Ga naar de inhoud
Home » Disneyland Paris is vandaag jarig en viert haar officiële 25-jarig bestaan

Disneyland Paris is vandaag jarig en viert haar officiële 25-jarig bestaan

disneyland paris

‘Disneyland Paris is vandaag jarig en viert haar officiële 25-jarig bestaan’ las ik net. Dit zijn de berichten waardoor ik me stokoud voel. 25 jaar! Ik kan me nog goed herinneren dat aangekondigd werd dat Disneyland Parijs gebouwd zou worden. Ik was door het dolle heen. Ik wilde al sinds ik superklein was naar Disneyland (Park) maar we hadden geen centjes om naar Anaheim, Californië af te reizen. Toen aangekondigd werd dat er een Disneyland in Parijs zou komen, kwam mijn kinderdroom binnen handbereik.

Te oud voor Disneyland?

Op 12 april 1992 opende uiteindelijk het eerste (en enige) Disney Park in Europa voor het eerst haar deuren. Tegen die tijd was ik 18 jaar oud en voelde ik me te oud voor Disney. Eh ja, what was I thinking?!

Maar toen ik kinderen kreeg was ik er niet meer weg te slaan haha. De eerste verjaardag van Dochterlief hebben we daar gevierd, dus dat was in 2002 en daarna zijn we nog regelmatig teruggegaan. We hebben in de loop der jaren gelogeerd in het Disneyland hotel, het New York hotel, het Newport Bay Club en de laatste keer dat we er waren sliepen we in hotel Cheyenne. Onze mening over de Disney hotels kun je hier lezen.

Disneyland Paris

Twee parken en ontelbare attracties

In 2002 ging overigens ook het Walt Disney Studios Park open. Superleuk voor de afwisseling. Ik ben altijd wel voor om ook even in dat park rond te struinen. Leuk om te zien dat de kinderen het altijd leuk hadden in Disneyland Paris, of ze nou 3, 6, 14 of wat voor leeftijd ook waren. Dochterlief schreef een blog over de attracties in Disneyland Parijs.

Eurodisney

Toad Travels

Happy birthday Disneyland Paris

Anyway dit jaar is er een heel tof programma in Disneyland Paris ter ere van de 25e verjaardag: nieuwe shows, een gloednieuwe en feestelijke parade, een nieuwe avondshow en vernieuwde attracties. Sinds de opening hebben meer dan 320 miljoen mensen Disneyland Paris bezocht. Idioot veel he?!!

Disneyland paris

1012 Cast Members bij Disneyland Paris

Disneyland Paris heeft haar 25e verjaardag feestelijk geopend met een grootse en unieke show waaraan 1012 Cast Members (oftewel werknemers 😉 en 150 Disney Figuren hebben meegedaan. De show en de muziek zijn speciaal voor vandaag gemaakt en zijn een eerbetoon aan alle gasten en de 15.000 Cast Members van Disneyland Paris.

Ik vond het leuk om te lezen dat de Cast Members in meer dan 500 posities en beroepen zitten en meer dan 100 nationaliteiten vertegenwoordigen. Over multiculti gesproken!!

disneyland

De wijze woorden van een Disney prinses

“Op deze feestelijke dag staan wij stil bij hoe ver we in de afgelopen 25 jaar zijn gekomen met onze werknemers en we werken voortdurend aan een steeds meer bijzondere ervaring voor onze gasten,” vertelt Catherine Powell, Présidente van Euro Disney S.A.S. “We kunnen niet wachten op te zien wat de komende 25 jaar in petto hebben!”. Ooit Catherine Powell gezien? De Britse zakenvrouw ziet er zelf uit als een Disney prinses 🙂

Ben jij wel eens in Disneyland geweest?

6 reacties op “Disneyland Paris is vandaag jarig en viert haar officiële 25-jarig bestaan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »