robin williams netflix
|

5 films met Robin Williams

Gisteravond keek ik op Netflix naar What Dreams may come met Robin Williams. Deze film stond al een tijdje op mijn lijst maar het verhaal trok me eigenlijk niet. Toch, Robin Williams he, een van mijn favoriete acteurs, dus ik wilde de film wel eens zien. Dat werd vandaag en eerlijk is eerlijk, ik vond er niets aan maar…

Robin Williams

What Dreams May Come

…maar de film zette me wel heel erg aan het denken. Het gaat over een gezin met een bijna perfect leven (veel liefde, veel goeds) dat door een ongeluk verdeeld wordt. Letterlijk. Een gedeelte is in het hiernamaals en een gedeelte niet (ik ga niet verklappen wie wel en wie niet, dat is niet leuk kijken!). Het is een hele sentimentele film, heel erg rozengeur en maneschijn, met naar mijn smaak iets teveel inconsistenties. De film is visueel wel echt top, wel uit 1998 dus naar die standaarden maar ook in 2016 mooi om naar te kijken. Annabella Sciorra speelt de echtgenote van Robin Williams, wat een mooie vrouw is dat toch.

Robin Williams

En dan besef je terwijl je de film kijkt dat Sciorra alweer 56 jaar oud is en dat het alweer twee jaar geleden is dat Robin Williams zelfmoord pleegde (11 augustus 2014 alweer…serieus, waar blijft de tijd…). Dan dwalen mijn gedachten wel weer af van de film moet ik zeggen. Ook omdat in de film een van de personages zelfmoord pleegt en er dan gezegd wordt dat diegene naar een andere plek gaan, een lelijke plek, een ‘afdeling’ van de hel zeg maar. Nou ja goed, ik ga geen essay over mijn gedachten schrijven over Robin Williams, depressie, zelfmoord etc…ik vind hem gewoon een van de beste acteurs van zijn tijd – (toen ik klein was keek ik naar Mork en Mindy, kennen jullie dat?) – en dit vond ik een van zijn mindere films.

Toch zijn er ook een paar niet te missen pareltjes met Williams op Netflix momenteel en wel…

 Dead Poets Society

Ook een drama en ook een zelfmoordgeval maar wel, wat mij betreft, een van Robin’s mooiste rollen en een erg goede film. Echt een must-see. Robin Williams speelt John Keating, de nieuwe leraar Engels op de chique en strenge kostschool Welton. De jongens die daar zitten worden opgeleid om toegelaten te worden op een universiteit uit de Ivy League en het motto is tradition, honor, discipline, excellence. You get the picture. Williams zorgt voor een frisse wind in de school met niet altijd even positieve afloop maar he – carpe diem!

Robin Williams

Good Morning Vietnam

Gooood Mooooorning Vietnaaaaaaaaaaaam!! Een oorlogsfilm met veel lekkere muziek en goede grappen. Eh ja, ik weet, het is best dubbel. De film is ook best dubbel en juist daarom ook wel goed denk ik. Good Morning Vietnam speelt zich af in Saigon tijdens de Vietnamoorlog. Williams speelt een DJ bij de Armed Forces Radio Service (AFRS), de Amerikaanse leger-radio zeg maar. Hij zorgt voor ontspanning en humor in zware oorlogstijden voor de soldaten. Hij heeft totale lak aan de regels en doet precies wat hij wilt. De film is (losjes) gebaseerd op het verhaal van de radiomaker en sergeant Adrian J. Cronauer. Williams heeft voor deze film een groot gedeelte van zijn ‘radio-teksten’ geïmproviseerd.

Awakenings

Awakenings is gebaseerd op het echte verhaal van de arts Oliver Sacks die met een bepaald medicijn, L-DOPA, experimenteert op een kleine groep comateuze patiënten met de slaapziekte encephalitis lethargica in het verpleeghuis waar hij werkt. De patiënten leven helemaal op maar helaas is dat slechts van korte duur. De tweede hoofdrol in Awakenings gaat naar een ander briljant acteur: Robert de Niro.

Robin Williams

Nu ik deze lijst maak valt me op dat er vooral drama films met Robin Williams te zien zijn momenteel op Netflix. Hij kon ook echt alles fantastisch acteren vind ik, niet alleen komedie. Hebben jullie One Hour Photo gezien? Niet te zien op Netflix maar het is een film waarin hij een of ander psyche freak speelt – en ook dat doet hij voortreffelijk!! En Good Will Hunting is overigens ook helemaal top maar die is alweer weg bij Netflix, heeft er wel een hele tijd gestaan.

Aladdin

Momenteel is deel 3 van de animatiefilm te zien op Netflix, Aladdin en de Dievenkoning. In dit deel staat de lang verloren vader van Aladdin centraal maar voor mij staat de geest centraal want die vind ik echt hilarisch!! Robin Williams heeft in de drie delen van Aladdin de stem van de geest gedaan en ik vind dat hij dat super geweldig doet!

Robin Williams

Verder is met Robin Williams nu te zien: Popeye, een enorm slechte film maar wel een van de eerste ‘echte’ rollen van Robin Williams dus toch een aanrader voor Williams-fans, Old Dogs (ugh, totaaaaaal niet mijn soort humor) en The Big Wedding, een grappige komedie waarin hij een bijrol heeft maar het alsnog wel leuk doet als father Moinighan 🙂

robin williams

En hee, Netflix mensen, mogen we binnenkort Toys, Mork & Mindy en One Hour Photo?

Vergelijkbare berichten

6 reacties

  1. Wat een leuke invalshoek voor een post over Netflix! En wat heeft hij veel verschillende rollen gespeeld zeg.

    1. Ik vind het echt verschrikkelijk om te zeggen maar ik ook. Terwijl die man een geweldige carrière had en toch denk je al snel eerst aan zijn einde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.