Ga naar de inhoud
Home » Den Haag tip | Bioscoop aan Zee

Den Haag tip | Bioscoop aan Zee

openlucht bioscopen in Den Haag

Zoals je weet, woon ik op het moment in Den Haag. Ik woonde zo’n 32 jaar in Amsterdam maar verhuisde op een gegeven moment naar Den Haag, en bizar om te zeggen maar ik woon in juli hier al 10 jaar. 10!! Bizar! Op de een of andere manier voel ik me hier nog steeds te gast, een soort van toerist in eigen stad. Ik kijk dan ook nog steeds met de ogen van een toerist naar deze mooie stad achter de duinen. Wanneer ik een leuke activiteit of evenement zie voorbijkomen, deel ik deze graag met jullie. Vandaag een ‘buitenlucht bioscoop’, niks beters dan in de openlucht naar een goede film kijken op een mooie warme zomeravond….

Dakterras van het museum

Beelden aan Zee is één van mijn favoriete plekken in Den Haag, ik vond het dan ook erg leuk dat ze dit jaar een buitenbioscoop organiseren op het dakterras van het museum. Het is er overigens niet heel groot dus ik ben benieuwd hoe ze het gestalte zullen geven, maar het is zo’n heerlijke rustgevende plek met uitzicht op zee. Ideaal voor een openlucht bios.

Er zijn twee vertoningen. Op 15 september kun je naar The Boat That Rocked en op 16 september naar The Remains of the Day. Tricky want september kan heerlijk weer zijn maar je kunt ook net een regenachtige avond hebben. Ik zou het in juli of augustus hebben ingepland om eerlijk te zijn.

Hapje en een drankje

Geniet met een gin-tonic van deze Britse klassiekers, ter gelegenheid van de tentoonstelling van Henry Moore. Er zijn tickets beschikbaar inclusief borrelplank, maar je kunt ook alleen tickets voor de film kopen. Je bent €25 euro per persoon kwijt mét borrelplank of €12,50 per persoon zonder. Tijdens de film wordt er een pauze ingelast dus dan kun je even wat drinken. Klinkt goed, toch?

Film: The Remains of the Day

The Remains of the Day is een historisch drama uit 1993 met Anthony Hopkins en Emma Thompson, die beiden één van de beste rollen uit hun carrière neerzetten. Hopkins speelt James, een butler die vanaf ongeveer 1930 in dienst is op het landgoed van Lord Darlington. De beste man is zo trouw aan zijn werkgever dat hij niet altijd de juiste keuzes maakt. In zijn eigen woorden: “I was too busy serving to listen to the speeches.” Zo’n twintig jaar later, neemt James contact op met Sally, de voormalige huishoudster van het chique landgoed. The Remains of the Day is een mooie tijdloze film, uitstekend geregisseerd (door James Ivory) en ijzersterk geacteerd. De film werd in 1994 voor maar liefst 8 oscars genomineerd maar won er geen één, wel won Anthony Hopkins dat jaar de BAFTA award voor beste acteur.

Film: The Boat that Rocked

The Boat that Rocked uit 2009 is een compleet andere soort film dan The Remains of the Day. De Britse komedie gaat over de komst van een (fictionele) piraten radiozender in het Verenigd Koninkrijk halverwege de jaren 60, een tijd waarin de regering niets anders dan klassieke muziek op de radio wilde horen. De film is geregisseerd door Richard Curtis en de cast is top uitgekozen met acteurs als Philip Seymour Hoffman, Nick Frost, Rhys Ifans en Bill Nighy in de hoofdrollen. The Boat that Rocked kent ups en downs maar zorgt voor prima vermaak voor een avondje uit.

Andere openlucht bioscopen in Den Haag

Er is op het moment van schrijven nog niet veel bekend over het programma van openlucht bioscopen in Den Haag deze zomer, maar houd de volgende locaties in de gaten: Filmhuis Den Haag, Pathé (op het strand van Scheveningen), (in de tuin van) het Nutshuis. Op deze locaties wordt vrijwel elke zomer een openlucht bioscoop georganiseerd. Theater en Filmhuis Dakota wil ook wel eens openlucht vertoningen organiseren.

Sowieso staan op het programma:

Van 6 t/m 10 september Roffa Mon Amour in samenwerking met Optie B met enkele erg goede films zoals Aurora’s Sunshine en Aftersun.

Van 13 t/m 17 september de Koninklijke Buitenbioscoop naast de Waalse Kerk in de binnenstad van Den Haag. Hier kun je verschillende films zien met een royaal tintje, zowel voor het jonger publiek zoals Corgi als voor volwassenen, zoals Zwartboek.

2 reacties op “Den Haag tip | Bioscoop aan Zee”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »