Ga naar de inhoud
Home » LOST bestaat deze week al 10 jaar

LOST bestaat deze week al 10 jaar

lost series

Deze week bestaat de televisie serie LOST al 10 jaar! Ik ben echt gek op LOST, ik heb net de laatste aflevering gezien. Ik heb alle DVD-boxen echt verslonden met mijn moeder :). Zij had de serie al gezien toen het nog op televisie was maar ik mocht toen niet meekijken omdat ik te klein was maar nu mocht het dan eindelijk!!!

Ik vind LOST een hele ingewikkelde serie maar het klopt wel allemaal. Ik vind het echt super super spannend, leuk en ook heel grappig :). Mijn lievelingsfiguren zijn: Sawyer, Charlie, Boone, John, Hurley, Juliet en Jin.

Personages Lost
Mijn lievelingsfiguren! Linksboven: John. Daaronder Hurley. Daaronder Jin. Naast John is Sawyer. Daarnaast Charlie. Daaronder Boone. Daarnaast Juliet.

De makers

De makers van LOST zijn J.J. Abrams, Jeffrey Lieber en Damon Lindelof. Eigenlijk is het idee voor de serie bedacht door de scenarioschrijver Jeffrey Lieber maar hij werd ontslagen en het verhaal werd herschreven door J.J. Abrams en Damon Lindelof. Zijn idee was veel realistischer dan hoe het is geworden. De flashbacks en de buitennatuurlijke onderwerpen zijn later door Abrams en Lindelof toegevoegd.

Lieber heeft dus ook eigenlijk weinig te maken met de serie zoals het geworden is, hij werkte niet meer voor de maatschappij en heeft dus de acteurs ook nooit ontmoet of is nooit op de set geweest.

Lost first season
Het eerste seizoen

De locaties

LOST werd voor het eerst op televisie vertoond op 22 september 2004. Dat was in Canada en in de Verenigde Staten. In Nederland begon de serie op 4 maart 2005. LOST werd grotendeels opgenomen in Hawaii (op Oahu, hele mooie locatie!). Op deze site kun je van sommige scenes precies zien op welke locatie het gefilmd is. Heel leuk om te zien!!

Lost in Hawaii
Filmlocatie in Hawaii

Het verhaal

Ik wil eigenlijk niets verklappen want het is juist super om naar die serie te kijken en steeds verrast te worden dus ik vertel alleen een beetje het verhaal. Door een vliegtuig ongeluk komt er een groep mensen terecht op een mysterieus eiland. Hun vliegtuig die van Sydney naar Los Angeles zou vliegen is daar neergestort maar ze weten niet waar ze zijn. De overlevenden moeten nu wachten op hulp en zelf overleven maar er gebeuren hele rare dingen op dat eiland… Er komt bijvoorbeeld een eng geluid uit de jungle (een soort van HUUU HUUU) en er worden allemaal bomen verwoest.

Lost tv serie
Charlie na de crash

De mensen zijn heel bang en er komt maar geen hulp…Elke aflevering zien we flashbacks van voor het vliegtuig ongeluk waardoor we het verhaal van de verschillende mensen leren kennen. Ook komen we erachter dat ze niet alleen zijn op het eiland. En waarom zijn ze daar? Is het het lot of is het toeval? En wie zijn de goeden en wie zijn de slechten? Het is allemaal heel mysterieus en spannend!

Ik vind de serie het meest ingewikkeld vanaf seizoen 4. Want dan heb je niet alleen flashbacks maar ook flash forwards! En dan heb je in seizoen 6 ook nog eens flash sideways (in een ander leven)!

the others
Wie zijn dit nu?

Acteurs en actrices

Hier een rijtje van de hoofdrollen uit LOST wanneer ze op het eiland aankomen:

Dr. Jack Shephard (Matthew Fox) is een chirurg die op het eiland eigenlijk gelijk de leiding neemt.

Kate Austen (Evangeline Lilly) komt aan op het eiland als gevangene, ze was gearresteerd en zat geboeid in het vliegtuig samen met de U.S. Marshal.

James ‘Sawyer’ Ford (Josh Holloway) op het eiland haalt hij snel allerlei dingen uit het vliegtuig waardoor hij het best goed heeft in zijn tentje. Hij is een oplichter. Hij is heel grappig en geeft iedereen bijnamen (die ze zelf niet zo grappig vinden).

Lost serie
Sawyer en Kate

Hugo ‘Hurley’ Reyes (Jorge Garcia) wilt er op het eiland het beste van maken. Hij heeft de loterij gewonnen en is superrijk maar hij geniet er niet van want hij denkt dat hij pech heeft. Hij zat eerst ook in een inrichting.

John Locke (Terry O’Quinn) wanneer hij op het eiland komt doet hij erg gelukkig en mysterieus maar waarom is John zo blij dat hij op het eiland is?

Charlie Pace (Dominic Monaghan) is wanneer hij op het eiland aankomt nog verslaafd aan de drugs. Hij is een rockster.

Claire Littleton (Emily de Ravin) is zwanger wanneer ze op het eiland aankomt. Ze wordt al snel vrienden met Charlie.

Lost serie
Claire en Charlie

Sun Kwon (Yunjin Kim) praat alleen met haar man in het Koreaans. Ze is een sterke vrouw maar dat zie je niet meteen. Ze is de dochter van een hele rijke maar ook hele nare zakenman.

Jin Kwon (Daniel Dae Kim) kan bij aankomst op het eiland alleen Koreaans dus praat hij alleen met zijn vrouw en voelt zich best alleen.

Boone Carlyle (Ian Somerhalder) komt aan met zijn halfzus die hij heel erg beschermt. Hij is zoooooo leuk!!!!

Shannon Rutherford (Maggie Grace) komt aan met haar halfbroer en helpt niet veel op het eiland. Ze is echt een verwend nest.

Sayid Jarrah (Naveen Andrews) is erg technisch en probeert een noodsignaal te sturen. Hij komt uit Irak en zat daar in het leger maar wat deed hij daar?

Michael Dawson (Harold Perrineau) komt aan op het eiland met zijn zoontje en zijn hond. Hij kent zijn zoontje niet zo goed want die woonde bij zijn moeder in Australië.

Walt LIoyd (Malcolm David Kelley) komt aan met zijn hond Vincent en met zijn vader. Hij gaat veel om met John Locke.

Benjamin Linus (Michael Emerson) zat niet op het vliegtuig. Meer verklap ik niet 🙂

Jullie weten dus al wie mijn lievelingsfiguren zijn maar die ik het minst leuk vond waren:

Michael Dawson en Sayid Jarrah. Weten jullie al wie jullie het leukst en het minst leuk vinden?

Lost
Penny en Desmond

Het einde

LOST duurt zes seizoenen. Elk seizoen heeft tussen de 17 en 25 afleveringen. Aan het einde van LOST is er echt bijna niks dat onduidelijk is, ik vind het wel een goed einde.

Lost
Klein probleempje

Maar er waren ook veel mensen die vonden van niet. Zij vonden het niet duidelijk of niet kloppen. Er is echt heel veel geschreven over allemaal verschillende theorieën over het einde maar ik vond het dus gewoon duidelijk zoals het was.

Maar ik vertel er niet teveel over, ga zelf maar kijken ;).

1 reactie op “LOST bestaat deze week al 10 jaar”

  1. Ik vond Lost leuk, maar het einde enorm teleurstellend. Bovendien vond ik dat er veel losse eindjes bleven liggen. Zelfs al halverwege de serie. Alsof de schrijvers bepaalde verhaallijnen begonnen, en daar vervolgens niet meer mee deden.

    Ik baal nog steeds van dat rare einde. Leuk om te lezen dat jij het wel leuk vond. Zo zie je maar weer hoe smaken kunnen verschillen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »