Cinderella: Als ik de casting director was

assepoester cast

Twee Cinderella posts in twee dagen, Ja ik weet, ik ben losgeslagen 🙂 Ik kan gewoon niet wachten op de film, ik krijg er een Assepoester bui van. En zul je zien dat ik donderdag met de kids naar de bioscoop ga en dat Cinderella dan tegenvalt haha. In de post van gisteren liet ik jullie zien welke acteurs de hoofdrollen voor hun rekening nemen in Cinderella. Ik ging een beetje piepen over de prins. Dat ik het niets vond.

Later zat ik te denken wie ik dan als prins had willen zien. Nou heb ik een voorliefde voor ‘oudere’ mannen met scheve neuzen zoals Owen Wilson en Adrien Brody, niet echt je cliché prins-charming materiaal maar toen *ping*, ik wist het. En ja, nu ik toch bezig was heb ik de Cinderella cast even her-cast!

Assepoester

Assepoester met het mooiste accent ter wereld, hoe goed zou dat zijn!? Bovendien kan Saoirse Ronan het Ierse accent ‘wegspelen’, we hebben Saoirse in rollen gezien waarbij je niet zou vermoeden dat ze Iers is!

Saoirse Ronan kennen we o.a uit Hanna, The Grand Budapest Hotel en Atonement. Waarom ik haar een goede Assepoester zou vinden, los van leeftijd en het feit dat ze een geweldig goede actrice is, is omdat ze zowel kwestbaar en puur overkomt als krachtig en pittig.

De boze stiefmoeder

Ik ben dus eigenlijk erg tevreden met de huidige boze stiefmoeder. Cate Blanchett kan erg harteloos en ijzig overkomen en is sowieso, wat voor rol ze ook vertolkt, een hele overtuigende actrice. Een andere actrice vinden van hetzelfde kaliber was eenvoudig want dat zijn er niet veel vind ik.

Julianne Moore staat toch wel in mijn top 5 beste actrices e-ver. Ik denk dat ze een hele boze fascinerende stiefmoeder zou zijn maar ze speelt momenteel al de gemene heks in Seventh Son dus…Kate Winslet. Ook zo’n overtuigende actrice. Ze is qua uiterlijk op het eerste gezicht misschien niet zo ‘stiefmoederig’ waardoor het mij juist een uitdaging zou lijken. Met haar acteerskills denk ik dat Winslet een geloofwaardige meedogenloze stiefmoeder neer zou zetten.

De peetmoeder/goede fee

De goede fee moet positieve vibes uitbrengen toch? De goede fee moet zo iemand zijn die de kamer inloopt en dat je zo gauw je haar ziet zin krijgt om de inhoud van je bankrekening aan goede doelen te geven en elke oma die je ziet te helpen met oversteken. Zo’n vrouw. Zo’ n vrouw die jolig en vrolijk is, het zonnetje in huis.

Marion Cotillard is een Franse actrice die ook veel in Amerikaanse films speelt. Ze heeft o.a gespeeld in The Dark Knight Rises, Midnight in Paris, La Vie en Rose en Blood Ties. Ik vind haar altijd een soort van ‘goedheid’ uitstralen.

De prins

Weet je wat grappig is? Gisteren, bij het *ping* moment, bedacht ik dat Julian Morris helemaal geweldig zou zijn als prins. Hij speelt Wren in Pretty Little Liars en hij heeft een glimlach waar weinig dames onberoerd van blijven. Maaaaarrrrr…..ja, nu komt het….toen ik een foto van hem ging zoeken kwam ik hem tegen als prins in Once upon a Time. Daarin speelt hij Prins Phillip, de prins van Doornroosje….

Julian-Morris-24
Julian Morris met killer smile

Voor degene die het niet weten, ik ben een Ouat addict. En nu komt het ergste, hoe ontzettend ik ook smolt voor Julian Morris in PPL, hoe ontzettend hij me niet was opgevallen in Ouat. Ik vond de koppel Phillip-Doornroosje juist erg saai en nietszeggend en nu zie ik dat het Julian Morris was!!! Met andere woorden, hij is dus ook geen prins-materiaal.

Aangezien Assepoester 18 is moet er een jonge prins worden gecast vind ik. Als Assepoester 18 is kan de prins moeilijk 38 zijn dus…Bovendien vind ik dat de lengte van de prins moet mooi aansluiten op die van Assepoester en zocht ik naar een prins die kracht en karakter uitstraalt. Alles bij elkaar, kwam ik uit op…Ezra Miller. Een veelbelovende acteur, die vooral bekend is van The Perks of Being a Wallflower en van We need to talk about Kevin.

De gemene stiefzusjes

Ik vind dat de gemene stiefzusjes een beetje rare stemmen moeten hebben. Een beetje van die schelle irritante stemmen. In tegenstelling tot de halve wereldbevolking vind ik Ariana Grande een hele irritante stem hebben. Ze kwam dan ook meteen in me op als gemeen stiefzusje.

Ook Juno Temple heeft een aparte en hoge stem. Juno Temple is 25 en naar mijn mening een van de beste jonge actrices van het moment. De twee dames zijn bovendien ongeveer even lang (AG 1.53 en JT 1.57). Ariana Grande behoeft natuurlijk geen intro. Juno is bekend van haar rollen in Killer Joe, Maleficent en Magic Magic. Eigenlijk is Juno blond maar ze had op een gegeven moment haar haar rood geverfd en dat zou helemaal mooi zijn voor de rol van Anastasia 🙂

De adviseur van de koning

Dit was een no-brainer. De enige echte talentvolle…..John Malkovich! Punt. uit. klaar. Wat vinden jullie van mijn Cinderella cast? Welke actrice zou jij zien als Assepoester en vooral…wie is jouw prins?

Geen artikelen meer mislopen van ons? Je kunt Srsck volgen op Bloglovin’.

3 gedachten over “Cinderella: Als ik de casting director was

  1. Hahaha, wat een geestig artikel weer. Mijn prins… lastig… mijn eigen man. En daarna weet ik het echt niet. 10 jaar geleden had ik het je zo kunnen vertellen.

  2. Haha nou het was ook lastiger dan ik dacht, die casting directors hebben het niet makkelijk 😉 Had ik op een gegeven moment een ander stiefzusje dan Juno maar die was 20 cm langer dan Ariana en toen dacht ik dat zou echt geen gezicht zijn in een film.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »