Ga naar de inhoud
Home » A Star is Born op dvd én terug in de bios

A Star is Born op dvd én terug in de bios

remake a star is born

Het heeft even geduurd maar ik heb eindelijk A Star is Born gekeken. De film had 9 Oscar-nominaties maar sleepte slechts één felbegeerd beeldje binnen, namelijk die voor beste originele nummer voor het nummer Shallow. De film had enorm veel succes en ik hoorde veel goeds om me heen dus ik was benieuwd…Was het terecht dat A Star is Born slechts één Oscar had gewonnen? Was het regiedebuut van Bradley Cooper niet meer waard?

a star is born 2.0

Remake zoveel

A Star is Born is alweer de derde remake van de originele film uit 1937 met Janet Gaynor en Fredric March. In 1954 was er een remake met Judy Garland en James Mason en in 1976 eentje met Barbra Streisand en Kris Kristofferson. En dan tel ik voor het gemak even niet de Bollywood film uit 2013 die ook een soort van versie van A Star is Born is.

Het origineel uit 1937 was zeven maal genomineerd voor een Oscar maar won uiteindelijk slechts ‘best story’ (dat is nu geen categorie meer). De 1954 won helemaal niets terwijl het wel zes keer genomineerd was en veel mensen van mening waren dat Judy Garland het beeldje had moeten winnen voor haar rol. De jaren zeventig versie met Barbra Streisand won, net als nu, voor beste originele nummer voor het nummer Evergreen.

https://www.youtube.com/watch?v=L7AIBlzCluc

Waar gaat het over?

Het verhaal verandert in principe niet veel in de verschillende versies. In de nieuwste versie speelt Bradley Cooper een countryzanger die ooit heel groot was maar die nu, voornamelijk als gevolg van drank- en drugsgebruik, zijn carrière achteruit ziet gaan. Hij ontmoet de onzekere maar heel talentvolle Ally (Lady Gaga) en hij helpt haar met het opstarten van haar eigen carrière. Zij wordt steeds groter terwijl hij steeds verder wegglijdt.

A Star is Born 2.0

Op 31 maart zal in Nederland, slechts voor 1 dag, een extra lange versie van A Star is Born te zien zijn. Deze versie is 12 minuten langer dan de versie die eerder vertoond was. Als je het dus leuk vindt om extra scenes en liedjes te zien, koop dan je kaartjes voor A Star is Born 2.0. Zelf heb ik de film nu gezien en heb ik geen behoefte aan een extra 12 minuten eerlijk gezegd.

A star is born dvd

Mijn mening

Niet om het een of ander hoor want ik vond het een prima film maar ik begrijp wel dat het alleen een Oscar voor beste nummer heeft gewonnen. Ik vind het zeker niet de beste film van het jaar of iets dergelijks. Het verhaal is behoorlijk cliché en melodramatisch.

De regie was goed. Je kon duidelijk zien dat er veel werk in gestoken is en voor een regiedebuut is het zeker goed maar ook, wat mij betreft, zonder meer. Ik vond de film goed maar geen uitblinker. Vermakelijk maar niet memorabel. En daar waar half Nederland moest huilen, heb ik er geen traan om gelaten.

Lady Gaga doet het erg goed voor een eerste rol, ik vond haar heel overtuigend en zij heeft een dijk van een stem. De nummers waren goed (vooral Shallow) en het gitaarspel van Cooper was heel gaaf. Maar…het was een romantisch drama zoals je er al zoveel hebt. De chemie tussen Gaga en Cooper waar er de laatste maanden best veel ver gesproken is, viel mij wat tegen. Ze acteerden gewoon beiden goed maar de chemie vond ik niet zo extreem dat er zoveel over gesproken had hoeven zijn. De chemie was denk ik het sterkst tijdens de uitvoering van het nummer tijdens de Oscars (zie filmpje hierboven).

Ik ben benieuwd: heb jij A Star is Born gezien en vond jij dat het heel wat meer beeldjes verdiend had?

 

 

14 reacties op “A Star is Born op dvd én terug in de bios”

 1. Ik heb hem niet gezien in de bios. Wacht wel tot ie op tv komt 🙂
  Dit soort verhalen zijn inmiddels een beetje uitgemolken en tja, dat kennen we nu wel.
  Toegegeven. Lady Gaga heeft wel echt een heel vette stem. Haar liedjes zijn (vooral live) echt heel tof. Dat is eigenlijk de enige reden waarom ik deze film zou kijken.

 2. Ik heb de film nog niet gezien, maar hij staat wel ergens op een lijstje. Hij lijkt bezoekers echt te verdelen: you love it, or you hate it.
  Leuk trouwens dat er ooit een oscar was voor “Best Story” 🙂
  En ook een leuke blog! Fijne ontdekking.

 3. Ik heb de film ook in de bioscoop gekeken. En daar ben ik nog steeds blij om, de harde muziek en het grote scherm zorgde ervoor dat ik écht in het verhaal gezogen werd. En wat is het toch een juweeltje van een film!

 4. Ik ken de Barbara Streisand versie. Die heb ik nooit afgekeken.
  Deze film hoef ik niet speciaal te zien, misschien dat ik ‘m eens in het vliegtuig bekijk als er geen films meer over zijn om te bekijken, haha.
  Al ben ik best benieuwd naar Lady GaGa, ik vind haar live ook vrij goed.

 5. Juliette - Strongbody.nl

  De film heb ik in de bios gezien en vond het best goed. Maar inderdaad niet speciaal Oscarwaardig. Lady Gaga viel totaal niet tegen als actrice en het ging haar heel natuurlijk af.

 6. Ik heb hem niet gezien maar ben eigenlijk wel benieuwd naar het acteer werk van Lady Gaga, ik vind het altijd knap als een zangeres een andere kant op gaat, maar leuk dat ze wel mag zingen in de film.

 7. Ik vond het een prachtige film! Ik ken de oudere voorgangers niet, maar ik was al fan van Gaga en na deze film alleen nog maar meer. Het einde vond ik wel erg zielig hoor, maar de liedjes zijn erg mooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »