Ga naar de inhoud
Home » Uitdelen op school: Tien leukste game traktaties

Uitdelen op school: Tien leukste game traktaties

traktatie games

Het is geen geheim dat ik twee enorme kleine gamers heb in huis. Al sinds Zoonlief vijf jaar oud was wilden de broertjes verjaardagsfeestjes hebben met thema’s als Skylanders, Super Mario, Pokémon, Minecraft, nou ja: you get the drift – en daar hoorden ook game traktaties bij. Nu is de kleinste man volgende maand jarig dus ik was alvast aan het rondneuzen en ik vond tien wel hele leuke game traktaties.

Top 10 leukste game traktaties

Minecraft zakjes

Ik vond op de website van Juf Jannie (een van mijn favoriete websites overigens, aanrader!) deze originele traktatie. Voor kinderen die Minecraft kennen is dit wel echt heel leuk. Kinderen die het niet kennen zullen het wat minder waarderen denk ik.

minecraft traktatie

Ook MizFlurry had Minecraft zakjes uitgedeeld en ook die waren super. Ik vind het leuk dat zij ook appels ertussen had en dat de zakjes verschillend waren maar zoals ze zelf in haar blog al aangeeft had het ook 1 klein minpuntje 🙂

minecraft traktatie
(c) MizFlurry

Minecraft spekkies

Ok, ultra-ultra-zoet-alert! Maar deze traktatie is wel heel erg cool. De dame in het filmpje maakt ze met kleine chocolaatjes maar ik zou het met marshmallows maken. Ik moet ook wel lachen om die vrouw, ze is echt raar 🙂

Pikachu bekers

Ok eenvoudiger dan dit bestaat niet want het is gewoon een kwestie van Pikachu op gele bekers tekenen en vullen met wat je ook maar zou willen. Ik vond dit plaatje op de site van Ruffles and Stuff. Haar dochter had een Teenage Mutant Jedi Pokémon feestje! Maar, geef toe, weinig werk maar wel maximaal effect toch? Voor inspiratie voor gezonde traktatie vulling kun je hier kijken. Je kunt de bekers ook vullen met popcorn.

(c) Ruffles and Stuff
(c) Ruffles and Stuff

Je kunt overigens hetzelfde doen voor Minecraft, groene bekers en met zwarte stift creepers erop tekenen. Heel makkelijk.

Pacman Oreo koekjes

Ok, Pacman en Oreo in 1 filmpje. Dat kon niet misgaan. Hoe ontzettend lief zijn deze Pacman koekjes? Je bent wel even bezig maar dan heb je ook wat. Deze traktatie ziet er super uit en de koekjes lijken mij heel erg lekker! Kijk op het filmpje hoe je ze moet maken.

Pacman pannenkoekjes

Wil je graag een Pacman traktatie maar vond je de Oreo koekjes hierboven te ingewikkeld (en/of te zoet), dan kun je deze simpele maar erg leuke Pacman pannenkoekjes maken. Ik vond ze op de site van Crackers Art. Als je tijd hebt spiek dan op die site bij Harvey’s arcade party, daar heeft ze zulke leuke dingen voor gemaakt – ik wil ook zo’n verjaardagsfeestje 😉

pasman pannenkoeken

Pacman heeft eigenlijk een behoorlijk makkelijke vorm. Ik zat net te denken je kunt ook rijstwafels nemen met een plakje kaas en daar een driehoekje uitsnijden, rozijntje voor het oog. Dan heb je ook Pacman, in een gezonde variant ook nog 🙂

Skylanders pops

skylanders traktatie
(c) Mum turned Mom

Kleurstof galore voor deze Skylanders marshmallow pops. Ik vond ze op Mum turned Mom. Ze doen het erg leuk in combinatie met een Skylanders verjaardagsfeestje!

Minecraft pizza

Volgens mij hangt het een beetje van de school af of je een warme traktatie mee mag nemen of niet. Ik vond deze creeper pizza’s in elk geval heel cool. Ze zien er leuk uit en je bent van al die snoep en zoete troep af. Bovendien lust bijna elk kind pizza dus je scoort waarschijnlijk goed 😉 De crepeer pizza is makkelijk te maken, de tutorial kun je op Catch my party vinden.

Minecraft pizza
(c) Catch my Party

Mario Kart 8 Koopa shells

Ik ben een ramp met cake pops. Ik vind het er altijd supermakkelijk uitzien maar ik krijg die dingen niet mooi voor elkaar. Heb jij wel cake pop talent, dan kun je je kids volgens mij heel erg blij maken met deze Koopa shells!

Angry Bird Lolly

(c) Stampin
(c) Stampin by Linda

Een goedkoop alternatief gevonden op Stampin by Linda: een zak lolly’s kopen en die beplakken met Angry Birds. Simpel toch?

Je kunt ook Angry Birds maken met stroopwafels. Zoek even op Pinterest op ‘stroopwafel’ en ‘angry bird’ voor voorbeelden 😉

Pokeball van Babybel

Deze had ik jullie al laten zien in mijn top 10 leukste Babybel traktaties maar hee, hier is deze Pokemon traktatie ook echt op de goede plek. Voor mij nog steeds favoriet omdat en geen snoep is en makkelijk te maken. De tutorial staat hier, samen met nog 8 ideeën voor eetbare Pokeballs!

game traktaties
(c) Cute food for Kids

Ook leuk: met Babybel, rood karton en een zwarte marker kun je ook redelijk makkelijk de pet van Super Mario maken.

Mushroom marshmallows

Omdat deze mushrooms heel makkelijk te maken zijn, met marshmallows en gesmolten chocolade, kun je deze traktatie samen met de jarige job voorbereiden en dat is hartstikke gezellig 🙂

(c) Steveandkerri.blogspot
(c) Steveandkerri.blogspot.nl

Mocht je echt tijd teveel hebben dan kun je de mushrooms ook nog eens in een groen potje/pijp doen zoals op de foto hieronder. Stap voor stap tutorial staat op Cute as a Fox.

(c) Cute as a Fox
(c) Cute as a Fox

De doos

Ik denk dat ik dit jaar fruitspiesjes maak want dat vind kleinste man altijd lekker en iets van Super Mario of Minecraft uitprint voor aan het spiesje. Als ik Super Mario spiesjes maak dan maak ik van de doos waar ik de spiesjes in doe zo’n gele vraagtekenblok. Bij Minecraft maak ik misschien een varken van de doos, ook wel geinig denk ik. Door de doos te versieren ben je namelijk al een heel end op weg 🙂

(c) Onbekend helaas - wie het weet mag het zeggen - via Pinterest
(c) Onbekend helaas – wie het weet mag het zeggen – via Pinterest

Dat zie je eigenlijk op de foto hierboven ook. Het is heel simpel, gewoon wat zoutjes, maar doordat de doos versierd is zie je binnen een oogopslag al dat het om een Skylandxers thema gaat.

Kant-en-klare traktatie

Geen zin in al het gefrutsel en gefröbel? Er zijn ook veel kant-en-klare traktaties die je zelf kunt vullen. Ik vond de Mario en Luigi flesjes van Ozzies traktaties die je hieronder ziet heel leuk.

(c) Ozzies Traktaties
(c) Ozzies Traktaties

Voor Minecraft fans vond ik deze traktatie van De Traktatiemand erg leuk. Zakjes chips of popcorn met een Minecraft armband of sleutelhanger.

(c) De Traktatiemand
(c) De Traktatiemand

Heb jij ook een leuk idee voor game traktaties? Laat het hieronder dan weten in de comments.

***********

6 reacties op “Uitdelen op school: Tien leukste game traktaties”

  1. Jee, wat een grappige en mooie traktaties! Tegenwoordig kan je ook zoveel kanten op, voor ieder wat wils! Heb vroeger ook altijd zelf traktaties gemaakt en vol trots gingen mijn kinderen dan naar school, altijd erg leuk!! Eén van de leukste traktaties die ik heb gemaakt was ballonnen vullen met helium en daaronder een mandje met lekkers, Mijn dochter ging toen met één grote bos ballonnen naar school, geweldig gezicht was dat toen!

  2. Oh wat een leuke dingen zitten hier tussen! Ik hoef me nog niet bezig te houden met traktaties. Als het wel zo ver is, ga ik zeker gebruik maken van Pinterest. Daar vind je ook altijd geweldige ideetjes. Het is ook maar beter dat ze voor kinderen zijn. Als volwassene zou ik sommige dingen niet eens willen opeten. Daar zijn ze te mooi voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »