrienden hebben het druk met hun eigen levens.

Gloria is dus hartstikke eenzaam maar ze probeert er het beste van te maken. Ze is dan wel wat ouder maar ze is mooi en sexy en gaat er graag op uit. Voorzichtig gaat ze op zoek naar iets meer, naar een nieuwe liefde. Gloria gaat graag uit om te dansen en daar ontmoet ze op een avond Arnold (silver fox John Turturro). Haar zoektocht naar de liefde lijkt voorbij.

Pijnlijk realistisch

Ik heb de Chileense versie niet gezien maar ik hoorde dat het een letterlijke remake is, dus dezelfde film maar een andere taal en een andere cast. Wanneer je het origineel niet hebt gezien, is het een ontroerende en soms pijnlijk realistische film. Wel een mooie film hoor, prachtige kleuren ook en goede soundtrack maar ik werd er gewoon een beetje triest van.

Ik las ergens dat het een feel good film was, nou niet dus – ik voelde me een partij depri na afloop 😉 Misschien omdat ik het deels herkenbaar vond – ik vond het in ieder geval zware kost. En tragisch, vooral het einde. Het beeld van ‘de sterke vrouw gaat door’, zoiets. Maar daarmee ook de eenzaamheid en de dagelijkse sleur. Nee, ik werd er niet vrolijk van.

De cast is top. Ze acteren stuk voor stuk overtuigend. Allemaal gevestigde namen, alleen de actrice die de rol van de dochter vertolkte, Caren Pistorius, kende ik nog niet.

Paulina Garcia in het origineel

Winactie (gesloten)

Wil je kans maken op 1 van de 2 dvd’s van Gloria Bell? Geef ons hieronder (of op Instagram) het geheime remedie tegen eenzaamheid. That’s it!

recensie gloria bell
Julianne Moore en John Turturro

Extra kans

Srsck volgen op Instagram is niet verplicht, maar het levert je wel een extra winkans op! Jouw naam kan dus 2 keer in de hoed.

*** Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je in Nederland te wonen.

Niet gewonnen maar wil je de dvd toch graag hebben? Gloria Bell is sinds begin september op Blu-ray en op dvd verkrijgbaar.

De winactie loopt tot en met dinsdag 1 oktober. De winnaar ontvangt een e-mail van ons. Let er dus op dat er een correct e-mailadres achterlaten wordt! Succes!

34 gedachten over “Winactie: Gloria Bell (gesloten)

 1. Juist nu de herfst ervoor zorgt dat ik meer binnen zit, vind ik het heerlijk om films te kijken. Julianne Moore vind ik altijd erg goed, dus ik doe graag mee aan je winactie!

 2. Geheime remedie tegen eenzaamheid: een huisdier nemen en vrijwilligers werk gaan doen of helpen bij mensen in de buurt..
  De film lijkt me super mooi, zou ik graag willen zien.

 3. Mijn geheime remedie tegen eenzaamheid: ga er eens alleen op uit en je zult leuke mensen ontmoeten. Ik ben bijvoorbeeld alleen naar een personeelsfeest geweest waar ik net een blauwe maandag werkte. Ik heb 2 andere dames leren kennen en het was een top avond!

 4. geheime remedie tegen eenzaamheid is denk ik je aansluiten bij een vereniging zodat je wekelijks in contact komt met andere mensen. En er op uit gaan
  Benieuwd naar deze film!

 5. Ik hou van breien en doe dat dan graag zodra ik me eenzaam voel.Heb al Jaren geen man meer in mijn leven.En door regelmatig vrijwillig werk te doen heb ik die leegte weten vullen met nieuwe vrienden waar ik regelmatig mee ga stappen.

 6. Mijn geheime remedie tegen eenzaamheid is een enorme bak Ben & Jerry’s ijs + alle seizoen van Geer en Goor over de vloer! Door al dat lachen ben je zo weer vergeten dat je alleen bent 😉

 7. Lekker knus thuis op de bank bij een hapje en een drankje een prachtige film kijken. En daarna een wandeling door de natuur gaan maken om je vervolgens volledig ontspannen weer opgeladen te voelen.

 8. Mijn tip om eenzaamheid te voorkomen is: vrijwilligerswerk gaan doen in een verzorgingshuis; oud-Hollandse muziek luisteren, spelletjes spelen, handwerken is zo saai nog niet!!!

 9. Dit soort films zijn echt heerlijk om te kijken met dit herftachtige weer! Lekker met een kop thee en een dekentje. Als je je eenzaam voelt dan denk ik dat je gewoon naar buiten moet. Al ga je dagelijks even wandelen. Dan heb je grote kans dat iemand toch wel even een praatje maakt.

 10. OOH, dat lijkt me echt een heerlijke film om met mijn vriendinnen samen te kijken. Iedere twee weken komen we bij elkaar voor ons meidenavondje en we zijn echt dol op films. Gezellig samen op de bank met een lekkere kop thee met mensen van wie je houdt. Dat is super!

 11. Heerlijk nu het donkers dagen wordt om binnen weer films te kijken, ik hou erg van films, met een warme dekken over en iets lekkers erbij, erg gezellig.

 12. Mijn remedie tegen eenzaamheid is open en eerlijk zijn tegen je vrienden, ook op momenten dat het leven geen halleluja is. Delen helpt echt.
  En soms is het gewoon lekker om alleen op de bank onder een dekentje te kruipen en een leuke dvd te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »