Ga naar de inhoud
Home » 5 films met Chris Pratt

5 films met Chris Pratt

Guardians

Vandaag vroegen we Nikita naar haar favoriete acteur of actrice. Daar hoefde ze niet lang over na te denken, dat was Chris Pratt. Nikita schrijft regelmatig blogs op Seizoenen Blog, een leuk divers online magazine met lekkere recepten, creatieve diy’s en inspiratie voor alle seizoenen.

Acteur Chris Pratt heeft mijn hart gestolen! Ik raad je aan om de volgende films en series te kijken om deze veelzijdige Amerikaanse acteur te ontdekken.

Wie is Chris Pratt?

Chris is op 21 juni 1979 in Virginia (Amerika) geboren en zijn volledige naam is Christopher Michael Pratt. Chris is in 2019 met Katherine Schwarzenegger getrouwd. Zij is de dochter van de welbekende acteur Arnold Schwarzenegger (get to the chopper!). Eerder was hij getrouwd met actrice Anna Faris. Chris groeide niet op in een rijk gezin. Zijn moeder werkte in een supermarkt en zijn vader in de mijnbouw. Hij stopte met zijn opleiding en kreeg allerlei bijbaantjes en was op een gegeven moment zelfs een tijdje dakloos.

Het is eigenlijk echt toeval dat hij acteur is geworden. Hij werd ontdekt door actrice Rae Dawn Chong toen hij als ober werkte in het restaurant waar ze kwam eten. Hij speelde eerst kleine rollen hier en daar en werd uiteindelijk een wereldberoemde acteur. Een echte succes story dus!

Jurassic world (2015)

Deze klassieker kent iedereen wel. Jurassic World is het vierde deel in de Jurassic Park-filmserie en speelt zich 22 jaar na de rampzalige gebeurtenissen in het eerste deel af. De filmreeks gaat over dinosaurussen die in een themapark wonen. Elke keer gaat er iets goed mis in het park. Chris speelt in deze film een velociraptors verzorger/expert, Owen. Deze rol past perfect bij hem. Hij is attent én stoer.

Passengers (2016)

Deze sciencefictionfilm gaat over een man (Chris Pratt) en een vrouw (Jennifer Lawrence) die samen in een ruimteschip zitten die ze brengt naar een nieuwe planeet. Omdat de reis tientallen jaren duurt, worden alle reizigers in slaap gebracht en geprogrammeerd om pas wakker te worden aan het einde van de reis. Door een storing wordt de man eerder wakker dan de rest, en niet een of twee dagen te vroeg maar 90 jaar! Hij is dan ook jarenlang alleen in het ruimteschip, totdat een andere vrouw ook wakker wordt. Uiteindelijk zijn ze samen en gebeuren er nog vele andere dingen. Zijn acteertalenten zijn hier geweldig, heel veel emoties. De perfecte drama film.

Parks and recreation (2009 – 2015)

Dit is een Amerikaanse sitcom en kan enigszins vergeleken worden met Brooklyn 99 of The Office. Ik wilde deze benoemen omdat in deze serie de hilarische talenten van Chris Pratt naar voren komen. Amy Poehler speelt de hoofdrol als de naïeve maar ambitieuze Leslie Knope, het gedeputeerd hoofd van het departement Parks and Recreation in het fictionele stadje Pawnee. Sommige gebeurtenissen zijn gebaseerde op echte gebeurtenissen die in politieke kringen in de VS hebben plaatsgevonden. Het is een komische (politieke) serie om te ontspannen na een dag hard werken. Er zijn zeven seizoenen van de sitcom uitgezonden.

The Super Mario Bros. movie (2023)

Chris Pratt heeft de stem van Mario ingesproken. Veel mensen waren verbaasd over deze keuze, maar het heeft zeker goed uitgepakt. Andere topacteurs hebben in deze animatie ook stemmen ingesproken, o.a Anya Taylor-Joy, Charlie Day en Jack Black. Dit is een leuke en luchtige film om te kijken met je kinderen of als je op date gaat. Zeker als je de Super Mario games speelt of gespeeld hebt, want nu komt de Super Mario wereld echt tot leven.

Chris Pratt als Super Mario

Guardians of the galaxy (2014)

Tenslotte komen we aan bij mijn favoriete film. Dit is mijn nummer 1. Guardians of the galaxy gaat over een stel ruimtelijke wezens die bij elkaar komen. Door de film heen worden ze hechte vrienden en vechten ze zij aan zij. Deze film is naast zielig ook enorm grappig. De charmes van Chris komen hier echt naar voren. Hij is gemaakt voor de rol van Star Lord. Guardians of the galaxy volume 2 (2017) staat op mijn tweede plek. Ook heel emotioneel. Het einde heeft mij heel veel tranen laten trekken. Door Chris Pratt natuurlijk. Chris ontdekt wie zijn vader is. Ook weer een goede balans tussen humor en drama. 

Al met al vind ik Chris Pratt dus in veel vermakelijke en afwisselende films spelen. Wie is jouw favoriete acteur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »