Ga naar de inhoud
Home » Games: Mario en Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016

Games: Mario en Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016

mario en sonic game

Misschien weten jullie het al door mijn andere blogs, misschien ook niet, maar ik ben een enorme Mario-Freak. Vandaag schrijf ik een recensie over het spel: Mario en Sonic op de Olympische spelen Rio 2016 voor de 3DS! De game komt ook uit op de Wii U, zo rond 24 juni. Ik had echt hele hoge verwachtingen voor de game.

mario en sonic olympische spelen

De eerste van de Olympische spelen game serie met Mario en Sonic kwam uit in 2008: de Olympische spelen in Beijing. Daarna volgden: Olympische winterspelen (2009), Londen (2012), Sochi (2013) en nu Rio. Ik heb ze allemaal behalve die in Sochi en dat zijn enkele van mijn lievelingsgames ooit dus ja, daarom had ik zulke hoge verwachtingen. Zijn die verwachtingen uitgekomen? Ik zou zeggen: lees mijn review en kom erachter 😉

Rio 2016 spelen

Je profiel bestaat uit Een Mii-Personage, een vlag, en een naam naar keuze (die wordt wel gebruikt voor draadloze communicatie en klassementen).

1 van de 6 opties is Rio 2016 spelen. Hier kun je losse minigames (Sporten) spelen. Je kunt kiezen uit 28 verschillende minigames en 14 verschillende sporten waarvan 1 Olympische discipline en 1 Plus-discipline van de sport. De plus discipline is eigenlijk hetzelfde als bij de gewone sport maar met een extraatje, wat het grappiger en uitdagender maakt.

Mijn persoonlijke favorieten uit de Olympische disciplines zijn: Zwemmen, BMX, Boogschieten en Speerwerpen. Die uit de Plus-disciplines zijn: Golf Plus, 110 Meter horden Plus, Verspringen Plus, Zwemmen Plus en BMX Plus. Wat wel leuk is, is dat je op verschillende manieren de verschillende sporten kunt uitoefenen op de 3DS: soms moet je blazen, soms moet je schreeuwen, soms moet je de 3DS kantelen enzovoort. Het fijnst aan Rio 2016 spelen vind ik dat je kan oefenen voor de De weg naar Rio.

3DS

De weg naar Rio

De 2de optie is De weg naar Rio. Je kunt dit vergelijken met bijvoorbeeld Mario Bros, waar je een avontuur-modus hebt en een minigame-modus. Dit is de avontuur-modus van dit spel! Superleuk. Je moet hier aan het begin van het avontuur een sportschool kiezen, de Mario sportschool of de Sonic sportschool. Ik koos natuurlijk voor de Mario sportschool en daarin moest je spelen tegen leden van de Sonic sportschool in verschillende evenementen, maar ondertussen gebeuren er allerlei dingen in Rio.. Dat moet jij ook oplossen!

Met behulp van aanwijzingen help jij de inwoners van Rio niet aan de mysteries te denken zodat ze volop kunnen genieten van de Olympische Spelen! Ik heb dit al uitgespeeld en het was te gek!

Versus-modus

olympische spelen rio 2016

Met Versus-modus kun je tegen je vrienden spelen die de game ook hebben! Ik heb dit zelf nog nooit geprobeerd maar dat is omdat mijn vrienden mijn liefde voor Mario niet delen.. 😉 Wat wel heel jammer is, is dat je het niet online tegen andere spelers kunt opnemen…Dat had ik wel echt leuker gevonden!

Pocketmarathon

Eerlijk gezegd snap ik het nut hiervan niet. De bedoeling is dat je je 3DS overal meeneemt, naar school, naar tennis, weet ik het waarheen en dan 42,195 km gaat lopen (Dus een hele marathon). Wat wel fijn is is dat als je elke dag gewoon 5 stappen loopt je veel appels krijgt en er zijn ook bonusuitdagingen en daarmee kun je veel appels verdienen. Je kunt ook bij bepaalde mijlpalen items ontgrendelen voor in het gewone spel. Ik leg later uit waar de appels handig voor zijn! 

Kleedkamer

Hier kun je je appels ruilen met Yoshi voor outfits voor je Mii. Elke outfit heeft zijn eigen sterke punten, dus als je een outfit hebt met veel snelheid kun je die makkelijk gebruiken voor de 100m of iets dergelijks. Ik vond dit zelf eerst best ingewikkeld maar als je het eenmaal doorhebt zijn die outfits echt chill.

Je kunt De weg naar Rio ook geheime kisten vinden met Meloenen. Met meloenen koop je accessoires voor tijdens evenementen bijvoorbeeld een nieuwe hockeystick of een nieuw paard. Elk accessoire heeft zijn eigen + maar ook – punten.

Records

olympische spelen rio 2016

De 6de en laatste optie van dit spel is Records. Je kunt hier niet meer doen dan je eigen prestaties maar dat kan zelfs leuk zijn want het zijn een soort van missies en als je een beetje uitdaging zoekt is dat heel leuk om even te checken.

Mijn mening/Eindcijfer

Over het algemeen vind ik het echt een heel leuk spel maar omdat ik er zulke hoge verwachtingen had vond ik sommige onderdelen wel tegenvallen. Toch raad ik het je heel sterk aan en geef ik dit spel een dikke 8!

Wil je dit spel heel graag? Of heb jij dit spel al? Zo ja, wat is jou favoriete evenement? Laat een reactie achter!

S_icon_200pxl

1 reactie op “Games: Mario en Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »