Ga naar de inhoud
Home » Gekleurd kunstgras op je balkon

Gekleurd kunstgras op je balkon

kunstgras op het balkon

Mijn balkon stort in, I kid you not! Wij verhuisden afgelopen maart hierheen en het viel me al meteen op dat het regenwater op het balkon bleef liggen. Al snel kwam er iemand kijken en die zei dat het niet aan een verstopte afvoer lag, maar dat er iets ‘niet helemaal goed was’ met het balkon. Om een heel lang en frustrerend verhaal kort te maken; na maanden kwam het hoge woord eruit: “ja, maar mevrouw, uw balkon staat op instorten. Het is hartstikke gevaarlijk!” We mochten niet meer op het balkon tot het gerepareerd was want dan was er een wezenlijk risico dat we bij de onderburen zouden komen te liggen.

Mijn gezellig balkon

Laat ik nou net ons balkon toen helemaal gezellig gemaakt hebben voor de lente en zomer met een grastapijt, Boheemse meubeltjes en plantjes. Het is een klein balkon en dan is het juist leuk om er iets warms en kleurrijk van te maken, vind ik. Helaas moest alles er weer af en het tapijt kon meteen de prullenbak in doordat het water al die tijd maar niet wegliep en zo’n grastapijt daar niet op gemaakt is. Nu is het balkon nog steeds niet gerepareerd helaas, maar ik ben wel alvast aan het kijken hoe ik het ga opleuken wanneer ze het ein-de-lijk oplossen.

Gekleurd kunstgras

En ik kwam zoiets tofs tegen! Gekleurd kunstgras! Ik wist niet eens dat het bestond maar voor iemand die altijd voor kleur kiest, is het natuurlijk superleuk. Mijn oog viel op turquoise kunstgras maar ze hebben ook een soort van limegroen, babyroze en lila paars. Ja, én saaie kleuren zoals bruin, zwart en grijs maar die kies ik niet. Ik twijfel tussen turquoise en roze.

Waarom kunstgras?

Waarom ik überhaupt kunstgras op het balkon wil, is omdat ik het er zomers uit vind zien. Zeker in een lekker kleurtje! Daarnaast vind ik het heerlijk lopen. Ik loop vaak op blote voeten, en gras voelt dan stukken fijner dan harde tegels. Er is al genoeg steen om ons heen wanneer we in de stad wonen. Kunstgras en gezellige plantjes en bloemen zorgen toch voor een landelijke sfeer en de daarbij behorende rust.

Ik heb eerder grastapijten gehad maar die zijn toch altijd wel een beetje stug aan de voeten en afhankelijk van de kwaliteit, loopt het water soms voor geen meter door. Daarom zou ik dus kunstgras willen testen. Ik las dat het kunstgras een waterdoorlatendheid van 60 liter per vierkante meter per minuut heeft, waardoor er onder normale omstandigheden dus geen plassen op het balkon ontstaan. Dat lijkt me ideaal.

Waar moet je op letten?

Wil je ook kunstgras kopen? Er zijn een paar dingen waar je op moet letten. Er bestaan verschillende soorten kunstgras. Je zult ander kunstgras nodig hebben voor een sportevenement bijvoorbeeld dan voor in de tuin en weer andere voor op je balkon. Bedenk ook hoe intensief het kunstgras gebruikt zal worden. Dat heeft namelijk ook invloed op het type dat je zult kiezen. Zullen er kinderen op spelen, en heb je huisdieren?

Er zijn soorten kunstgras die amper van echt te onderscheiden zijn, terwijl je bij anderen duidelijk kunt zien dat het geen echt gras is. Hoe belangrijk is dat voor jou? En wil je juist groen gras of vind je gekleurd kunstgras een originele optie? Zo zie je maar, er spelen veel factoren mee bij het uitkiezen van het geschikte soort kunstgras. Probeer als het enigszins mogelijk is om eerst (gratis) stalen aan te vragen. Zo weet je waar je aan begint en kun je je er beter een voorstelling bij maken.

Zelf leggen?

Je kunt het laten leggen, maar zelf kunstgras leggen is prima te doen wanneer je de instructies goed opvolgt. Kijk van tevoren wat je nodig hebt. Niet dat je straks lekker aan de slag wilt en beseft dat het niet kan omdat je geen stanleymes of kunstgrashaken in huis hebt, om maar een voorbeeld te noemen. Mijn balkon is heel erg klein dus ik ben van plan om het zelf te leggen, maar ik kan me voorstellen dat je het voor grote oppervlaktes liever door een expert zou laten leggen.

roze kunstgras of turquoise kunstgras

Help je me kiezen? Zal ik turquoise of roze kunstgras op mijn balkon leggen?

4 reacties op “Gekleurd kunstgras op je balkon”

  1. oh ik zou eerder groen kunststof gras nemen. Het roze vind ik te fel niet zo mijn ding. Ik heb een tuin en een hekel aan gras afrijden. Ik heb liever ook kunststof maar kan het helaas niet veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »