Ga naar de inhoud
Home » De Élite acteurs | wie is wie?

De Élite acteurs | wie is wie?

Élite acteurs

Sinds kort is seizoen 6 van de Spaanse serie Élite op Netfix te zien. Sommige acteurs zitten er al sinds het begin bij, anderen zijn al gaandeweg ‘vervangen’. Wij zetten alle Élite acteurs op een rijtje.

Na seizoen 3 dwaalde een groot deel van de acteurs uit de eerste seizoenen van Élite al niet meer door de gangen van Las Encinas. Onder meer Carla, Polo, Lu, Valerio en Nadia vertrokken. Hartstikke jammer natuurlijk. Waar kun je je favoriete Élite acteurs dan nog wél zien? En wie gaat er überhaupt achter de personages schuil? En welke acteurs zagen we in seizoen 4 en 5 van Élite. Kijk je mee? (dit artikel kwam oorspronkelijk uit in 2020 maar is in 2022 geüpdatet)

Leopoldo ‘Polo’ Benavent Villada

De Spaanse acteur Álvaro Rico is op 13 augustus 1996 geboren in La Puebla de Montalbán in de regio Castilië-La Mancha. Hij heeft vóór Élite in enkele Spaanse series en shorts gespeeld maar niets bekends volgens mij.

Acteurs uit Élite
Bron

Álvaro Rico had een relatie met Ester Éxposito, de actrice die de rol van Carla vertolkt. In de serie was hij natuurlijk ook een tijd samen met Carla maar in beide gevallen was het geen lang leven beschoren.

Carla Rosón Caleruega

De actrice Ester Expósito heeft een kleine 23 miljoen (!) volgers op Instagram. Ze is geboren op 26 januari 2000 en is dus begin van het jaar 20 geworden. De Madrileense schone heeft op de film- en theaterschool gezeten en daarnaast volgde ze danslessen.

Carla Ester Expósito
Bron

Expósito is op het moment te zien in Veneno, een biografische serie over La Veneno, een Spaanse transgender icoon, actrice en tv-persoonlijkheid. Helaas is deze serie wel alleen op Atresplayer Premium te zien. Ze speelt ook in de Spaanse serie Alguien tiene que morir die later dit jaar op Netflix uitkomt. Vóór Élite speelde de Spaanse schone in de spannende serie La caza. Monteperdido en ze had een klein rolletje in Vis a Vis.

Guzmán Nunier Osuna

Ah, mijn favoriete van de Élite acteurs. Guzmán’s rol wordt vertolkt door de Spaanse acteur Miguel Bernardeau. Hij is op 12 december 1996 in Valencia geboren en is de zoon van twee bekende Spaanse acteurs. Bernardeau heeft in de Verenigde Staten gestudeerd aan de Santa Monica College en aan de American Academy of Dramatic Arts. Hij spreekt dan ook schijnbaar perfect Engels.

acteurs Élite
Foto: Diego Lafuente voor GQ Spanje

Miguel Bernardeau acteert al enkele jaren, voornamelijk in Spaanse series waaronder de series Inhibidos en Sabuesos. Hij heeft een relatie met de Spaanse singer-songwriter Aitana (Ocaña Morales).

Nadia Shanaa

Nadia is zo’n tien jaar jonger dan de actrice die haar vertolkt. Mina El Hammani is in Madrid geboren op 29 november 1993. Ze is dus ouder dan een groot deel van de cast. Alleen Valerio en Nano zijn ouder, die zijn beiden in 1991 geboren.

Mina el Hammani
Bron

In Élite speelt El Hammani een meisje van Palestijnse afkomst maar in het echt is ze van Marokkaanse afkomst. El Hammani acteert nog niet superlang, haar eerste rol was in 2015.

Je kunt Mina El Hammani zien in de Spaanse politieserie Servir y proteger en ze heeft een rol gekregen in de nieuwe Spaanse serie El Internado: Las Cumbres, die in principe in 2021 zal worden uitgezonden.

Omar Shanaa

Eigenlijk is de rol van Omar in Élite de eerste echte rol van Omar Ayuso. Hij heeft eerder een klein rolletje in een serie gehad en in een paar shorts gespeeld maar dit was zijn eerste grote rol zeg maar.

Omar acteur Élite

De Spaanse acteur is geboren op 26 maart 1998 in Madrid. Hij speelt in een nieuwe Spaanse film die pas volgend jaar uitkomt. Het heet 8 años. Ayuso heeft het niet graag over zijn privé leven maar een paar dagen geleden postte hij een bericht op Insta waaruit blijkt dat hij inderdaad een relatie heeft met de kunstenaar Alonso Díaz.

Ander Muñoz

Arón Piper is geboren in 29 maart 1997 in Berlijn, zijn vader is Duits en zijn moeder is Spaans. Toen hij vijf jaar oud was, verhuisde de familie naar Spanje.

Aron Piper

Piper debuteerde op zijn 13e in de Spaanse komedie Maktub. In het najaar komt een nieuwe Spaanse serie op Netflix uit waar hij in speelt. Het heet El desorden que dejas. Er is weinig bekend over zijn privé leven en of hij bijvoorbeeld een relatie heeft.

Lucrecia ‘Lu’ Montesinos Hendrich

Lucrecia Élite

Danna Paola is een Mexicaanse zangeres en actrice. Ze werd op 23 juni 1995 in Mexico Stad geboren. De ervaren actrice heeft al een behoorlijk vol cv aangezien ze al sinds haar vierde met regelmaat te zien is op de Mexicaanse televisie. Daarnaast zingt ze dus ook en was ze het gezicht van L’Oreal in Mexico. Kortom, daar is ze enorm bekend ook al kennen wij haar hier nu pas via Élite. Leuk ook om even naar de clip van Paola’s nummer Oye Pablo te kijken want je zult er wat bekende Élite gezichten zien!

Paola zou op een gegeven moment met Itzan Escamilla (Samu) gedate hebben maar het is nooit bevestigd. Eerder had ze relaties met Mexicaanse acteur en zanger Eleazar Gómez en met Mexicaanse acteur Eugenio Siller (die heel knap is, het is de moeite om te googelen zeg ik je).

Cayetana Grajera Pando

cayetana netflix

Actrice Georgina Amorós is op 30 april 1998 geboren in Barcelona. Ze acteert sinds haar zesde al. Tot nu toe alleen maar in Spaanse producties, o.a in Vis a Vis, maar zij speelt in de volgende Woody Allen film, Rifkin’s Festival, die verwacht wordt rond september.

Christian Varela Expósito

Miguel Herrán (geboren op 25 april 1996 in Málaga) kennen we natuurlijk al als Rio uit La Casa de Papel. Hij had in La Casa ook echt beter haar, even eerlijk. Miguel debuteerde in 2015 in de film A cambio de nada. Hij won een Goya voor zijn rol als Dario.

Wat wel grappig is, is dat Herrán nooit erover had gedacht om überhaupt acteur te worden. Hij kreeg de auditie voor die rol nadat hij toevallig regisseur Daniel Guzmán op straat ontmoette. Hij trok de aandacht van Guzmán die hem al snel belde om auditie te komen doen. Daarna volgden wat kleine rollen tot La Casa de Papel en daarna Élite.

Miguel Herrán heeft (waarschijnlijk) een relatie met de jonge Spaanse actrice Sandra Escacena maar dat is niet officieel bevestigd. Wil je meer van Herrán zien? Hij speelt in de Spaanse thriller Hasta el cielo die in augustus in de bios uitkomt als alles goed gaat. (zie trailer hierboven)

Samuel García Domínguez

Itzan Escamilla Guerrero is een Spaanse acteur, geboren op 31 oktober 1997 in Madrid. Hij timmert al een aantal jaren aan zijn acteercarrière. Hij speelt voornamelijk in Spaanse series, waaronder El ministerio del tiempo en Las chicas del cable.

samuel élite

Op romantisch gebied is hij eerder gelinkt met Danna Paola maar waarschijnlijk waren ze gewoon vrienden. Het lijkt erop dat hij op het moment single is. Volgens IMDb zijn er geen producties met hem in de maak op het moment.

Rebeca “Rebe” de Bormujo Ávalos

acteurs netflix elite

Rebe wordt gespeeld door Claudia Salas. De Spaanse actrice is geboren op 23 juli 1994. Er staan geen nieuwe producties met haar gepland op het moment maar je kunt haar zien in de serie La Peste. Ze was genomineerd voor beste nieuwe actrice voor haar rol in het ietwat deprimerende Spaanse kostuumdrama.

Valerio Montesinos Rojas

valerio elite

Jorge López vertolkt de rol van Valerio. Hij is geboren op 30 oktober 1990 in Chili. Hij studeerde voor acteur aan de Universidad de las Artes, Ciencias, y Comunicaciones.

Hij heeft eerst, toen hij daar woonde, in Chileense tv series gespeeld. Daarna woonde en werkte hij een tijdje in Argentinië en nu woont hij in Madrid waar Élite zijn tweede Spaanse serie is. Hij is, voor zover bekend, single.

Fernando ‘Nano’ García Domínguez

En nog een bekend gezicht uit La Casa de Papel. Jaime Lorente Lopez speelde Denver in La Casa en hij speelt de oudere broer van Samuel, Nano, in Élite.

elite Nano
Bron

De Spaanse acteur is op 12 december 1991 in Murcia geboren. Hij studeerde daar voor acteur aan La Escuela Superior de Arte Dramático de Murcia. Hij speelde in meerdere Spaanse producties vóór La Casa de Papel en Élite. Vanaf 2018 was Jaime lange tijd samen met María Pedraza (Marina). Inmiddels is dat voorbij en is hij vader geworden van dochtertje Amaia. De moeder heet Marta en was schijnbaar styliste of iets in die geest tijdens Casa de Papel. Jaime heeft 13,5 miljoen volgers op Insta. Ter vergelijking, het is iets meer dan Madonna, drie keer zoveel als Johnny Depp en Elle Fanning, en tien keer zoveel als Michelle Pfeiffer. Maar ja, zijn lach is dan ook wel leuker 😉

Marina Nunier Osuna

María Pedraza is net zoals Ester (Carla) op 26 januari geboren maar dan wel vier jaar eerder – in 1996. Zij is behalve actrice ook danseres. Ze studeerde af aan het Real Conservatorio Profesional de Danza “Mariemma” in Madrid.

Marina Elite actrice

Pedraza werd via Instagram ontdekt door regisseur Esteban Crespo die haar uitnodigde om auditie te doen voor zijn film Amar (2017). Ze kreeg de rol en de rest is geschiedenis. Ze speelde Alison Parker in La Casa de Papel en Marina in Élite. In 2019 speelde ze samen met Jaime Lorente Lopez in de Spaanse film ¿A quién te llevarías a una isla desierta? In november komt een nieuwe Spaanse film uit waar María Pedraza een grote rol in heeft, El verano que vivimos.

Op het moment is ze te zien in de Spaanse hitserie Toy Boy als de advocate Triana Marin. Ze is erg populair in Spanje en heeft veel volgers op Insta – circa 11,8 miljoen.

Mencía Blanco Commerford

Mencía is één van de nieuwe karakters in seizoen 4 en 5. De mooie brunette wordt gespeeld door Martina Cariddi. De Spaanse actrice werd in Madrid geboren op 30 mei 2001.

élite acteurs seizoen 5
Met haar ‘Élite broer en zus’ (c) Instagram @_martinacariddi_

Martina heeft nog niet veel rollen op haar naam staan, twee kleine rolletjes in Spaanse films en enkele rollen in Spaanse series. Dit is haar bekendste rol.

Phillipe von Triesenberg

élite seizoen 5 Netflix

Pablo Grandjean, beter bekend onder de naam Pol Granch, speelt de rol van de vervelende royal. De Frans-Spaanse singer songwriter werd geboren op 4 april 1998.

Patrick Blanco Commerford

Manu (Manuel) Rios speelt Mencía en Ari’s broer Patrick in Élite. Hij is in Calzada de Calatrava geboren op 17 december 1998. Hij was al bekend voordat hij in Élite speelde, voornamelijk als influencer.

Manu Rios

Hij zit op YouTube, Insta en TikTok. Hij deed op zijn 9e al mee aan een Spaanse tv show en zong vanaf zijn 12e of 13e covers op YouTube. Manu Rios zingt, danst, acteert en is ook model. En voor de brandende vraag: het lijkt erop dat hij single is 🙂

Manu rios el pais

Isadora

De Carla-lookalike (blond, rijk, drugs, Insta) wordt gespeeld door de ervaren Argentijnse zangeres/actrice Valentina Zenere. Ze werd op 15 januari 1997 geboren in Buenos Aires.

Elite seizoen 5

Valentina Zenere acteert al sinds haar jonge jaren en is in Argentinië bekend van haar rol in de Disney serie Soy Luna.

Valentina Zenere als Isadora

Ari Blanco Commerford

Ari Blanco Elite

In de serie is Ari de tweelingzus van Patrick. De rol wordt vertolkt door de Spaanse actrice Carla Díaz. Díaz werd in Madrid geboren op 19 juli 1998. Ze acteert al sinds 2009 in Spaanse producties. Ze is actrice en danseres. Op het moment wordt de film Mañana es hoy nog gefilmd. Daarin zal ze te zien zijn met Mina El Hammani, de actrice die Nadia speelt.

Dídac

Uit de Spaanse Cosmopolitan, via Álvaro’s Insta

In seizoen 6 zijn er weer enkele personages aan de serie toegevoegd, waaronder Dídac die langzaam maar zeker het vertrouwen wint van Isadora. De ober en leerling op Las Encinas blijkt wel wat verzwegen te hebben over zijn familie. Dídac wordt gespeeld door Álvaro de Juana. De Spaanse acteur is in Madrid geboren op 25 november 2002. Hij is in Spanje al bekend, voornamelijk door zijn rol in de soapserie Amar es para siempre. Hij speelde ook in het tweede seizoen van de Spaanse serie HIT.

Nico

Ander Puig speelt de transjongen Nico die verliefd wordt op Ari. De Spaanse acteur is in Barcelona geboren op 2 juli 2001 en hij acteert sinds zijn 16e in Spaanse producties. Wil je meer over hem weten en over zijn rol in Élite, dan raad ik je dit interview in Esquire aan.

Nico in Élite 6

Tip wanneer je geen Spaans spreekt: haal de url van het interview door Google Translate. Je kunt Ander’s Instagram volgen.

Rocío

De rol van Rocío in Élite is de belangrijkste rol van actrice Ana Cristina Bokesa tot nu toe. Ze heeft eerder hier en daar 1 aflevering gespeeld in een Spaanse serie, maar dit is de eerste keer dat ze een terugkerend personage mag spelen. Ze wordt net als Álvaro de Juana vertegenwoordigd door Borial Management maar veel is er (nog) niet over haar bekend.

Sara en Raúl

De rollen van de influencers wordt vertolkt door Carmen Arrufat en Alex Pastrana. Carmen is op 11 oktober 2002 geboren in Castellón de la Plana, in de Valencia regio. Ze acteert nog maar drie jaar maar heeft wel veel gedaan in die tijd. Ze won al meteen een Goya voor haar debuut in de film La innocència (2019). Carmen Arrufat speelt een belangrijke en terugkerende rol in de Spaanse serie HIT.

Raúl en Sara in Elite 6

Alex Pastrana is pas net een jaar begonnen met acteren maar heeft al meteen meerdere afleveringen van Élite op de kop getikt, een rol in de film La Jefa en meerdere afleveringen bij de Spaanse serie Bienvenidos a Edén.

Heb jij Élite al gekeken op Netflix? Wie was je favoriete personage?

5 reacties op “De Élite acteurs | wie is wie?”

  1. Elite ken ik niet, maar ik vind het altijd heel leuk om acteurs te zien die ik ergens van ken. Zo speelden vele Australische acteurs ooit in Neighbours. Ik vind het dan zo leuk als ze nu een hele andere rol spelen.

  2. Jaaaa, deze serie ken ik zeker! Goede serie en zeker een aanrader. Leuk om je blog te lezen over de achtergrond van de acteurs. Ook leuk om te lezen dat een aantal acteurs een relatie met elkaar hebben (gehad).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »