Ga naar de inhoud
Home » Weinig rom en weinig com in romcom Anyone but You | nu in de bios

Weinig rom en weinig com in romcom Anyone but You | nu in de bios

Anyone but you

Ik ben een grote romanticus en ik ga graag naar een nieuwe romcom in de bioscoop. Trouwen, kinderen en een hele lieve vriend, dat is hoe ik graag wil dat mijn toekomst eruit ziet. Tenminste, ik moet de vriend nog vinden dus tot die tijd ben ik vrijgezellig. Anyone But You met Sydney Sweeney is een nieuwe romantische komedie. Wat betreft was het alleen niet veel meer dan ‘best een leuke’ film.

Het verhaal

Anyone But You is losjes gebaseerd op Shakespeare’s verhaal Much Ado About Nothing. Het gaat over een jonge vrouw, Bea, gespeeld door Sydney Sweeney en een jonge man Ben gespeeld door Glen Powell. Ze hebben een klik, maar de nacht nadat ze samen gepraat hebben en in elkaars armen in slaap zijn gevallen, loopt het anders dan verwacht. Bea slipt de volgende morgen weg en Ben zegt dat hij haar niet leuk vindt, terwijl zij dat hoort. Vanaf dat moment haten ze elkaar. Als de bruiloft van Bea´s zus er aankomt zien ze elkaar weer. Door de bruiloft zijn ze gedwongen om leuk tegen elkaar te doen en moeten ze de tijd met elkaar uitzitten. Bea´s zus, Halle is lesbisch en trouwt met de vrouw van haar leven Claudia. Hun bruiloft lijkt slecht af te lopen, omdat Bea en Ben telkens met elkaar bekvechten. Lukt het Claudia en Halle om de droombruiloft te krijgen waar ze zo op hebben gehoopt?

Geen chemie

Als je kijkt naar een romantische film is de klik of de chemie tussen de hoofdpersonen belangrijk. Als de personages niet een leuke klik hebben, wordt de film al een stuk minder sterk. Bea en Ben hebben niet de oh zo leuke chemie, die je vaak ziet in romantische komedies. Juist omdat ze elkaar niet mogen denk je eerder dat die twee gewoon niet bij elkaar horen. Gedurende de hele film hebben ze ruzie. Niet echt een goede basis voor een relatie.

In veel romcoms haten de hoofdpersonen elkaar, maar dat wordt snel anders en dan kun je genieten van alle romantiek. In Anyone But You passen de hoofdpersonen gewoon niet bij elkaar. Ze hebben allebei een perfect uiterlijk. Hij heeft een wasbordje en zij is veel te dun, maar door de ruzies is het een beetje onwaarschijnlijk dat ze uiteindelijk bij elkaar eindigen. Nee, in deze film is de chemie ver te zoeken. En dat vond ik als grote romanticus erg teleurstellend. Daarnaast zijn de personages niet erg uitgewerkt, het blijft allemaal redelijk oppervlakkig. Dat geldt ook voor de dialogen. Maar goed, een romcom hoeft natuurlijk ook niet heel erg diepzinnig te zijn…

LHBTQ+

Wat super leuk is in de film, is dat de bruiloft draait om twee vrouwen die heel veel van elkaar houden. Het grappige is dat daar wel weer heel veel romantiek te vinden is. Claudia en Halle hebben wel chemie. Ze vullen elkaar aan, proberen op een leuke manier hun bruiloft te redden en ze houden heel veel van elkaar. Dat wat ik miste bij Bea en Ben zie je dus wel bij Claudia en Halle. Het is wat dat betreft eerder een mooie LHBTQ+ film.

Het komt niet vaak voor dat twee vrouwen die heel veel van elkaar houden, de show stelen. Hierdoor is de film wel vernieuwend en vooruitstrevend. Niemand doet moeilijk over dat ze samen zijn en ze worden geaccepteerd door beide families. Heel fijn om eens te zien dat iedereen normaal doet over twee vrouwen en hun liefde. Wat dat betreft scoort de film toch weer een hoger cijfer.

Ja en nee

Maar wat vond ik nou eigenlijk van de film? Het is dubieus. Het verhaal van Bea en Ben deed mij weinig, maar het verhaal van Claudia en Halle sprak mij juist weer heel erg aan. Eigenlijk had ik liever gezien dat Claudia en Halle de hoofdrol hadden gekregen. Hoe ze elkaar aanvullen en voor altijd voor elkaar kiezen was zooo romantisch. Helaas gaat de film over Ben en Bea. Een koppel die de hele tijd ruzie maakt. Voor mij niet echt romantisch en ook geen goede basis voor een goede relatie. De humor in de film was ook niet echt van dat je zegt geweldig. Het is eigenlijk een romantische komedie, zonder romantiek en zonder humor. Toch wil ik niet te streng zijn en heb ik wel genoten.

Het was een vermakelijke film, maar meer ook niet. Als je je een keertje verveelt en je zin hebt in een romcom die niet zo romantisch is, dan raad ik deze film aan. Toch was voor mij persoonlijk Anyone But You eerder Anyone But No.

Anyone But You is nu te zien in de bioscoop.

2 reacties op “Weinig rom en weinig com in romcom Anyone but You | nu in de bios”

  1. Als ik het verhaal lees spreekt dat me ook al niet zo erg aan, omdat het zo cliché is. Maar dat hoeft op zich geen probleem te zijn als het dan maar mooi gedaan is. Maar als ik jouw review zo lees is dat niet het geval, dus deze ga ik overslaan : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »