Ga naar de inhoud
Home » Woondecoratie | 8 x mooi met kaarsen

Woondecoratie | 8 x mooi met kaarsen

kaarsen in huis

Nu de herfstvakantie is begonnen, de koude dagen op de loer liggen en het vroeg donker wordt, is het tijd om wat warmte en gezelligheid in huis te brengen. Kaarsen zijn daar handig voor. Je hebt ze in alle kleuren en soorten, ze zijn meestal niet al te duur en je kunt je woning in een handomdraai omtoveren tot een soort van duizend-en-een-nacht paleis. Zeker in deze tijd van energiecrisis is warmte welkom, letterlijk en figuurlijk. Bovendien zorgen kaarsen over het algemeen voor een serene cocooning sfeer in huis. Lees je even mee hoe je je woning eenvoudig opleukt met kaarsen?

In de badkamer

Je kunt ze wel, die romantische filmscènes waarbij er iemand in bad ligt met een zee aan kleine kaarsen rondom het bad….Hartstikke leuk, maar ook wanneer je alleen een douche hebt, zorgen kaarsen in de badkamer voor een rustgevende sfeer. Kies voor geurkaarsen, heerlijk en lekker zen. Of maak er een leuk arrangement van met zeepjes, stenen of gedroogde bloemen. Zelfs the dude heeft allemaal kaarsen in zijn badkamer! 🙂

Still uit The Big Lebowski

Aan het plafond

Een kaars aan het plafond? Haha ja echt, hoe leuk is het om van die glazen bakjes op te hangen en daar kaarsen in te doen. Ik heb het eens in een tijdschrift gezien, het was echt superleuk. Je kunt bijvoorbeeld zo’n macramé plantenhanger kopen en daar een glazen potje met een waxinekaarsje in doen. Een stormlantaarn doet het ook goed als ‘hangende kaarshouder’.

In een schouw

In onze oude woning hadden we zo’n sierschouw waar je ‘niets’ mee kon. Toch vond ik het in de winter gezellig om juist daar van die grote stompkaarsen op de grond te leggen. Dat gaf alsnog een gezellig openhaard gevoel. Dus tip mocht je ook zo’n schouw hebben.

Bij elkaar

Laat je kaars geen Remi zijn! Meerdere kaarsen bij elkaar leggen geeft altijd een leuk effect. Kies kaarsen van verschillende lengtes en diktes maar wel in dezelfde kleurenpalet en leg ze bij elkaar op een mooie schaal op de salontafel.

Kies een thema

Leg de kaarsen met wat seizoensproducten ertussen op een schaal, dan maak je er meteen een themastuk van. In de herfst zou je bijvoorbeeld wat kastanjes, dennenappels, takjes e/o een kleine pompoen ertussen kunnen leggen. In de winter doen kerstballen en/of een maretak het goed, of hartjes en een lief fotootje voor Valentijnsdag. Zo kun je het hele jaar door je thema aanpassen.

Op een spiegel

Vervang ook eens de schaal waar je kaarsen op legt door een spiegel. Hupsakee, een compleet andere sfeer. Magisch toch zo met de reflectie in de spiegel? Extra leuk in december om er nog wat kerstlampjes aan te te voegen.

Drijvende kaarsen

Ook leuk, drijvende kaarsen! Koop drie smalle lange vazen, het leukste is wanneer de vazen verschillende lengtes hebben. Doe op de bodem van de vazen wat mooie kleurrijke steentjes in het water, eventueel ook een mooie bloem halverwege de vaas en dan bovenaan de drijvende kaars. Laat je creativiteit los, er kan van alles in het water, bijvoorbeeld kraaltjes, muntjes of een nep-parelketting om maar wat te noemen. Effect gegarandeerd, dit wordt een echte eyecatcher.

Met zand en schelpen

Je kaarsen kunnen ook in een vaas zonder water. Gebruik in dat geval een mooie stompkaars en een brede vaas of wat voor mooie glazen pot je ook hebt, en doe daar zand in met schelpen bijvoorbeeld of groene blaadjes en bloemetjes.

Kaarsen versieren

Last but not least, je kunt de kaarsen zelf versieren. Bind er een mooie strik omheen of touw met een mooi herfstblad voor een natuurlijke look. Je kunt er pailletten op plakken, namen op schrijven, de mogelijkheden zijn eindeloos. Let wel goed op dat wat je ook gebruikt wel veilig is en blijf altijd alert wanneer je je huis vult met kaarsen. Hoe mooi en gezellig ook, vuur is vuur.

Gebruik jij kaarsen in huis? Wat is jouw decoratie tip met kaarsen?

4 reacties op “Woondecoratie | 8 x mooi met kaarsen”

  1. Ik ben er ook dol op! Ik vind het ql snel heel gezellig met een kaarsje aan. Mijn eis is trouwens wel dat het lekker ruikt. Dat maakt het voor mij helemaal af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »