Ga naar de inhoud
Home » Art Crush: De vliegende varkens van Laszlo Koday

Art Crush: De vliegende varkens van Laszlo Koday

László Koday maakt kunst waar je gelukkig van wordt. Dat vind ik dan ook snel van kunst in het algemeen en naïeve kunst in het bijzonder. Als ik monochroom zie, in kunst, inrichtingen of wat ook – dan ren ik snel al gillend de andere kant op. Geef mij maar kleur!!

(c) Koday Laszlo
(c) Koday Laszlo

László en Max

László stond op ons babynamen-lijstje toen mijn eerste zoon geboren werd. Ik vind het zo’n bijzondere en krachtige naam! De naam werd hartstikke gevetood door ex-man en mijn manneke werd een Max. Allemaal leuk en wel zul je denken maar dat Max Max heet, daarvoor ben ik hier niet gekomen. Ik kwam even kijken wat voor moois László Koday maakt omdat zijn eigen website in het Hongaars is en ik er niets van begrijp. 

(c) Koday Laszlo
(c) Koday Laszlo

Dorpen en vliegende varkens

Dat kan wel kloppen want László Koday is geboren in Benye in 1945 en woont nog steeds in Hongarije. Hij schildert mensen, dieren en dorpjes in kleurrijke landschappen met vliegende varkens, harten en huizen die aan bomen groeien en heel veel bloemen. Alle goede elementen bij elkaar!

(c) Koday Laszlo
(c) Koday Laszlo
(c) Koday Laszlo
(c) Koday Laszlo

Voor meer info en werk van László Koday kun je op zijn Facebook pagina kijken.

1 reactie op “Art Crush: De vliegende varkens van Laszlo Koday”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »