reis kinderen new york
|

Stedentrip Kidstip: New York

Vandaag vertelt Marijke hoe haar reis naar New York, met man en dreumes, verliep. Shoppen, toeristische highlights maar ook lekker picknicken in Central Park! Marijke blogt met haar zus Hanneke op Mama’s met thee.

Manlief, R was al eens in New York geweest en hij wilde mij daar heel graag nog eens mee naar toe nemen. Het liefst met kerst. Maar we deden zoveel andere dingen dat we niet zomaar even naar New York vlogen. Tot de zomer van 2008. We hadden nog geen vakantie gehad, dus New York kwam weer eens als idee omhoog. Maar inmiddels waren we papa en mama geworden. En onze dochter was inmiddels al 1. Moet je dan nog wel naar New York gaan dan? Ach waarom niet… we doen het gewoon. Dus gingen wij eind augustus 2008 naar New York, met een dreumes….

New York 059
Naar New York!

Van te voren waren we een aantal reisbureaus afgeweest om te kijken naar opties voor reizen naar New York met een dreumes. Uiteindelijk besloten we alles gewoon zelf te regelen. Het reisbureau had voor ons geen opties waar we blij van werden. Dus we boekten zelf de vlucht en het hotel. Een hotel om de hoek bij het Empire State building. Een fantastische locatie.

Wij wonen dichtbij Schiphol, maar omdat de vlucht vanaf Brussel vele malen goedkoper was, besloten we de 2 extra vluchtjes vanaf Brussel ook te doen. Beetje gek dat we op de dag voor vertrek dus met de auto naar Brussel gingen. In die tijd hadden we een leaseauto en de kilometers maakten ons dus niets uit. Na een heerlijke dag Brussel, hebben we direct Manneke Pis ook eens bekeken, vlogen we ‘s ochtends heel vroeg naar huis. En vanaf huis (Schiphol) door naar New York. Niet aan te raden met een dreumes. Betaal maar iets meer, want A was zo van streek dat ze de hele nacht en de reis in het vliegtuig wakker is geweest.

Aangekomen in New York, bleek hoe handig het was dat we de kinderwagen mee hadden. De lange rij voor de douane mochten we met een krijsend kind zo verlaten en werden we vooraan gezet. Op dat moment was dat wel even schrikken als je uit de rij wordt gehaald door een norse meneer met een geweer terwijl je kind van vermoeidheid krijst. Ja op dat moment zat zij even in team nosleep door alle spanningen van de reis.

New York 040
Zelf lopen door New York

Waar de meeste mensen naar New York komen om te shoppen, naast de bezienswaardigheden, hadden wij een dreumes om rekening mee te houden. Dus wat hebben wij gedaan?

Natuurlijk bezochten we The Empire State building. Voordeel van een kinderwagen, ook hier kregen we voorrang. Eerder met de lift en eerder boven. Hoe luxe.
Natuurlijk bezochten we ook de plek waar ooit de torens van het WTC stonden (er was al gestart met de bouw van het monument, dus het was 1 bouwput) en ook Wallstreet werd met een bezoek vereerd. De belangrijkste plekken hebben we dus zeker gezien. En dreumes lief vond het allemaal prima. Er was altijd genoeg te zien. En New York heeft overal prachtige parken. En vooral Central Park hebben we veel vaker bezocht dan we zonder dreumes zouden doen.

Picknicken
Picknicken in Central Park

Met een hotel onder het Empire State building, om de hoek van Times square en dus ook op loopafstand van Central Park en omdat we het geluk hadden dat het prachtig weer was, hebben wij heel veel uren doorgebracht in Central Park. Picknicken, lekker A zelf laten lopen, spelen in de speeltuin, eendjes kijken en lekker genieten van het warme zomer weer. Er is daar ook een dierentuin, die getipt werd om te bezoeken met kinderen, maar wij hadden daar niet eens tijd voor.

New York 048
Kijk hoe hoog we staan!

Ook Liberty Island was een succes. Behalve het vrijheidsbeeld, kun je hier ook rustig rondlopen (de meeste toeristen komen, rennen vlug het eiland over naar de skyline en het beeld en vertrekken weer) en met uitzicht op de skyline van New York genieten van het heerlijke weer.

En niet te vergeten de winkels rondom Times Square. Een gigantische Toys ‘R Us met grote standbeelden van Lego, waaronder het vrijheidsbeeld. maar ook een heus reuzenrad. Ook voor een dreumes genoeg te zien.

Ja en toen stonden de instellingen van het fototoestel verkeerd, grrr!
En toen stonden de instellingen op de camera verkeerd, balen!

A sliep ook nog veel in de kinderwagen. De bugaboo kan helemaal plat en we maakten hier ook veel gebruik van. Overdag gebruikten we de tijd die zijn sliep om te reizen van het een naar het ander. Lekker op ons gemak lopend door de stad of indien de afstand te groot was met de Metro, maar vanwege de herrie en het slapen liepen we veel.

Een pizza slice mag niet ontbreken!
Een pizza slice mag niet ontbreken!

De avonden konden we hierdoor ook goed benutten. A omkleden in pyjama, in de wagen, even eten. We kozen vaak voor een fastfood maaltijd in de avond omdat we overdag veel picknickten in het park met fruit, kip en ander lekkers. Favoriet, een pizzaslice. En dan daarna lekker slapen in de wagen. De eerste avond was ze wel onder de indruk van alle lichtjes op Times Square, maar alle andere avonden sliep ze overal lekker doorheen. Wij vermaakten ons door lekker door de stad te lopen en te winkelen.

Zo was New York met ons gezin een absoluut succes!

Heb jij ook de ultieme bestemming voor een stedentrip met kinderen? Mail ons! Hoe meer moeders, hoe meer vreugd! 

Vergelijkbare berichten

6 reacties

    1. Ik heb jouw stuk ook gelezen. Ik ben zelf nooit in New York geweest dus ik vond het leuk om jullie beider stukken te lezen 😉

  1. Dat is echt iets dat ik niet zo snel zou doen, al kunnen wij in NY wel bij familie slapen. Maar nu ik jouw ervaring lees… klinkt superleuk.

    1. New York is mij te ver i.v.m het vliegen want anders zou ik zeker met de kids gaan. Juist in dit soort grote steden zijn vaak enorm veel activiteiten voor kids.

  2. Wat leuk om te lezen. Het lijkt me heel erg gaaf om een keer naar New York te gaan met de kinderen, maar ze zijn 7, 4 en 1, dus voor de oudsten moeten we helaas ook al flink betalen. Wat handig dat je overal voor mocht met de kinderwagen, dat is in Nederland wel anders. En wat een grote pizza slice!

    1. Ja balen is dat he. Ik reis vooral met de trein en ik weet dat mijn dochter 12 werd en ik er niet bij stil had gestaan dat zij opeens even duur als ik moest betalen. Was even een wake up call. Inmiddels is zoonlief ook 12 en Krummie 8. Het is allemaal dus bijna niet meer te doen voor mij inmiddels 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.