Anne Hathaway films
|

5 films met Anne Hathaway

Vandaag vroegen we Kirsten naar haar favoriete acteur of actrice. Kirsten is mama van twee dochters (5 en 2), twee dagen in de week juf van een basisschoolgroep en schrijfster van diverse artikelen en blogs op Mamagisch. Haar favoriete actrice is Anne Hathaway. Hieronder vertelt ze je welke films met Anne Hathaway je niet mag missen.

Wie is Anne Hathaway?

Anne Jacqueline Hathaway werd op 12 november 1982 geboren in New York. Gezien haar moeder toneelactrice was, is het niet vreemd dat Anne uiteindelijk ook actrice werd. Voor haar acteerprestaties werd ze beloond met een Oscar, een Golden Globe en een BAFTA award. Voor het inspreken van de rol van Princess Penelope in The Simpsons ontving ze een Emmy Award. Hathaway is sinds 2012 getrouwd met acteur en designer Adam Shulman met wie ze twee zoons heeft.

Hoewel ze in haar kindertijd het liefst non was geworden, zette ze dat idee uit haar hoofd nadat ze ontdekte dat haar homoseksuele broer niet door de kerk werd geaccepteerd. Gelukkig maar voor ons, anders hadden we de volgende pareltjes nooit kunnen zien:

The Princess Diaries Hathaway

The Princess Diaries (2001)

In deze boekverfilming van Meg Cabot leren we Anne kennen als het lelijke eendje Mia Thermopolis die op haar 15e ontdekt af te stammen van het koninklijk huis van Genovia. Wanneer haar grootmoeder Clarisse, gespeeld door niemand minder dan Julie Andrews, ineens op de stoep staat met dit bericht, verandert het leven van Mia volledig. Ze wordt omgetoverd tot ware beauty maar heeft het flink moeilijk om alle veranderingen in haar leven een plekje te geven en de keuze of ze wel echt een prinses wil zijn van een land dat ze nog niet kent.

De film kreeg drie jaar later een vervolg. In The Princess Diaries 2: Royal Engagement gaat Mia op zoek naar een geschikte huwelijkskandidaat, wat uiteraard ook niet helemaal gaat zoals gepland. In 2019 werd er bekend dat er een script werd geschreven voor een derde deel in de serie waar zowel Hathaway als Andrews aan zouden willen meewerken. Ik ben benieuwd!

The Devil Wears Prada (2006)

Opnieuw zien we Anne in een boekverfilming. In Lauren Weisbergers ‘The Devil Wears Prada’ stapt Anne in de rol van assistente Andrea (Andy) Sachs wiens leven zuur wordt gemaakt door Miranda Priestly, de nogal excentrieke hoofdredactrice van het modemagazine Runway.

Hoewel het Andy’s droom is om een gerenommeerd journaliste te worden, liggen de baantjes niet voor het oprapen. Ze komt bij Runway terecht waar ze aan alle onmogelijke eisen van Miranda Priestly, gespeeld door Meryl Streep, moet voldoen.

In de tussenliggende jaren zien we Hathaway in films als Ella Enchanted (2004), Brokeback Mountain (2005), Becoming Jane (2007), Bride Wars (2009), Love & Other Drugs (2010) en Valentine’s Day (2010).

Les Miserables (2012)

Wanneer ze in 2012 weer op het witte doek verschijnt, verrast ze vriend en vijand met haar performance als Fantine in de verfilming van de musical Les Misérables. Een rol waarin ze laat zien dan ze prachtig kan zingen maar ook een rol waarvoor ze on screen haar prachtige lange bruine lokken afknipte.

Anne Hathaway films

En hoewel ze een Oscar verdiende voor deze rol, kwam het allemaal niet zonder slag of stoot. Om zich beter voor te kunnen doen als hopeloos verloren Franse vrouw die totaal aan de grond zat, viel ze in korte tijd zo’n 12 kilo af. Dit zorgde ervoor dat haar eigen fysieke als mentale gezondheid flink achteruit ging en ze last kreeg van ongezonde spanningen.

The Intern (2015)

Een film die ik zelf pas recentelijk zag maar die me wel enorm aansprak is The Intern. Anne speelt hierin een jonge vrouw Jules die de baas is van een grote modewebshop. Wanneer 70-jarige weduwnaar Ben (gespeeld door Robert DeNiro) solliciteert voor een ‘senior-internship’ komt hij terecht bij About The Fit.

Hij wordt aangenomen en aangesteld als assistent van CEO Jules. In de film komt prachtig naar voren dat ouderwetse oplossingen voor nieuwerwetse problemen nog helemaal zo gek niet zijn. Ben laat Jules inzien wat echt belangrijk is in het leven.

Ocean’s Eight (2018)

De laatste film die ik zelf zag met Hathaway was Ocean’s Eight. In deze ‘spin-off’ van de Ocean’s serie plant het jongere zusje van de inmiddels overleden Danny Ocean dé diamantroof van de eeuw. Debbie Ocean (Sandra Bullock) verzamelt een team van ware professionals (gespeeld door onder andere Rihanna, Mindy Kaling en Helena Bonham Carter), om zich heen om de Toussaint, een Cartier ketting ter waarde van 150 miljoen dollar, te stelen.

films met anne hathaway

In dit verhaal speelt Anne Hathaway een beroemde actrice die als onwetende tussenpersoon wordt gebruikt om het sieraad tijdens het Met Gala te dragen en het op deze manier beschikbaar te maken om te kunnen stelen.

Al met al heeft Anne Hathaway een prachtige staat van dienst. Wat zijn jouw favoriete films met Anne Hathaway?

Pin mij!

films met anne hathaway

Vergelijkbare berichten

5 reacties

  1. Ik heb (heel lang geleden) The Devil wears Prada gezien. Heb het boek ook gelezen.
    Verder kan ik me zo geen films heugen met Anne Hathaway maar zijn er vast wel meer.

  2. Ik heb ze allemaal gezien en ik vind haar gewoon leuk. vind haar altijd zo simpel overkomen maar ze heeft heel wat in haar mars

  3. Ik weet niet waarom, maar ik vind haar altijd een beetje irritant nu. Ik geloof dat het komt door haar huilerige speech bij de Oscars.

  4. De Ocean’s film is echt zo leuk! Anne is zo ie zo een erg leuke actrice

  5. Ik heb er drie van de vijf gezien, vind het persoonlijk wel een leuke actrice. Ze heeft ook gewoon een mooie uitstraling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.