Ga naar de inhoud
Home » The Filthy Youth

The Filthy Youth

the filthy youth

Filthy Youth is een van mijn favoriete bands maar helaas bestaat de band niet meer. Het is een Engelse band en ze hebben eigenlijk maar heel kort bestaan. Er waren vijf leden en de lead zanger was Ed Westwick.

Gossip Girl

Ed Westwick is vooral bekend van zijn rol als Chuck in Gossip Girl. Aan het begin van de serie was hij best gemeen maar zijn karakter veranderde in de loop van de seizoenen en uiteindelijk werd hij het leukste personage van de serie. Ik heb überhaupt de serie Gossip Girl alleen maar afgekeken voor Ed Westwick want ik vond er verder niets aan  🙂

Het begin en het eind

Ed en vier van zijn vrienden (Benjamin Lewis  Allingham, Jimmy Wright, Tom Bastiani en John Vooght) begonnen in 2006 een indierock muziek bandje: The Filthy Youth. Vooght op drums, Bastiani op bas, Allingham en Wright op gitaar en Ed als zanger. Ed is schijnbaar altijd heel erg into muziek geweest. Hij zat al vanaf zijn 6e op muziek- en op toneelles.

Ed was toen alleen dus nog helemaal niet bekend. Daarna kwam het succes van Gossip Girl en dat betekende ook het einde van The Filthy Youth in 2010 🙁 In Gossip Girl zijn overigens wel twee nummers van The Filthy Youth te horen.

Nummers

Omdat de band maar zo kort bestaan heeft zijn er ook niet enorm veel te nummers maar de nummers die er zijn vind ik te goed. En Ed Westwick vond ik in Gossip Girl al leuk maar toen ik hem voor het eerste hoorde zingen was ik pas echt verkocht. Hij doet het echt supergoed en hij heeft een hele toffe uitstraling.

Een paar van de bekendste nummers zijn: Orange en Come Flash All You Ladies en die zijn supergoed maar hun beste nummers vind ik: Le Soleil en Boy don’t smoke.

Er is trouwens een ander lid van de cast van Gossip Girl die ook rock nummers zingt (al dan wel veel heftiger). De band heet The Pretty Reckless en daar luister ik ook vaak naar maar daar heb ik het volgende keer over.

Wat vindt jij van The Filthy Youth?

2 reacties op “The Filthy Youth”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »