Ga naar de inhoud
Home » Spider-Man: Far from Home | In de bios

Spider-Man: Far from Home | In de bios

spider-man far from home

Spider-Man: Far from Home speelt zich af na alle ellende die Thanos in de laatste twee Avenger films heeft aangericht. Peter Parker (Tom Holland) is nog aangeslagen van alle gebeurtenissen en wil even bijkomen – het liefst zo ver mogelijk van alle heisa. Een schoolreisje naar Europa komt dus als geroepen en Peter beslist zijn Spider-Man pak lekker thuis te laten.

Nieuwe schurk

Peter Parker is verliefd op klasgenoot MJ (Zendaya) en denkt dat dit reisje de perfecte gelegenheid is om haar hart voor zich te winnen. Dat pakt natuurlijk iets anders uit allemaal. In Venetië worden burgers aangevallen door een of ander natuurmonster. Spider-Man wil zich er niet mee bemoeien maar wordt er uiteindelijk toch ingezogen.

review spider man far from home

Ik heb werkelijk genoten van de nieuwe schurk in deze film, Mysterio (Jake Gyllenhaal). Ik zal er niet teveel over vertellen want Marvel films zijn nou eenmaal het leukst wanneer je er van tevoren zo min mogelijk over weet, toch?

Puberperikelen

Dat Marvel na Endgame daadwerkelijk een andere weg is ingeslagen, is wel duidelijk. De Marvel reeks telt inmiddels 23 films. Spider-Man: Far from Home is veel meer gericht op de jongere doelgroep. De puberperikelen van Peter Parker zijn heel aanwezig: zijn onzekerheden, zijn verliefdheid op MJ, zichzelf vinden etc…Spider-Man is een superheld maar hij is ook een ‘doodgewone tiener’, dat is de boodschap.

Wat het is met Tom Holland, is dat hij een enorme gunfactor heeft. Hij komt over als een hele lieve, bijna aandoenlijke, man. Dat is ook de rol die hij speelt. Maar ik zeg wel man want die beste Tom is inmiddels 23 terwijl hij in de film een 16 jarig joch speelt. Dat vond ik dan ook niet overtuigend, hij ziet er gewoon echt niet meer uit als 16. Daar stoorde ik me dan ook wel een beetje aan. Nou moet ik toegeven dat Zendaya wel als tiener ermee door kon terwijl zij ook in de 20 is.

Mijn mening

Ik was met mijn 12-jarige zoon naar de bios en we hebben allebei echt genoten. Ook al waren de puberperikelen niet per se aan mij besteed, er was genoeg actie en humor om toch volop te genieten voor mij. En er was Jake. Dat is altijd goed wat mij betreft.

Ook leuk dat Spider-Man: Far from Home zich in Europa afspeelt. Naast Berlijn, Londen, Venetië en Praag komt zelfs het Nederlands dorpje Broek op Langedijk even voorbij. Dat was wel geinig.

Ik zou wel graag in een volgende film zien dat Peter Parker een twintiger speelt in plaats van een tiener maar al met al, vind ik Spider-Man: Far from Home erg geslaagd. Gewoon lekker verstand op nul en volop entertainment.

Let op trouwens: blijf echt zitten tot na de credits!! Gaan jullie Spider-Man: Far from Home zien? Of hebben jullie hem al gezien? Wat vonden jullie?

11 reacties op “Spider-Man: Far from Home | In de bios”

  1. Ik moet toegeven dat zulke films niet zo aan mijn besteed zijn, al moet ik daarbij eveneens zeggen dat zelfs ik al met plezier naar een spiderman-film gekeken heb. Raar maar waar, wil wel wat zeggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »