Ga naar de inhoud
Home » Kinderboek Vlinders, vogels en alles wat vliegt

Kinderboek Vlinders, vogels en alles wat vliegt

zeezicht

Zelfs als de vogel loopt, voelt men dat hij vleugels heeft (c) Antoine-Marin Lemierre

Vlinders, vogels en alles wat vliegt…Letterlijk of niet…De vaste lezers weten dat ik in een museum werk. Ik verzorg daar al een paar jaar de online communicatie en sinds kort alle PR, dus ook ‘offline’. Ik vind het heerlijk om constant omringd te worden door allerlei moois – enerzijds de kunst, anderzijds de zee – het is erg leuk werk! Een van de zalen in het museum heeft een prachtig uitzicht op zee, een levend schilderij: de ene dag is het windstil, dan is de zee heftig en wild, dan is de lucht weer blauw en een andere keer kan het zo mistig zijn dat je de zee niet eens ziet.

Op eigen vleugels vliegen en dan weer niet

Voordat ik in het museum werkte ben ik een jaar of 12 op freelance basis werkzaam geweest. Om na zo’n lange periode weer in loondienst te treden voelt een beetje alsof je na jaren uit huis weer bij je ouders gaat wonen. Het was aan het begin dan ook even wennen om niet meer eigen baas te zijn. Anderzijds bracht het ook meer zekerheid en veel rust met zich mee.

Maar het blijft goochelen hoor, omdat ik alleen voor de kids zorg, is het wat lastig met fulltime 9-17 banen en daarom werk ik deels in het museum en vanaf deze maand zal ik ook weer deels als freelancer aan de slag gaan. Dat valt beter te combineren met de kinderen. Ik ben gewend om te werken wanneer ze slapen, of op school zijn of bij vriendjes spelen of dat soort momenten.

uitzicht
Een bewegend schilderij

Ik ben heel gedisciplineerd, volgens mij wel een belangrijke kwaliteit om goed te functioneren als freelancer, daarnaast raak ik niet snel in de stress. Ik moet dan ook regelmatig lachen als ik een hele krappe deadline heb en ik iedereen om me heen helemaal zie stressen ‘dat lukt toch nooooooooit’, ‘dan al? dat kan toch helemaal niet?’. Op dat vlak ben ik misschien een tikkeltje arrogant, ik weet dan gewoon dat ik die deadline haal 😉

Kinderboek over gevleugelde wezens

Vorige week stond in het teken van vleugels. Krumlov heeft een prachtig kinderboek gekregen: Vlinders, vogels en alles wat vliegt tekenen én mijn nieuwe logo is klaar, een gevleugelde gouden ei. Ik houd sowieso van vleugels en van gevleugelde wezens (en van troostduiven!). Ik kon dus net als Krumlov mijn lol op met dat boek.

draken
De draak van Krumlov
alles wat vliegt
Krumlov gaat los

Het is soms een uitdaging om mijn kleine man van de computer af te krijgen maar met dit boek lukte het. Vlinders, vogels en alles wat vliegt tekenen van de Schotse illustrator Trina Dalziel is een ontzettend leuk doe boek voor kids, klein en groot, dat kids helpt met tekenen maar ook vooral inspireert. Het boek wakkert de fantasie erg aan! Zo leer je toekans tekenen, vleermuizen, bijen maar ook gevleugelde voeten, pterosaurussen en griffioenen.

kinderboek
Aan de slag met papegaaiduikers

In dezelfde serie zijn ook andere thema’s beschikbaar, o.a bloemen, zeedieren, honden en katten. Mooi boek, toch?

16 reacties op “Kinderboek Vlinders, vogels en alles wat vliegt”

  1. Wat een tof boek! Maar ook vooral een tof verhaal dat je er omheen hebt geschreven.
    Zelf zou ik ook zoveel liever als freelancer werken na mijn studie, of mijn eigen bedrijf runnen. Werken voor een baas is gewoon zoveel minder mijn ding: ik houd ervan mijn eigen tijd te kunnen plannen en zelfstandig te werken.

  2. Wat een leuk boek! Kinderen kunnen zich hier vast supergoed in uitleven. Ik wens je veel succes om terug als freelancer aan het werk te gaan. Go go go!!

  3. Ziet er echt een superfijn boek uit! Je logo ziet er ook keigoed uit en wat je daar schrijf ivm die arrogantie rond deadlines halen is zo herkenbaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »