Ga naar de inhoud
Home » House of Gucci recensie (+ winactie)

House of Gucci recensie (+ winactie)

lady gaga in house of gucci

Er is al veel gezegd over Ridley Scott’s nieuwe film House of Gucci, zowel positief als negatief. Persoonlijk vond ik de film heerlijk wegkijken. House of Gucci is gebaseerd op Sara Gay Forden’s boek House of Gucci en gaat over de gebeurtenissen die uiteindelijk leidden tot de moord op Maurizio Gucci in maart 1995. De film is een lekkere mix van mode, intriges en misdaad met in de hoofdrol Adam Driver als Maurizio en Lady Gaga als zijn echtgenote Patrizia. Verder zijn er rollen weggelegd voor Al Pacino, Jared Letho, Jack Huston, Salma Hayek en Camille Cottin. Wil je de film graag zien? Lees dan snel verder want wij mogen een blu-ray van House of Gucci weggeven.

House of Gucci blu-ray
Foto: Fabio Lovino © 2021 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

Hebzucht boven familie

Wist je dat er geen Gucci familieleden meer werken bij het bekende Italiaanse modemerk Gucci? Hoe dat zo gekomen is, zie je in House of Gucci. De film begint in de jaren 70 bij de ontmoeting van Patrizia Reggiani en Maurizio Gucci en eindigt zo’n 20 jaar later onder minder gezellige omstandigheden.

Patrizia is een ambitieuze vrouw van bescheiden afkomst. Wanneer ze met Maurizio trouwt, iets waar Maurizio’s vader erg op tegen is, zet ze al snel de nalatenschap van de Gucci familie op losse schroeven. Oftewel hoe hebzucht en wantrouwen het einde hebben betekend voor de dynastie achter het mode-imperium. Maar laten we wel wezen, Patrizia had niets van dit alles kunnen veroorzaken als de Gucci familieleden hecht en trouw naar elkaar toe waren geweest en elkaar hadden gesteund.

Zoals Don Corleone tegen Sonny zegt in The Godfather: “Never tell anybody outside the family what you’re thinking”. En dat is precies wat er aan het begin van de film House of Gucci gebeurt: Patrizia is getuige van een discussie tussen de neef en de oom van Maurizio, Aldo (Al Pacino) en Paolo (een onherkenbare Jared Leto). Binnen 2 minuten kent ze alle zwakke plekken in de familie en die zal ze later gretig uitbuiten. Opa Guccio Gucci draait zich om in zijn graf.

Styling en fake accenten

De acteurs spreken Engels met een Italiaans accent in de film en dat gaat ze niet allemaal even goed af. Jared Leto brengt het er het slechtste vanaf met zijn karikaturale over-de-top accent. Ik dacht dat Paolo misschien een overdreven accent had en heb het opgezocht maar het komt niet eens in de buurt. In het filmpje hieronder zie je de echte Paolo, Aldo en Maurizio.

https://www.youtube.com/watch?v=byh09ojFQrQ

Ik moet vooral lachen om hoe hij het woord mouse uitsprak. Hij herhaalde het enkele keren, ‘he is quiet as a little moes‘. Verder vond ik het accent van Adam Driver ook wel storend, al is dat veel subtieler. Maar de accenten mochten de pret niet drukken.

De film is toegankelijk, fris, modern. De set, de kleding, make-up, alles is goed uitgevoerd en ziet er mooi uit. De muziek past goed bij het geheel. Wat dat betreft is het een echte Ridley Scott film en daar houd ik dan ook gewoon van. Scott heeft ontelbare films geregisseerd, om er een paar te noemen: Thelma & Louise, Blade Runner (82), Legend, A Good Year, Hannibal, Alien.

Waar is nu de echte Patrizia?

Het verhaal is ook gewoon boeiend. Hoe diep moet de haat en afgunst zitten om over te gaan tot moord op de vader van je kind? In de film komt het niet tot een officiële scheiding maar die was er in het echt wel degelijk. Maurizio en Patrizia scheidden in 1994. Eén van de afspraken was dat ze jaarlijks ongeveer 1,5 miljoen dollar zou ontvangen en dat ze de naam Gucci niet meer mocht gebruiken. Naar dat tweede heeft ze niet erg goed geluisterd overigens. Wat ik ook niet helemaal begreep is waarom Patrizia en Maurizio één dochter hebben in de film, terwijl ze er twee hebben in het echt. Ik vond dat verwarrend.

In het echt is het trouwens zo dat Maurizio vanaf 93 een relatie had met Paola Franchi (gespeeld door Camille Cottin). Wanneer hij met haar zou trouwen, dan zou de jaarlijkse alimentatie van Patrizia gehalveerd worden. Dat was waarschijnlijk een van de motieven voor de moord. Patrizia loopt nu gewoon rond in Italië, ze heeft 18 jaar in de gevangenis doorgebracht en is in 2016 vrijgelaten. Ze had 26 jaar moeten zitten maar is eerder vrijgelaten wegens goed gedrag. Je zult maar Paola Franchi zijn en Patrizia tegen het lijf lopen. Daarbij ontvangt Patrizia nog steeds een maandelijks bedrag van 1,2 miljoen dollar van de erfenis van Maurizio. Ze kreeg zelfs het bedrag voor al die jaren dat ze in de bak zat na haar vrijlating. Te bizar voor woorden toch?

Mocht je trouwens het Gucci verhaal interessant vinden en ooit in Florence zijn, dan raad ik je aan om het Gucci Museum, ook wel bekend als Gucci Garden, te bezoeken.

Winactie House of Gucci (gesloten)

Let op! Deze winactie is gesloten. De winnaar heeft een e-mail ontvangen.

Wil je een blu-ray van House of Gucci winnen? Om kans te maken vertel je ons hieronder (of op Instagram) wat jouw favoriete kledingmerk is. That’s it! De actie loopt t/m 23-04-2022.

winactie House of Gucci

Extra kans

Srsck volgen op Instagram is niet verplicht, maar het levert je wel een extra winkans op! Jouw naam kan dus 2 keer in de hoed.

Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je in Nederland te wonen. De winnaar ontvangt een e-mail van ons. Let er dus op dat er een correct e-mailadres achterlaten wordt! Succes!

** Meer winnen? Kijk even hier! **

27 reacties op “House of Gucci recensie (+ winactie)”

  1. Lijkt me een hele toffe film, benieuwd naar dit verhaal na je review. Ik heb niet echt een groot merk waar ik fan van ben, als ik iets moest kiezen zou het dan denk ik Nike zijn 😂

  2. Ik koop niet perse merk kleding en let daar eigenlijk ook nooit op.
    Ik kijk naar wat ik leuk/mooi vind van model of kleur en als het leuk staat koop ik het, een merk boeit mij niet zo

  3. Ik maak graag kans op deze blu-ray! Mijn favoriete kledingmerk is Dolce & Gabbana.

    Ik volg je via Instagram (Truusje26, bericht geliked).

  4. Ik koop wat ik lekker vind zitten en liefst ook wat beetje goede kwaliteit. Als dit betekent dat broek van 100,00 uit de mode raakt en dan kan kopen voor 45,00 dan koop ik die.

  5. Ik ben niet echt een merken type en koop ook vooral dingen die ik leuk vind en vooral lekker vind zitten. Maar als ik dan toch een merk zou moeten noemen waarvan ik meerdere artikelen in mijn kast heb is het Bershka omdat ze vaak fleurige en kleurrijke kleding hebben die ook nog eens lekker zitten! 🙂

  6. Gucci (natuurlijk, hahaha) voor riemen en schoenen, maar helaas erg duur. Qua kleding heb ik geen favoriet merk, ik hou gewoon van veel leuke en fleurige kleding van goede kwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »