Aida in het Circustheater

Musical Aida

Stage-Entertainment Nederland en Disney Theatrical Productions onder leiding van Thomas Schumacher première AFAS Circustheater Scheveningen 23

Disney’s musical Aida is op het moment te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Ik ging er vorige week heen want ik houd over het algemeen wel van groots opgezette musicals. Daarnaast was ik wel benieuwd naar hoe ‘Disney’ strookt met het Romeo en Julia-achtig verhaal van Aida. Is de musical bijvoorbeeld ook leuk om met kinderen te bezoeken? Een twijfelgeval, als je het mij vraagt, maar mooi is het wel.

Waar gaat Aida over?

Aida is oorspronkelijk een opera van Verdi uit 1871. Deze nieuwe versie van Aida is een update van de beroemde voorstelling met opzwepende liedjes, vrolijke kostuums en een moderne noot. Het tragische liefdesverhaal speelt zich af in het oude Egypte, waar oorlog woedt tussen de Egyptenaren en de Nubiërs. Radames, de kapitein van het Egyptische leger, is verloofd met de dochter van de Egyptische farao. Maar wanneer hij Aida ontmoet, een Nubische prinses, wordt hij hopeloos verliefd. De gevoelens worden beantwoord maar hun liefde zal nooit geaccepteerd worden. Een en al drama dus. Komt er een happy end?

Muziek en dans

Deze versie van Aida is de Nederlandstalige vertaling van de musical geschreven door Elton John en Tim Rice. De muziek en liedjes klinken hartstikke goed. De hoofdrollen worden gespeeld door Gaia Aikman, Naidjim Severina en April Darby. Gaia speelde eerder in The Lion King, ze is wereldwijd zelfs de eerste actrice die zowel de rol van kleine als van grote Nala heeft vertolkt. Ook Severina kennen we al uit The Lion King. De chemie tussen de twee is duidelijk voelbaar en Gaia is een geweldige zangeres.

Foto: première AFAS Circustheater Scheveningen 23 april 23

Kinderen

De groots opgezette voorstelling duurt ca. 2 uur en 30 minuten (incl. pauze) en ik schat in dat het allemaal wat te lang duurt en een beetje saai is voor de meeste kinderen. Bedenk wel dat de musical Aida nou eenmaal geen Lion King of Aladdin is. Toch zit er ook wel humor in de musical en zullen er sommige liedjes kinderen juist heel erg aanspreken, zoals het nummer Mijn Pakkie An. De kostuums zijn erg mooi en kleurrijk gemaakt en de decors zijn prachtig – je kunt nou eenmaal los met decors die met het oude Egypte te maken hebben.

Al met al is het een leuk uitje voor de voorjaarsvakantie als je eens even wat anders wilt. Het circustheater is mooi en je kunt daarna lekker uitwaaien op het strand op een paar minuten lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »