Ga naar de inhoud
Home » Recensie: FRANKENWEENIE

Recensie: FRANKENWEENIE

Frankenweenie filmrecensie

Geschreven door Little Miss

Na een paar van mijn lievelingsfilms zoals Dark shadows, Corps Bride en Big Fish heeft Tim Burton weer een indrukwekkende film gemaakt: Frankenweenie! Ik vond het een superleuke animatie film en wilde er heel graag een recensie over schrijven!

Het verhaal

Het verhaal gaat over Victor en zijn hond Sparky die onafscheidelijk zijn. Eigenlijk is Sparky Victor’s enige vriend. Het is dan ook heel erg voor Victor wanneer Sparky doodgaat bij een ongeluk…zo erg dat hij zijn hond weer tot leven wilt wekken. Dat lukt de slimme Victor maar nu moet hij Sparky alleen nog geheimhouden voor andere mensen in het dorp. Of dat zal lukken, ga ik natuurlijk niet verklappen. Hij is gelukkig net op DVD dus je kunt zelf gaan kijken.

frankenweenie-movie-poster-uk

Wat ik vond

Ik vond het zelf een hele gave film maar niet echt een kinderfilm. Ook niet echt een film voor volwassenen: te eng voor kinderen maar ook niet heel leuk voor volwassenen.

Frankenweenie is een verwijzing naar het verhaal van Frankenstein en eigenlijk had Tim Burton al eens Frankenweenie gemaakt bijna dertig jaar geleden. Het was toen een korte film en geen succes, hij werd er zelfs om ontslagen! Maar nu heeft hij dus Frankenweenie opnieuw gemaakt maar dan als lange film.

De film is ook helemaal zwart wit. Aan het begin moest ik er wel aan wennen maar eigenlijk vergeet je het zelfs op een gegeven moment omdat het spannend is en dat je dan helemaal in de film zit.

indeklas

Frankenweenie had zeker een paar humor momenten, een paar spannende en soms zelfs enge momenten en een paar grappige karakters. Mijn lievelingspersonages waren Elsa en Victor. Elsa was grappig en Victor beleefde het meeste avontuur van iedereen.

Algemene info

Regie: Tim Burton

Stemmencast: Charlie Tahan, Winona Ryder , Catherine O’Hara

Speelduur: 87 minuten

pesephone

Bedankt voor het lezen!

2 reacties op “Recensie: FRANKENWEENIE”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »