Ga naar de inhoud
Home » Leuk kookboek voor kinderen: Lekker opscheppen!

Leuk kookboek voor kinderen: Lekker opscheppen!

kookboek voor kinderen

Voor kerst kreeg zoonlief het kookboek ‘Lekker opscheppen!’  geschreven en geïllustreerd door Karin Luiten. Zoonlief was er helemaal blij mee omdat hij later kok wilt worden…of bankier maar een kookboek geven leek me leuker dan ‘bankieren voor beginners’ 🙂

Grote Mensen Tip

Lekker opscheppen! zit vol geinige weetjes, foto’s, strips en grappige illustraties maar vooral ook, vol eenvoudige maar wel lekkere recepten. De smaken zijn eenvoudig en zullen kinderen aanspreken maar er staat ook bij elk recept een GMT (Grote Mensen Tip) voor de smaken-avonturier. Zoonlief heeft pasta met pesto gemaakt naar het recept uit Lekker opscheppen! en bij dat recept is de GMT bijvoorbeeld dat je wat citroenschil of gember kunt raspen en door de pesto kunt mengen.

Ik, als volwassene, vind het ook een leuk boek om door te lezen. Ik moest er wel om lachen en sommige weetjes wist ik ook helemaal niet!

verse pasta
Pasta di Zoonlief

Eenvoudige ingrediënten

Wat vaak lastig is met recepten in kookboeken is dat je een miljoen ingrediënten nodig hebt voor een recept. Niet in Lekker opscheppen! De ingrediënten zijn makkelijk te vinden en het zijn er nooit heel erg veel waardoor de meeste recepten prima te doen zijn (voor de kinderen). Het koken begint namelijk al bij de boodschappen. Dat vindt zoonlief in ieder geval 🙂 Die wilt de recepten echt van A tot Z maken.

Puur en simpel
Puur en simpel

De recepten zijn dan wel eenvoudig, dat betekent niet dat ze saai zijn. Er zitten een paar heerlijke recepten tussen, ook voor ‘grote mensen’. Een paar voorbeelden: wortelsoep met kokos, Amerikaanse bananenpannenkoekjes, Thaise loempiaatjes en super hamburgers.

kookboek voor kinderen

Vanaf een jaar of 8

Zoonlief is 11 jaar oud en heeft praktisch geen hulp nodig gehad bij de paar recepten die hij inmiddels heeft gemaakt. Ik denk dat Lekker opscheppen! het meest geschikt is voor kinderen vanaf een jaar of 8. Mijn kleine man van 7 zou er met mijn hulp net uit de voeten mee kunnen.

CREPES

Recept gespikkelde rijstsalade

Zoonlief maakt rijstsalade
Zoonlief maakt rijstsalade

Dit is een van de recepten die zoonlief heeft gemaakt uit Lekker opscheppen! Het was erg lekker, zelfs de kleine man vond het lekker (en dat zegt wat haha).  Het recept staat hier als PDF als je zin hebt om het eens uit te proberen!

Tataaaa! Rijstsalade is klaar!
Tataaaa! Rijstsalade is klaar!

Lekker opscheppen! kun je o.a bij Bol kopen.

4 reacties op “Leuk kookboek voor kinderen: Lekker opscheppen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »