Ga naar de inhoud
Home » Kunst met Kids: 10 Artistieke Cadeaus voor Kinderen deel 2

Kunst met Kids: 10 Artistieke Cadeaus voor Kinderen deel 2

kunst cadeau kinderen

Jullie weten dat er hier in huis veel aandacht wordt besteed aan kunst. Ik ben dan ook voortdurend op zoek naar leuke artistieke cadeaus voor kinderen en helaas zijn deze niet altijd even makkelijk te vinden.

Educatief speelgoed mag maar dat hoeft helemaal niet, het gaat mij er vooral om dat kinderen met kunst in aanraking komen en in een omgeving opgroeien waar ze kunst leren waarderen. Hieronder hebben we weer 10 (Sinterklaas) cadeaus voor de kleine kunstliefhebbers verzameld.

De Nachtwacht

nachtwacht-bouwplaat2

Bouw je eigen Nachtwacht met deze bouwplaat van Piet Design. Wie zijn de mensen op het schilderij van Rembrandt? En waar zijn ze zo druk mee bezig? Door de Nachtwacht zelf te bouwen krijg je een goed beeld van de werkelijke inhoud van het schilderij en wordt kijken naar de Nachtwacht ook echt zien. De bouwplaat bestaat uit 13 schutters met wapentuig, 1 meisje, 1 hond en een aparte bouwinstructie. De bouwplaat is wel best moeilijk dus vooral geschikt voor wat oudere en geduldige kinderen (of voor kleintjes met hulp van papa en mama :)) 12,50 bij de Museumshop.

Zwembandt van Rijn

rembrandt donald duck

Ik moest erg lachen om deze special ‘Zwembandt van Rijn’ stripboek. Donald Duck Weekblad en het Rijksmuseum hebben een Vrolijke Kunstcollectie gelanceerd met naast dit album ook o.a een verjaardagskalender, puzzel, mok en nog wat geinige dingen. 6,99 bij de Duckstadshop.

Een aankleedpop

aankleedpop-frida

Ik raak niet uitgekeken op aankleedpoppen van Frida Kahlo! In onze top 10 kunstcadeaus deel 1 had ik jullie een papieren aankleedpop van Frida laten zien maar deze is eigenlijk nog cooler want deze is van magneet dus handzamer.  De Frida Kahlo aankleedpop kun je voor 15,95 kopen bij De Winkel.

De Dada 

MatisseDaDa

Ook leuk: geef een abonnement op de Dada. Wij zijn vorig jaar abonnee geweest en ik moet zeggen dat we er allemaal veel plezier van hebben gehad! Ik vind de nummers met 1 schilder als thema het leukst maar dat wordt afgewisseld met wat bredere thema’s zoals ‘Griekse en Romeinse oudheid’ of ‘Kunst en de Kunstwereld’. Je kunt de nummers ook los kopen bij uitgeverij Plint maar een abonnement is voordeliger. Een abonnement kost € 27,50 voor 4 Dada’s terwijl een los nummer € 10,50 kost.

Een vingerpop

Andy

De vingerpoppen van het merk The Unemployed Philosophers Guild zijn hilarisch. Ze zijn alleen helaas best moeilijk te vinden in Nederland helaas. Ik heb de vingerpop van Frida Kahlo een tijd terug gescoord in een klein winkeltje in Amsterdam. Andy Warhol vind ik echt cool maar je hebt ook Dali, Picasso, Van Gogh en het enge figuur uit de Schreeuw van Munch. En behalve schilders hebben ze ook filosofen, schrijvers, politieke figuren en nog veel meer. Erg leuk vind ik ze 🙂

Een hobbelpaard

quidHS

Een Keith Haring hobbelpaard! Ok, het is niet echt een paard maar hij is wel kleurrijk en vrolijk, toch? Een hobbelpaard dat ook in de zitkamer niet misstaat in ieder geval 🙂
Je moet er wel wat voor neerleggen, het kost 155,95 bij Quid Houten speelgoed. Minder prijzig maar net zo leuk zijn de Keith Haring houten trekfiguren die ze bij Qid hebben.

trekfiguur kunst

Een muursticker

muursticker-tekst-picasso-child

Niet iets om mee te spelen maar wel een mooie sticker voor aan de muur van de kinderkamer om elke dag opnieuw inpiratie te geven. Een mooie quote van Picasso!
Voor 19,95 koop je de muursticker bij Versieren doe je zo.

Een stapelvaas

delfts-blauwe-stapelvaas

Ik ben helemaal weg van deze stapelvaas. Die gaat dus echt bovenaan mijn lijstje mocht ik binnenkort iemand met een kraamcadeau mogen verblijden. Deze Delfts blauwe stapelvaas van Piet Design is opgebouwd uit verschillende ringen en een leuk alternatief voor de gewone stapelringen waar kinderen mee kunnen spelen. 20 euro bij de Museumshop.

Een kleurboek

vanGogh

Mandala’s kleuren gebaseerd op de schilderijen van Van Gogh. Hoe goed klinkt dat? Wij hebben zelf uit dezelfde serie Mandala’s van Picasso schilderen. En je hebt er ook een met de werken van Gaudi. Ze zijn allemaal 3,95 per stuk en erg mooi al zeg ik het zelf 🙂 O.a te koop bij Boekenvoordeel en Paagman.

Een knuffelbeer

teddybeer van gogh

Nou is het toevallig ook een van mijn favoriete schilderijen: Van Gogh’s Amandelbloesem dus ja, dan vind ik dit beertje ook het einde! Hij is wel wat prijzig helaas. 24,95 bij de webshop van het Van Gogh Museum.

3 reacties op “Kunst met Kids: 10 Artistieke Cadeaus voor Kinderen deel 2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »