Ga naar de inhoud
Home » Boekentip: Schuld

Boekentip: Schuld

Ik houd heel erg van lezen, maar ik heb er de laatste minder tijd voor door school. :(. Maar toen ik het boek Schuld kreeg van Mel Wallis de Vries, had ik het binnen twee dagen uit! Het is een jeugdthriller en ik vond hem heel erg spannend.

Het verhaal

Op een school zijn drie zelfmoorden gepleegd, vlak achter elkaar. De leerlingen zaten niet bij elkaar in de klas en ze kennen elkaar amper. Tess krijgt een brief en ze vindt het allemaal maar raar dus gaat ze op onderzoek uit. Dapper, toch?

Tess ontdekt schokkende dingen, die haar bijna haar eigen leven kosten. En niemand gelooft haar! Zal het de moeite waard zijn, en zal ze het mysterie kunnen oplossen?

Wat ik vond

Ik vond het een super spannend boek! Het allerbeste aan het boek vond ik dat het onvoorspelbaar was. Ik ging helemaal meedenken over wie de dader was en zo. En het einde had ik niet verwacht! Maar er zaten echt freaky dingen tussen.. Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf 13 jaar, maar ik vind het beter voor 14 of 15 jaar oud want het is soms dus best eng.

Het boek is zeg maar verdeeld in een paar delen. Elk deel is het leven van een personage. Het eerste personage, Kate, vond ik echt stom. Het leukste personage vond ik Tess.

Als je van spannende enge dingen houdt, dan is Schuld leuk voor je. Als je niet van enge dingen houd, zou ik het niet lezen. Ik had nog geen boeken van Mel Wallis de Vries gelezen maar ik ga er nu zeker meer lezen. Ze heeft al eerder thrillers geschreven: Waanzin, Fout, Verstrikt. Wreed, Vals en Klem hebben alle drie de Prijs van de Jonge Jury gewonnen! Uitgespeeld was haar eerste boek, het kwam uit in 2005. Mel Wallis de Vries houdt in ieder geval duidelijk van korte titels 🙂

Oh trouwens, lijkt het je leuk om op de cover van de volgende Mel Wallis de Vries komen? Er is nu een covermodelwedstrijd. Je kunt tot 31 december meedoen. Cool, toch? Ik ga in ieder geval meedoen 🙂

S_icon_200pxl

4 reacties op “Boekentip: Schuld”

  1. Hopelijk win ik het boek om het cadeau te doen aan mijn bijna 14 jarige zoon. Op 7 december is hij jarig. Hij houdt niet van lezen (ondanks mijn passie voor lezen:-). Maar toen hij onlangs voor het eerst een thriller las, wilde hij eindelijk eens doorlezen. Volgens mij zou dit boek zijn leeshonger kunnen voeden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »