Ga naar de inhoud
Home » Het advies van Dochterlief voor Valentijnsdag

Het advies van Dochterlief voor Valentijnsdag

valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag! Hebben jullie een Valentijn? Ik niet maar ik heb alsnog veel zin in Valentijnsdag want dan ga ik op bezoek bij mijn vriendin M in Amsterdam! Maar stel dat je wel een Valentijn hebt. Valentijnsdag is natuurlijk dé dag om het te vertellen! Of een anonieme brief te schrijven. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

De traditie

Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Er is best weinig bekend over waar de traditie vandaan komt. Op deze dag geef je elkaar cadeaus of doe je iets speciaals als je van iemand houdt. Vaak worden er chocolaatjes of bloemen gegeven. Ook als je verliefd bent op iemand, en diegene weet dat niet, dan kun je dat zeggen! Je kunt een anonieme brief sturen of gewoon je naam eronder zetten.

Ik vind dat je naam eronder zetten, handiger is want dan weet diegene dat gewoon gelijk en dan kun jij erachter komen of diegene jou ook leuk vindt of niet. Maar dat vinden sommige mensen juist eng dus het kan ook anoniem. Ik denk dat ik zelf dus wel mijn naam eronder zou zetten maar ik weet het niet zeker. Je kunt het ook gewoon rechtstreeks tegen diegene zeggen…maar ik ga nu advies geven over brieven.

Liefdesbrief advies

Nou, ik weet natuurlijk niet of mijn advies het beste is. Iedereen is namelijk anders en ik weet niet wat jouw geliefde zou willen. Wat ik wel weet is dat je altijd eerlijk moet zijn. Je moet zeggen wat je voor diegene voelt. Dat hoeft natuurlijk niet als een romantisch gedicht of zo. Het kan ook heel anders zijn. Origineel, of misschien wilt diegene wel iets korts, kort maar krachtig.

Maar sommige mensen houden natuurlijk wél van lange, dromerige liefdesbrieven. Ikzelf zou het namelijk wel leuker vinden om een mooie, lange brief te krijgen. Maar het hoeft niet perse heel overdreven, met rozenblaadjes met een lekker geurtje. Als het maar eerlijk en waar is wat je in de liefdevolle brief zegt. Niet van die dingen zoals ‘ik hou van jou, de lucht is blauw’, alleen maar zodat het mooi klinkt maar eerlijke dingen.

Heel veel succes met je Valentijn!

2 reacties op “Het advies van Dochterlief voor Valentijnsdag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »