Ga naar de inhoud
Home » De nieuwste Elvis film: Als ik de casting director was

De nieuwste Elvis film: Als ik de casting director was

elvis film casting

Na Freddie Mercury en Elton John, is nu Elvis Presley aan de beurt . The King krijgt zijn eigen biopic. De film zal worden geregisseerd door Baz Luhrmann. Ik ben een Luhrmann fan, hij heeft o.a Romeo + Juliet , The Great Gatsby en Moulin Rouge op zijn naam staan. De Elvis film kan dan ook niet anders dan geweldig worden. Oh nee wacht, dat kan wel…met een verkeerde casting.

actors elvis movie

De namen van de vijf kandidaten voor de rol van Elvis werden gisteren bekendgemaakt en o jee, dit kan nog hartstikke mis gaan. Ansel Elgort als Elvis? Doe me een lol, zeg!

Vijf mannen in de running

Ansel Elgort

Shailene Woodley en Ansel Elgort in The Fault in Our Stars

Elgort kennen we o.a van The Fault in Our Stars en Baby Driver. Hij heeft weinig uitstraling en een babyface. Ik vond het al erg genoeg dat hij in de remake van West Side Story te zien zal zijn maar ik moet toegeven dat de oorpronkelijke Tony ook een beetje een suffe uitstraling had en een babyface dus alla – maar Elvis? Dé sexy charismatische Elvis? Nee, echt, wie heeft dat nou bedacht?!

Aaron Taylor-Johnson

new elvis presley movie
Aaron als John in Nowhere Boy

Acteur Aaron Taylor Johnson speelde eerder al een legende, namelijk John Lennon in Nowhere Boy. Verder is hij ook bekend als Quicksilver in the Avengers en uit veel meer films. Ik zie er niet zo 1,2,3 een Elvis in maar het het zou wel kunnen op zich. Wat mij bij Taylor Johnson opvalt, is dat hij er enorm anders uit kan zien in verschillende rollen. Een soort van mini Christian Bale zeg maar 🙂

Miles Teller

Miles Teller is muzikaal en kan dansen dus dat heeft hij al mee. Verder heeft hij ook wel een beetje die charmante Elvis uitstraling inclusief scheve glimlach – je weet wel, waarbij er 1 kant omhoog gaat.

Miles Teller in Whiplash

Teller is vooral bekend uit Footloose, Project X, Rabbit Hole en Whiplash. Een goede acteur die zich al meerdere malen heeft bewezen. Ja, ik zie hem wel Elvis spelen.

Harry Styles

Harry Styles is een charismatische man die kan zingen en dansen en hij heeft een ondeugende blik zoals The King. Bovendien heeft hij ervaring met acteren. Ik vond Styles in Dunkirk gewoon goed. Hij lijkt alleen echt niet op Elvis qua uiterlijk…

Styles in Dunkirk

Eerlijk gezegd zou ik Harry Styles eerder casten als een jonge Mick Jagger dan als Elvis, mocht daar ooit een biopic over verschijnen.

Austin Butler

austin butler als elvis
Butler in The Shannara Chronicles

De vijfde naam in de running vind ik de meest verrassende. Austin Butler speelde o.a in Aliens in the Attic, The Shannara Chronicles en in Yoga Hosers. Hij heeft ook een rolletje in de nieuwste Tarantino film, Once Upon a Time… in Hollywood.

Ik heb geen films met Butler gezien, behalve een paar afleveringen van Arrow waar hij in speelde. Ik zie totaal geen Elvis in hem maar ik vond onderstaand filmpje op YouTube en hij heeft wel een diepe stem en van die volle Elvis lippen. Bruin haar erbij denken….

Als ik casting director was, dan zou ik kiezen voor Miles Teller of Austin Butler als Elvis Presley. Logan Lerman had qua uiterlijk ook gekund vind ik, Percy Jackson zeg maar, vinden jullie niet?

logan lerman elvis

Tom Hanks als Nederlander

De enige rol die nu vast staat is Tom Hanks als de manager van Elvis, Colonel Tom Parker. Hij was 22 jaar lang de exclusieve manager van Elvis. Wist je dat de Colonel een Nederlander was? Zijn echte naam was Dries van Kuijk. Kijken of Tom Hanks het een beetje goed doet als Nederlander 🙂

elvis presley manager

De kleindochter van Elvis Presley

Ik hoop dat er ook een rol ligt voor Riley Keough, misschien zelfs in de rol van oma Priscilla. Of is dat raar? Eigenlijk is dat raar want dan moet ze het doen met haar opa. Ok ieeeew….Misschien kan ze de buurvrouw spelen ofzo..:)

De kleindochter van Elvis heeft op acteergebied aardig aan de weg getimmerd en een naam voor zichzelf gemaakt, helemaal los van haar opa.

Wie zou jij casten als Elvis? En wie moet Priscilla spelen?

8 reacties op “De nieuwste Elvis film: Als ik de casting director was”

  1. Hmm, dat is een goede vraag. Ik werd als tiener elke zomer een beetje verliefd op Elvis omdat ze in augustus vaak zijn films lieten zien. Ik ben heel benieuwd naar de film, en ik hoop dat ze inderdaad wel een goede acteur casten.

  2. Ik vind geen van deze acteurs bij het beeld passen van Elvis.
    Ben wel benieuwd wat ze er van maken. Want Elvis is toch echt wel een legende. Met hier en daar prachtige muziek.

  3. Ik zou gaan voor Austin Butler als ik moest kiezen uit de jongens hierboven. Vind hem de meeste charisma hebben van allemaal. Bijzonder dat zijn kleindochter mag meespelen trouwens! Baz Luhrmann ken ik trouwens alleen van Sunscreen 🙂 Als de film net zo sterk is als de tekst van dat nummer, kan het niet anders dan een groot succes worden.

  4. Ik ken eigenlijk alleen Haar Styles van deze mannen en die zie ik altijd al een zanger, maar dat komt omdat ik hem nooit heb zien acteren. Dit is lastig hoor, wie is de beste Elvis. Ik ben groot fan van de boeken over Jack Reacher, hij is een 200 meter 90 kg zware man, in de film gespeeld door Tom Cruise, dat klopt dus voor geen meter. End at is toch ook wat een film is, je wilt dat de personage wel klopt. Ik ben benieuwd wie het gaat worden.

  5. Echt geen idee. Ik merk dat ik doordat ik geen series kijk, amper televisie echt een beetje uit de iconen groei. Elvis is natuurlijk Elvis, lastig kiezen wie dat charisma kan evenaren!

  6. Oh wat leuk zeg, hier gaat mijn moeder echt van genieten. Miles Teller is wel een goede ja, Aron heeft een goed gezicht en ik denk dat Harry Styles de stem er niet voor heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »