Ga naar de inhoud
Home » Home: een gezellige kinderfilm

Home: een gezellige kinderfilm

Home kinderfilm

Wij zijn een paar dagen geleden naar de bioscoop geweest met heel de familie, omdat de kleine grote man 8 jaar oud is geworden! Omdat mijn broertje jarig was mocht hij kiezen naar welke film we gingen en het werd Home want die wilde hij al zien sinds hij vorige maand de trailer had gezien.

Het verhaal

Het verhaal gaat over schattige buitenaardse wezens: Moefs (in de Engelse versie Boovs). Zij vluchten van planeet naar planeet op zoek naar een veilige thuis omdat hun aartsvijanden achter hun aanzitten. Op een gegeven moment nemen de Moefs de aarde over. Ze verwijderen alle ‘nutteloze’ aardse dingen (zoals fietsen en vuilnisbakken) en brengen alle mensen samen op één plek (in Australië). Alleen hebben ze één meisje over het hoofd gezien: Tip Tucci.

homesmek

Tip die dus door de Moefs haar moeder kwijt is gaat naar haar op zoek. Dan ontmoet ze Oh.

Oh is een lompe Moef die gezocht wordt, omdat hij per ongeluk een uitnodiging voor zijn feest heeft gestuurd naar heel het sterrenstelsel! Dus ook naar de gevaarlijke aartsvijanden, de Gorgs!! Oh is daarom op de vlucht voor de andere Moefs. Hij gaat met Tip mee om haar moeder te zoeken en zijn eigen fout ongedaan te maken. Zullen ze de moeder van Tip ooit vinden? En kan Oh zijn fout herstellen? 😉

Wat ik vond

Home is van Dreamworks die ook Shrek, Kung Fu Panda, the Croods, Hoe Tem je een Draak en Madagascar hebben gemaakt. De personages in Home deden me ook erg aan die in the Croods denken (vooral Tip en haar moeder!)!

Ik vond de film wel leuk maar het is een voorspelbare en ‘makkelijke film’. Geen verrassend animatie hoogstandje maar gewoon grappig! Veel grapjes zijn best kinderlijk maar als je gewoon lekker met de familie naar de film wilt is Home echt prima. Home heeft grappige stukjes, ontroerende stukjes en soms ook spannende stukjes.

Ik denk dat het vooral voor kleine kinderen echt heel leuk is om naartoe te gaan. Er zijn best veel van die wc grapjes enzo die je boven de 8 jaar toch minder grappig vindt 😉

cat

Ik vond de meeste personages leuk. Mijn lievelings personage was Tip omdat ik haar wel grappig en stoer vond. Het zieligste stukje vond ik toen Oh Tip redde door haar weg te sturen in hun zelfgemaakte auto, en toen hij zelf de Gorg ging bestrijden. Het grappigste stukje vond ik denk ik wel toen Oh ontdekte dat hij kon dansen :).

Wat ik vooral leuk vond in Home, was de muziek. Het was echt goeie muziek, soms had ik zin om te dansen ;). De film is zeker een aanrader om heen te gaan met de hele familie!

homeauto

Algemene info

Regie: Tim Johnson

Te zien in: 3D en 2D

Stemacteurs OV: Jim Parsons (Oh), Rihanna (Tip), Smek (Steve Martin), Lucy (jennifer Lopez)

Stemacteurs NL: Paul Groot (Oh), Leona Philippo (Tip)

Speelduur: 94 minuten

Veel plezier bij HOME!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »