Ga naar de inhoud
Home » De 2015 versie van Cinderella: Wie speelt wie?

De 2015 versie van Cinderella: Wie speelt wie?

cinderella cast

Ik ben net een kind zo blij dat Cinderella bijna bijna in de bios komt (nog 3 dagen wachten!!)!!! Niet alleen omdat de Assepoester tekenfilm favoriet was toen ik klein was maar ook omdat Cate Blanchett de stiefmoeder speelt. Ik ben groot Cate Blanchett fan. Ook een van de lievelingsactrices van Dochterlief speelt een rol in de film: Helena Bonham Carter. Wie speelt wie in deze moderne versie van Assepoester? De cast blijkt voornamelijk Europees te zijn. En wie is Lily James?

Assepoester

assep

Wie is de dame die een van de meest gewilde filmrollen van 2015 heeft gekregen? Lily James (geboren als Lily Chloe Ninette Thomson) is een Engelse actrice die voornamelijk bekend is voor haar rol in Downtown Abbey als Lady Rose. Lily James komt uit een acteursnest. Zowel haar vader als haar oma waren acteurs. Ze studeerde in 2010 af aan de Guildhall School of Music and Drama. Datzelfde jaar stond ze op de planken in Londen. In 2012 had ze haar eerste Hollywood rol te pakken, namelijk Korrina in Wrath of the Titans. Deze dame gaan wij nog vaak zien!!

Er is veel gespeculeerd over de taille van Lily James in Cinderella. Deze zou bewerkt zijn en dunner zijn gemaakt. Inmiddels heeft Lily James op de aantijgingen gereageerd. Zij zegt dat haar taille niet bewerkt is maar dat ze van zichzelf dun is (maar gezond zoals ze dat zelf zegt) en dat de korsetten en de jurk in de film de vormen accentueren.

cinderella

De boze stiefmoeder

cateb

Cate Blanchett behoeft eigenlijk geen introductie. Blanchett werd in 1969 geboren in Melbourne, Australië. In 1992 studeerde ze af aan de National Institute of Dramatic Art in Sydney. Ze speelde daarna in het theater en in televisieseries. Haar filmdebuut maakte ze vijf jaar later in de film Paradise Road.

Bekende rollen van deze mooie dame en fantastische actrice zijn Elizabeth in Elizabeth en Galadriel in de Lord of the Rings trilogie. Ook speelde ze o.a in Babel en in The Curious Case of Benjamin Button. Ze won een oscar voor beste vrouwelijke bijrol in The Aviator (2004) en een voor beste actrice voor de Woody Allen film Blue Jasmine (2013).

catebb

De stem van de boze stiefmoeder in de Nederlandstalige versie wordt ingesproken door Sanne Wallis de Vries.

De peetmoeder/goede fee

fee

Helena Bonham Carter speelde al eerder in een Disney film, namelijk de rol van Rode Koningin in Alice. In Assepoester is ze niet meer one of the bad guys! Ze ziet er wel stukken chiquer en eeh..sprankeliger… uit dan in de tekenfilm vroeger.

Helena Bonham Carter is een Britse actrice en is jarenlang een stel geweest met Tim Burton. Ze hebben twee kinderen. Ze zijn eigenlijk nog vrij kort uit elkaar, sinds eind 2014. Carter is in 1966 geboren en heeft een indrukwekkend filmpalmares op haar naam staan. Enkele films waarin ze speelde zijn Fight Club, the Planet of the Apes, Sweeney Todd, Big Fish en The King’s Speech.

godmother

De prins

homo

Ik vond de prins in de tekenfilm al niets, ik vind deze ook niets. Het zijn een soort van Ken’s vind ik. Weet je dat plastic geval van Barbie – weinig uitstraling – weinig ballen. Er zullen heel wat vrouwen het niet met me eens zijn. De prins wordt gespeeld door Richard Madden, de Schotse acteur uit Game of Thrones.

richard-madden

De gemene stiefzusjes

drisella

Holliday Grainger (eeeeh…die moet op de rare voornamenlijst, vinden jullie niet?) en Sophie McShera spelen de stiefzusjes.

Holliday Grainger speelt Anastasia. Ze is een Britse actrice die voornamelijk bekend is voor haar televisierollen waaronder de rol van Lucrezia Borgia in The Borgias. Grainger acteert al sinds ze 6 jaar oud is.

Ook Sophie McShera, die Drizella speelt, is een Britse actrice voornamelijk bekend om televisierollen. De meeste zullen haar kennen uit Downton Abbey waar ze de rol van de keukenmeid Daisy vertolkt.

sophieholliday

De adviseur van de koningthedukeDe onhandige ‘Grand Duke’ uit de tekenfilm ziet er stukken dreigender uit nu hij gespeeld wordt door de Zweed Stellan Skarsgård.

Stellan is in 1951 geboren in Göteborg. Eigenlijk totaal niet relevant in dit verhaal maar toch…Stellan heeft 8 kids (7 jongens en 1 meisje)! Zijn acteercarrière begon in Zweden en hij speelde in meerdere films van Lars van Trier maar inmiddels heeft hij in ontiegelijk veel Hollywood films gespeeld en kent iedereen hem wel (denk ik). Hij speelde onder andere in Good Will Hunting, Pirates of the Caribbean: At World’s End, The Avengers, Mamma Mia! en Thor.

Stellan-Skarsgard

Ok, en nu…aftellen!!

Geen artikelen meer mislopen van ons? Je kunt Srsck volgen op Bloglovin‘.

1 reactie op “De 2015 versie van Cinderella: Wie speelt wie?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »