Ga naar de inhoud
Home » Waar blijven The Voice Kids winnaars

Waar blijven The Voice Kids winnaars

seizoen 7 voice kids

Vanavond won Yosina de finale van The Voice Kids 2018. Er hebben zo’n 1,4 miljoen mensen gekeken. Meedoen aan The Voice Kids is de droom van vele muzikale kinderen. Na het succes van The Voice werd de kinderversie van de talentenjacht in 2012 in het leven geroepen. De winnaar van The Voice Kids wint o.a een studiebeurs.

Kinderen vanaf 8 jaar tot en met 14 jaar kunnen meedoen. De juryleden dit seizoen zijn Ali B, Douwe Bob, Ilse de Lange en Marco Borsato. De eerste vier seizoenen waren de juryleden Marco Borsato, Nick & Simon en Angela Groothuizen. Maar wat ik me dan afvraag is: waar zijn de Voice kids winnaars nu?

Seizoen 1/2012: winnares Fabiënne Bergmans

Fabiënne Bergmans was de eerste winnares. Ze zat toen in het team van Angela. Ze zong tijdens de troonwisseling voor Koning Willem-A en voor Maxima. Ook speelde ze een rol in de film Spijt! en zong ze, samen met Fouradi, de soundtrack. Helaas kwamen na de goede tijden ook best wat slechte tijden.

Bergmans had niet de leukste jeugd, ze vertelde veel gepest te zijn. Ook had ze last van adhd. Ze raakte aan de drugs en drank en kwam behoorlijk in de problemen. Uiteindelijk werd ze opgenomen in een kliniek. Het lijkt nu beter te gaan met Bergmans (vertelde ze in een interview). Ze zit op de Pop Academie in Utrecht.

Seizoen 2/2013: winnares Laura van Kaam

Laura van Kaam zat tijdens seizoen 2 in team Marco Borsato. Ze was toen 14 jaar oud. Tijdens dit seizoen van The Voice Kids was overigens mijn persoonlijke favoriete auditie: Bohemian Rhapsody door Jesse Pardon. Hij haalde de finale maar won deze niet. Laura van Kaam won. Zij trad samen met Fabiënne Bergmans op tijdens de troonwisseling, bracht enkele singles uit en deed een en ander voor War Child maar ze kwam voornamelijk in de spotlights door haar depressie. Zij heeft namelijk al enkele jaren last van depressie.

Laura vertelde daar ook erg open over in een lange Facebookpost in 2016. Toch kwam ze begin 2018 in het ziekenhuis terecht na een zelfmoordpoging.

Seizoen 3/2014: Ayoub Maach

Ayoub deed al auditie tijdens het eerste seizoen maar ging toen niet door. Tijdens zijn auditie voor het derde seizoen draaide de drie coaches om. Zo zie je maar!

Ayoub is relatief low profile gebleven nadat hij de Voice Kids won. Op zijn Instagram kun je wel duidelijk zien dat hij is blijven zingen. (update: Ayoub deed in 2019 mee met het tiende seizoen van de ‘gewone’ voice en schopte het ver maar won niet)

Seizoen 4/2015: Lucas van Roekel

Lucas van Roekel zat bij coaches Nick en Simon. Na the Voice Kids trad hij regelmatig op en speelde hij een bijrol in de film Kappen. Hij is nu 17 jaar oud en is onlangs aangenomen bij het BIMM Institute, een prestigieuze zangschool in Londen.

Seizoen 5/2016: Esmée Schreurs

Esmée zat in team Ilse DeLange. We hoorden na de finale niet zo heel veel over Esmée meer. Ze zit in een band genaamd Stay Tuned, samen met Lucas van Roekel en nog twee oud-Voice-Kids-er (Jaco Oskam en Isabel de Jongh). Daarnaast heeft ze ook nog een eigen band waar ze mee optreedt: This is how we Rock. 

Seizoen 6/2017: Iris Verhoek

Iris deed al mee tijdens het derde seizoen van the Voice Kids. Ze haalde de finale niet. Tijdens het zesde seizoen zat ze in team Ali B. Ze had al veel ervaring toen ze meedeed want ze had al meegedaan aan het kindersongfestival. Ook had ze al in musicals gespeeld waaronder Annie. Dit meisje hamert duidelijk aan de weg maar of The Voice het proces versneld heeft?!

Dat waren alle Voice Kids winnaars tot nu en vanavond is er dus een nieuwe winnares bijgekomen! Gefeliciteerd Yosina, heel veel succes!

12 reacties op “Waar blijven The Voice Kids winnaars”

  1. De dochter van een vriendin van mij deed een paar jaar geleden ook mee. ze ging eruit in de battle. Nu zingt ze in een bandje en ze gaat nog regelmatig naar Amsterdam voor zangles.

  2. Mooi zo’n overzicht… Ik vraag me vaak af wat er gebeurt met winnaars van dit soort wedstrijden. Ik vraag me werkelijk af of ik het goed zou vinden als mijn kinderen aan zoiets zouden willen meedoen… Jij bent ook moeder las ik… Hoe sta jij daarin?

    1. Ik vind het inderdaad heel erg dubbel. Mijn zoon heeft zich afgelopen seizoen opgegeven. Hij wilde al eerder meedoen maar ik vond hem toen nog te klein en kwetsbaar. Op zijn 14e mocht hij meedoen. Hij vloog er uit voordat hij op tv kwam maar hij vond het toch een hele leuke ervaring.

  3. Super mooi en leuk overzicht, allemaal kanjers wat mij betreft! Ben heel benieuwd waar ze terecht gaan komen en hoeveel we van ze te horen zullen krijgen.❤️?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »