valentijnsdag
| |

Cadeaus die je niet wilt krijgen op Valentijnsdag

Het is februari en dat betekent dat we weer bedolven worden onder de ‘goede’ cadeautips voor Valentijnsdag. Mijn mailbox zit er vol mee. Ik zie echt dingen voorbijkomen waarvan ik me afvraag wie daar nou blij van zou worden! Deze cadeaus wil je niet krijgen op Valentijnsdag. Of zie jij er iets tussen dat jou wel bevalt?

Een gouden roos

ergste cadeaus voor valentijnsdag

Werkelijk waar: wat moet je hiermee?? Deze roos is gedipt in 24 karaat goud en gaat dus eeuwig mee. Symbolisch wel mooi, ik geef toe, maar wat moet je ermee? Hartstikke kitsch en zelfs voor kitsch-lovers zoals ik is deze roos een tikkeltje too much. Dat is echt zo’n cadeau dat ergens onder in een kast terechtkomt.

Een uitmaakbrief

Of wat dacht je van een uitmaak-WhatsApp. Een ex van een vriendin van me had het ooit uitgemaakt met Valentijnsdag. Ik begrijp dat echt niet. Als je het uit wilt maken dan weet je dat heus wel eerder en kun je ook een andere datum uitkiezen voor je break-up moment. Behalve dat je je vrouw/man een klote Valentijnsdag bezorgt, is het uitmaken op dagen als Valentijnsdag, kerst, verjaardagen, etc niet tof want je wordt er elk jaar weer aan herinnerd. No go dus.

valentijnsdag no go

Inspiratie nodig om het op een andere datum uit te maken? Klik hier. Ga je toch liever voor een liefdesbrief? Dan heb ik hier tips voor je!

Een abonnement voor de sportschool

“Wat?? Zeg je nou dat ik dik ben?”. In dezelfde lijn: geef geen zeep, weegschaal of anti-rimpel producten. In een cadeau zit altijd een boodschap verborgen. Ook al bedoel je het niet zo.

Oorbellen als je geen gaatjes hebt

Heb jij dat wel eens gekregen? Oorbellen terwijl je geen gaatjes hebt? Hoe goed kent iemand je dan he? Laat zien dat je je ‘Valentijn’ goed kent en dat je van diegene houdt, goed naar diegene luistert en details over diegene onthoudt. Al die dingen zie je terug in het cadeau!

valentijnsdag cadeautips
Tiffany hartjes oorbellen

Een varkensmok

varken voor valentijnsdag

Ja, echt, als tip voor Valentijnsdag cadeau zag ik in deze shop een varkensmok! Wie maar echt wie zou er blij van worden om een varken te krijgen voor Valentijnsdag? Wat voor boodschap geef je dan? En even praktisch gezien is dit ook nog eens een onhandige mok met die rare oortjes.

Een teddybeer

valentijnsdag nachtmerrie
Deze past niet eens achter in de kast – Giant Teddy

Wie Valentijnsdag zegt, zegt teddyberen. Heb je gezien hoeveel beren er te koop zijn rondom Valentijnsdag? Met én zonder hartjes, in alle kleuren en maten….Waarom dan? We zijn toch geen 5 jaar oud? Kan onder in de kast samen met de gouden roos 😉

valentines
Met banner, zonder banner – Fruugo

Een stofzuiger

Huishoudelijk of keuken-gerelateerde cadeaus zijn niet geschikt voor Valentijnsdag. Snijplanken, stofzuigers, strijkijzers, laat die allemaal maar achterwege. We willen ons vrouw voelen op Valentijnsdag, niet huisvrouw.

valentijnsdag no go cadeau
Harry Pets stofzuiger

Een cadeau voor jezelf

Je kent dat wel. Je wilt graag naar die wedstrijd, of je partner zien in die Ferrari-rode lingerie of die game al zo lang hebben, en dan koop je het als cadeau voor je geliefde. Je geeft jezelf als het ware een cadeau. Niet cool, zeker niet met Valentijnsdag!

Wat geef dan wel?

Uiteindelijk is een persoonlijk cadeau het leukste om te krijgen. Niemand wilt sokken krijgen. Groot of klein, duur of niet, dat maakt allemaal niet uit, als er maar over nagedacht is.

Als je er maar aan af kan lezen dat de ander echt aan jou heeft gedacht. Dagjes samen weg, samen uit eten of een hotelovernachting doen het ook altijd goed. Nee, geen cadeaubon van de VVV! Nee, echt, niet doen 🙂

Vergelijkbare berichten

15 reacties

 1. Leuk artikel als iemand mij die teddy zou geven dan zou ik een gat in de lucht springen.

  1. Ja, smaken verschillen gelukkig. Als ik er ooit eentje krijg dan stuur ik hem naar je door 😉

 2. Whahahaha! Nou ik hebt ooit zo’n grote teddybeer gekregen….heeft altijd in de weg gezeten….zonde geld!

  1. Hahaha de kids hadden 2 van die enorme leeuwen en 1 enorme ezel. Ik werd er echt gek van maar mocht ze niet wegdoen van ze. Toen we gingen scheiden is het het eerste wat richting ‘papa’ ging, weg met die stofvreters 😉

 3. Oh, die stofzuiger vind ik zo erg. Maar vooral omdat de vrouwelijke variant mijn voornaam heeft.

 4. Ik zelf als single krijg niks!
  Niet dat ik er veel behoefte aan heb.
  Maar denk dat het gebaar leuker is dan wat je krijgt?
  Hoewel sommige dingen inderdaad niet waardevol of bruikbaar zijn inderdaad haha

 5. Vrouwen zijn sterren in dubbele boodschappen in kadootjes lezen ook als ze er helemaal niet inzitten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.