Ga naar de inhoud
Home » Oh la la! de lekkerste recepten met Oreo koekjes

Oh la la! de lekkerste recepten met Oreo koekjes

recepten met oreokoekjes

Dochterlief is helemaal gek op Oreo koekjes. Volgens haar haalt geen één ander koekje het bij een Oreo. De meeste van haar vriendinnen zijn het daar hartstikke mee eens. Ik ben zelf een enorme zoetekauw maar ik weet het niet hoor met die Oreo-liefde. Het Amerikaans koekje bestaat al een eeuwigheid, sinds 1912 om precies te zijn. In de VS heb je enorm veel variaties. Sommige soorten zijn in Nederland ook wel te verkrijgen maar Amerika is het echte Oreo-paradijs.

Anyway, speciaal voor Dochterlief heb ik een top 10 van de coolste en lekkerste recepten met Oreo koekjes samengesteld om lekker thuis met haar vriendinnen te experimenteren. Daar gaat mijn keuken…….!

Oreo cupcakes

recepten met oreo koekjes
(c) Eat Sleep Dress

Oeh, deze Oreo cupcakes zien er toch wel erg verleidelijk uit! Ik vind cupcakes niet het makkelijkste toetje om te maken maar ja ik ben dan ook geen bak-koningin. Het recept van deze best wel stijlvolle cupcakes kun je lezen op Eat Sleep Dress.

Oreo milkshake

Oreo milkshake (c) Lekker en Simpel
Oreo milkshake (c) Lekker en Simpel

Ik ben een vaste lezer van de site Lekker en Simpel. Het zit er vol met – je zou het niet raden – lekkere en simpele recepten. En nu de zon schijnt, heb ik dit Lekker en Simpel receptje uit 2012 weer tevoorschijn getoverd. Morgen is het verjaardagsfeestje van de kleine man en ik heb zo het gevoel dat ik punten ga scoren 😉

Oreo Tiramisu met frambozen

(c) Mijn Mixed Kitchen
(c) Mijn Mixed Kitchen

Dit is een heerlijk Tiramisu variant met het nadruk op variant want echte Tiramisu smaakt toch wel echt anders. Ik maak niet zo vaak meer Tiramisu omdat ik niet met rauw ei wil koken maar ik vind Tiramisu echt heel lekker. Dit is een mooie oplossing want het recept van Mijn Mixed Kitchen is zonder rauw ei en met een frisse noot dankzij de frambozen.

Cheesecake cupcakes

(c) Uit Paulines Keuken
(c) Uit Paulines Keuken

Deze Cheesecake cupcakes zien er makkelijk én heerlijk uit. Ik vond ze op de site van Uit Paulines Keuken waar ik wel vaker rondneus want de dame in kwestie weet wel wat ze doet! Recept? Klik hier 🙂

Oreo Truffels

truffels met oreo koekjes
(c) Laura’s Bakery

Even iets anders dan andere recepten met Oreo koekjes. Zelfgemaakte chique truffels! Hoe en wat lees je op de site van Laura’s Bakery.

Oreo-karamel-chocolade cheesecake

cheesecake met oreo koekjes
(c) OhMyFoodness

Ben jij een wat-nou-mini-ik-wil-maxi-type dan kun je op OhMyFoodness het recept vinden van dit megamaxisuperdeluxe Oreo karamel cheesecake! More is more, less is a bore.

Oreo driedubbele chocoladetaart

recepten met Oreo koekjes
(c) Baked Louie’s

Dit is een mooi recept voor een verjaardagstaart vind ik. Mooi versieren, kaarsjes erop en klaar is kees. Het recept kun je lezen op Baked Louie’s.

Oreo Cookies

(c) Sallys Baking Addiction
(c) Sallys Baking Addiction

Een koekje gemaakt met koek! Op Sallys Baking Addiction kun je het recept vinden voor deze koekjes. Ik heb ze nog niet gemaakt of geproefd maar oeh…dat ziet er echt té smakelijk uit!!?!

Oreo Amerikaanse Pancakes

recepten met Oreo koekjes
(c) Spicy Southern Kitchen

Houden jullie van pancakes? Ik ben zelf meer van de dunne flensjes of van zo’n echte Nederlandse pannenkoek met spek en appel maar…voor de liefhebber…kun je op de site van Spicy Southern Kitchen het recept vinden voor Oreo Pancakes.

Als je dit recept te ingewikkeld vindt, dan kun je op de site van Oh Bite It kijken, daar hebben ze een recept voor Oreo Pancakes waarbij ze Oreo  koekjes mengen met kant en klare Pancake mix.

Oreo kwarktaart

recepten met Oreo koekjes
(c) Girl on the White Bike

Last but not least: kwarktaart! Het recept van Girl on the White Bike ziet er makkelijk uit en het resultaat ziet er super uit! Zeker het proberen waard!

Ken jij nog lekkere recepten met Oreo koekjes? Laat het ons weten in de comments!

4 reacties op “Oh la la! de lekkerste recepten met Oreo koekjes”

  1. Heerlijke recepten! Ik ben zelf wel dol op Oreo’s. Totaal off topic: maar ik zou wel een beetje oppassen met dit soort foto’s plaatsen? Tenzij je echt schriftelijke permissie hebt? Maar misschien heb je dat wel? Als je dat niet hebt, zou ik ze zelf dan embedden, dan loop je geen risico op een boete van 15.000 euro. Het valt me op dat veel mensen dat ‘fout’ doen en daar niet van op de hoogte zijn, maar ik hoor ook steeds vaker dat mensen daadwerkelijk boetes krijgen, vandaar dat ik het zeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »