Ga naar de inhoud
Home » Winactie | Jurassic World, het bordspel

Winactie | Jurassic World, het bordspel

Jurassic world spel

De dinosaurussen van de legendarische Jurassic Park franchise zijn nog steeds, na al die jaren, enorm populair. Wil je je Jurassic Park liefde met familie of vrienden delen? Speel het Jurassic World bordspel met ze! Een superleuk en uitdagend spel al zeg ik het zelf. En nog leuker is dat je één exemplaar kunt winnen. Het zou wel een erg tof cadeau voor filmliefhebbers zijn! Hoe goed is de timing zo net vóór de feestdagen?

Jurassic Park films

De Jurassic Park-gekte begon met een boek van Michael Crichton in 1990. Toen deze in 1993 door Steven Spielberg werd verfilmd werd het één van de meest succesvolle films aller tijden. Het boek had twee delen, Jurassic Park (1990) en The Lost World (1995). De verfilmingen werden de twee eerste films van de franchise, in 1993 en 1997. Hierna gingen de dino’s los in nog eens drie films en meerdere computergames.

Het verhaal van de eerste film gaat over een miljardair die erin slaagt om op een eiland dinosauriërs te creëren dankzij hun DNA. Hij laat een thema- en dierenpark bouwen op het eiland Isla Nublar om de prehistorische dieren te showen aan bezoekers. Net vóór de officiële opening loopt het helemaal uit de hand.

Vernieuwend

De dinosauriërs die je ziet in de film, zijn: Brachiosaurus, Dilophosaurus, Gallimimus. Parasaurolophus, Velociraptor, Triceratops en natuurlijk Tyrannosaurus rex.

De film betekende een grote doorbraak voor digitale special effects, de realistische dino’s werden voor het eerst volledig met de computer gemaakt. Om hier meer over te weten raad ik je aan om de Jurassic Park aflevering van de Netflix documentaire Movies That Made Us te kijken (seizoen 2). Ik vond het heel mooi om te zien hoe dit allemaal tot stand kwam en hoe innovatief het was.

Jurassic Park en Jurassic World

Vanaf het vierde deel van de filmreeks heten de films Jurassic World. Het verhaal van Jurassic World speelt zich 22 jaar na de gebeurtenissen in de eerste film af. Jurassic World is een bekend en goed draaiend themapark met allerlei voorstellingen en attracties met dino’s, restaurants, een hotel etc etc. Gewoon echt zo’n groot resort. Natuurlijk gaat het weer iets mis.

Even alle films op een rijtje: Jurassic Park, The Lost World: Jurassic Park, Jurassic Park III, Jurassic World en Jurassic World: Fallen Kingdom. In 2022 staat de zesde film op de planning, Jurassic World: Dominion.

Jurassic world bordspel

Het Jurassic World bordspel

In het bordspel Jurassic World bouw je en run je zelf het bekende en indrukwekkende dinosaurus pretpark ter wereld. Verdeel de verschillende rollen onder de spelers, naar de personages uit de film uiteraard.

Spreek af wie botten gaat opgraven, de DNA in dinosaurussen gaat veranderen, gebouwen gaat bouwen of het park financiert. Heeft iedereen een rol? Dan kan het spel beginnen.

Pas wel op en wees wel op je hoede, want het beheren van een dinosaurussen pretpark is niet zonder (ontsnapping)gevaar. Minimaal twee en maximaal zes personen kunnen tegelijkertijd meedoen aan dit spel, adviesleeftijd is 12+. Er zijn meerdere niveaus en wat extra leuk is, is dat je samen ‘tegen het spel’ speelt en dus niet tegen elkaar. Het Jurassic World bordspel is ideaal voor een gezellige winteravond met familie of vrienden.

Winactie Jurassic world

Winactie (gesloten)

Deze winactie is gesloten. De winnaar heeft al een e-mail ontvangen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een Jurassic World bordspel winnen? Vertel ons dan hieronder waar jij een themapark van zou maken. That’s it!

Extra kans

Srsck volgen op Instagram is niet verplicht, maar het levert je wel een extra winkans op! Jouw naam kan dus 2 keer in de hoed.

De winnaar ontvangt een e-mail van ons. Let er dus op dat er een correct e-mailadres achterlaten wordt! De actie loopt tot en met 27/11/2021. Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je in Nederland te wonen. Succes!

Heb je de winactie niet gewonnen? Het Jurassic World bordspel is onder meer verkrijgbaar bij Bol.

** Meer winnen? Kijk even hier! **

37 reacties op “Winactie | Jurassic World, het bordspel”

 1. Wat een gaaf spel!!! Ik ben dol op Jurassic park! Heb alle films al tig keer gezien! Dus om dan nu daar een bordspel van te hebben is wel heel leuk!
  Het lijkt mij wel leuk om een themapark te maken van de musical Grease!! Heel veel dingen uit de film na kunnen doen, veel zingen en evt zelfs verkleden als een van hun!! Heerlijk toch?

 2. Ik zou een themapark maken van de wereld en proberen om bewustheid te creëren van/over uitstervende diersoorten over de gehele wereld en dus ook in landen afzonderlijk. In een (nog nieuw te bedenken) spel/themapark kan je hier veel kanten mee op en je bijvoorbeeld richten op manieren om dit uitsterven te beperken/voorkomen.

 3. Ontzettend graag zou ik dit bordspel winnen! Als ik mijn eigen themapark mocht ontwikkelen zou ik dat doen in een Mexicaanse Días de Muerte stijl, ofwel de “dag der doden”. Hier kan je ontzettend veel kanten mee op. Een de ene kant ontzetten vrolijk, kleurrijk en humoristisch. Maar aan de andere kant ook spannend, griezelig en avontuurlijk. Het park zou geweldig worden aangekleed met prachtige maskers, kleurrijke figuren en vrolijke mariachi muziek. Of het nu een wildwaterbaan, een caroussel voor kinderen, een spookslot of een achtbaan is, met dit thema heb ik meteen inspiratie en zie ik de attracties voor me. Ook voor de drankjes, het eten en de aankleding biedt dit thema heel veel.

 4. Ik zou heel graag een geschiedenis-themapark willen maken, waarbij ieder gebied een andere tijd laat zien.
  Ieder gebied zal dan ook verschillende activiteiten of attracties hebben. De tijd van jagers & verzamelaars kan bijvoorbeeld een soort boogschiet-gedeelte hebben of iets met “wilde” dieren, de tijd van ontdekkingsreizen laat je met kleine boten het water rondvaren en elkaar natschieten met waterkannonen of schatzoeken op een strandje, er zal een escaperoom komen rondom de 80-jarige oorlog (misschien zit je in de gevangenis met Johan van Oldenbarnevelt) en een aantal achtbanen in verschillende stijlen. Door de tuinen en alle kamers van Versailles, door een fabriekshal in de stijl van de Industriële Revolutie (beetje zoals de Baron in de Efteling) en ook iets moderns met VR-brillen waarbij je zelf kan kiezen door wat voor omgeving je vliegt.

  Iedereen heeft wel interesse in een onderdeel van de geschiedenis, dit gekoppeld met een leuke attracties maakt dit themapark direct een succes! 😀

 5. Wauw wat een geweldige prijs, we hebben alle Jurassic Park films hier dan wel 20x bekeken denk ik, dus dat bordspel is hier meer dan welkom! 🙂

  Waar ik een themapark van zou maken? Pokémon is hier altijd populair geweest in huis, en ik snap zelf ook wel waarom!
  Een heel park met als thema Pokémon zou echt geweldig zijn, dat er attracties zijn en manieren om met een Pokéball zelf Pokémon te vangen. Dat zou één groot avonturenpark worden en denk dat veel kids ( en ook volwassenen, waaronder ik ) daar echt de dag van zijn of haar leven zou hebben!

  Nu maar heel hard duimen…..:)

 6. Ik zou dan een themapark maken van games van vroeger tot nu. Achtbanen door werelden van games en VR kamers waar je bekende ‘ scènes ‘ van games na speelt. En natuurlijk overal op de foto met je favoriete game karakters! Geen strijd tussen Microsoft , Sony , Sega of Nintendo, allemaal vrolijk bij elkaar! In de tijd van nu zou zo’n pretpark echt goed werken denk ik. Ik ben in ieder geval helemaal hyped!:D

 7. Wat gaaf om dit spel te kunnen winnen! Ik ben sinds mijn jeugd al dinosaurusfan dus ik zou het geweldig vinden om dit spel met mijn zoon te kunnen spelen. Zelf zou ik een halloween themapark maken. Kunnen mensen het hele jaar door griezelen!

 8. Een thema park van films en series, (trein)reizen, Frankrijk, leuke shops, inspirerende kunst, de mooiste hotels, alle mooie kleine dingen in het leven en…nog meer films en series natuurlijk!!! Logisch.

  Genaamd ‘t SeRieuSChKeigave thema park en het wordt zo bekend en populair dat de naam wordt afgekort tot ‘t SRSCK thema park. Yeahhhhh 😀

 9. Ik hou wel van themaparken. Een van mijn favoriete series is The Simpsons, dus een park helemaal gebouwd in de stijl van Springfield zou ik echt geweldig vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »