Ga naar de inhoud
Home » Boekentip: De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine 2 – Omhulde stad

Boekentip: De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine 2 – Omhulde stad

verfilming

Nu het vakantie is heb ik eindelijk tijd om te lezen en daar ben ik heel blij mee. Ik heb al veel boeken verslonden (van o.a. Mel Wallis de Vries, daar zal ik zeker nog over vertellen!) waaronder het tweede deel van De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine, geschreven door Ransom Riggs. Ik vond hem echt geweldig! Bij de eerste twee, drie hoofdstukken pakte het me niet echt maar daarna werd het zo spannend!

miss peregrine

Het verhaal

In het tweede deel vinden we Jacob en zijn vrienden weer terug. Hulsels zijn de tijdlussen binnengedrongen en hebben Ymbrynes over de hele wereld ontvoerd. Mevrouw Peregrine is nog bij de bijzondere kinderen, maar dan wel in vogelvorm, en ze kan geen mens worden. Als de bijzondere kinderen geen Ymbryne vinden die nog niet ontvoerd is en Mevrouw Peregrine terug kan veranderen, blijft ze voor altijd een vogel. De kinderen gaan op reis op zoek naar een Ymbryne, en dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Zal het de bijzondere kinderen lukken Mevrouw Peregrine te redden?

Wat ik vond

Ik vond het echt een super vet boek! Hij was echt bijna net zo goed als het eerste deel. Wat ik ook leuk vond, was dat sommige personages een veel grotere rol kregen.

Mijn favoriete personage is Enoch. In het boek mag niemand hem, maar ik vind hem wel grappig omdat hij zo sarcastisch is. In het eerste deel vond ik hem nog helemaal niet leuk :). En Bronwyn, Emma en Jacob vind ik ook leuke personages. Eigenlijk vind ik niemand echt heel stom, haha. Ik raad jullie zeker aan het boek te lezen. Als je eenmaal begint te lezen kun je niet meer stoppen!! Ik wilde deel 3, Bibliotheek der zielen, halen bij de bieb maar hij was uitgeleend 🙁

Ik kan trouwens ook echt niet wachten tot de verfilming van De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine, met Eva Green en van mijn favoriete regisseur Tim Burton, in september uitkomt, en jullie?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »