Allerlei moois met Nintendo en Sonos

nintendo event

Eergisteren mochten wij naar een Nintendo en Sonos Event, ter ere van de release van Super Mario Party voor de Nintendo Switch én het onlangs verschenen Nintendo Labo 03: voertuigenpakket.. Daarnaast onthulde het draadloze speakermerk Sonos dit jaar de Beam. Reden genoeg voor een feestje dus!

supermario event

Laat ik hier in huis nu twee grote Nintendo fans (van 7 en  9 jaar oud) hebben, dat event gaat helemaal goed komen!

Het event

Het event was in Amsterdam, in de Sonos Home, echt een superleuk huis. Wij werden ontvangen door de enige echte Mario, waar iedereen natuurlijk wel een beetje verlegen van werd. Natuurlijk wilden de kinderen wel met de beroemde loodgieter op de foto.

Gelijk bij binnenkort vroeg iemand van Nindendo of ze met de Switch wilden spelen; en dat hoefde natuurlijk geen tweede keer gevraagd te worden. Verder kon je van alles doen in het huis; in de woonkamer was een Switch aangesloten waar iedereen aan het spelen was en hetzelfde geldt voor de slaapkamer boven.

Sonos en Nintendo
Lekker knutselen

In de keuken konden kinderen lekker knutselen aan Nintendo Labo, een spel wat mijn jongste vooral heel graag wil hebben. En er stond heel veel lekkers in de keuken; echt een lekkerland dus!

Super Mario Party

Bij binnenkomst gingen de heren dus gelijk aan de slag met Super Mario Party en 2x de Nintendo Switch. Grappig om te zien dat je de jongens eigenlijk niets meer hoeft uit te leggen; het spel werkt gewoon ook heel intuïtief.

Nintendo switch
Echte Nintendo specialisten

Ergens op tv (op een reclame of YouTube, dat wisten ze niet meer) hadden ze ook gezien dat je beide schermen een soort aan elkaar kunt koppelen, zodat je nog meer spellen kunt spelen. Ze werden even op weg geholpen en daarna speelden ze nog wat mini spellen.

Minigames

In de woonkamer heeft de oudste ook nog heerlijk met een groep andere kinderen gespeeld; dat is namelijk het voordeel van minigames. Er is keuze uit heel veel spelletjes en je kunt ze allemaal met meerdere personen spelen. Handig op een verjaardag of als er vriendjes zijn om te spelen.

Nintendo switch super mario
Met zijn allen

Omdat de spellen allemaal kort duren, is het niet erg als je een spel een keertje wat minder leuk vind. Je hebt geen apart beeldscherm nodig om op de Switch te spelen, maar als hij op de tv is aangesloten heb je natuurlijk wel veel groter beeld.

Nintendo Labo

In de keuken werd geknutseld aan de Nintendo Labo. Hiervan is nu de derde versie uit; het voertuigenpakket. In dit pakket kun je een auto besturen, vliegen in een vliegtuig, varen in een onderzeeër en meer. De instructie voor het maken van de voertuigen vind je in de Switch; Stap voor stap wordt verteld hoe je het bouwpakket in elkaar kunt zetten.

Nintendo Switch voertuigen
Rijden, varen, vliegen

Daarna kun je het nog versieren; en dat vonden de kinderen ook heerlijk om te doen. Daarna sluit je de Joy-con (controllers) aan op jouw bouwwerk; en kun je gamen! Echt, de techniek staat voor niets!

Sonos geluid

Terwijl de kinderen lekker aan het gamen waren werden de ouders in groepjes uitgenodigd om eens te genieten van het echte Sonos geluid. Er stond een mooie soundbar aangesloten op de tv en na een korte introductie mocht het geluid voor zichzelf spreken. Mooi geluid hoor!

De Beam is een smart speaker die geweldig geluid biedt voor vrijwel alle streaming content (van films en tv-programma’s tot muziek en podcasts) in de kamer(s) in je huis. Er wordt connectie gemaakt via de Wifi en dus niet via de Bluetooth. Geen vervelende situaties meer dat de speaker afgaat als jij wordt gebeld op jouw telefoon. Daarbij is het ook veel zuiniger in energie, handig voor jouw telefoon of tablet.

sonos

De Sonos komt hier dus zeker op het verlanglijstje, samen met de nieuwste games voor de Nintendo Switch! Bedankt voor de uitnodiging Nintendo en Sonos!

Heb jij een Nintendo Switch? En kende je Sonos al?

  • Deze post is geschreven door Martine die samen met haar zoontjes namens SRSCK het event bijwoonde. Martine blogt met zus Sandra op Supermoms, heel leuk, ga kijken! 🙂

8 gedachten over “Allerlei moois met Nintendo en Sonos

  1. Ik ben ook Nintendo fan, vroeger zo vaak gespeeld. En ik speel op m’n bijna 43e nog heel graag Mario kart, love it!
    Al moet ik wel zeggen dat het je heel moeilijk wordt gemaakt soms om te winnen…het catch up systeem werkt iets te ver door waardoor je zelfs als je goed bent, geen afstand kunt maken…

  2. Zelf heb ik helaas geen Nintendo Switch en heb ik wel eens ooit van Sonos gehoord. Ook daar heb ik alleen geen producten van (ben ik ouderwets?) Ziet er in ieder geval uit als een leuk event!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »