Ga naar de inhoud
Home » Cinema for Gaza: veiling met unieke items uit de filmwereld

Cinema for Gaza: veiling met unieke items uit de filmwereld

Tilda Swinton

Sinds eergisteren, 2 april, tot en met vrijdag 12 april kun je bieden op meer dan 100 bijzondere kavels die geveild worden met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor Medical Aid for Palestinians (MAP). De veiling is georganiseerd door een groep filmmakers en filmjournalisten. Zij hebben unieke items gekregen van beroemdheden uit de filmwereld zoals Tilda Swinton, Imelda Staunton, Maisie Williams, Josh O’Connor en Brian Cox. Wij lichten tien unieke items en/of ervaringen uit hieronder.

Tilda Swinton leest jou een verhaaltje voor

Ha! Ik vraag me af, gezien de rollen van Tilda Swinton, hoe rustgevend het verhaaltje wordt. Uniek is het ieder geval wel dat een Oscar-winnende wereldberoemde actrice jou een verhaaltje voor het slapengaan voorleest. Dat doet ze overigens via Zoom, ze staat niet opeens naast je bed 😉

Filmposter van The Old Oak met de handtekening van Ken Loach

De Brits filmregisseur is voornamelijk bekend door zijn realistische films met socialistische thema’s, zoals I Daniel Blake, Sorry We Missed You en natuurlijk de succesvolle The Old Oak. Hij sprak zich tijdens de BAFTAs uit voor een staakt-het-vuren. Bij de kavel hoort naast de affiche met handtekening overigens ook het boek met het scenario van de film.

The Zone of Interest met handtekeningen

Jonathan Glazer is ook een regisseur die zich heeft uitgesproken over de situatie in Gaza. De toespraak die hij gaf toen hij de Oscar won voor beste buitenlandse film ging de wereld over. Er ontstonden twee kampen, die vóór en die tegen de inhoud van zijn toespraak. Glazer stelt een poster van de hele sterke dramafilm over concentratiekamp Auschwitz ter beschikking, met zijn eigen handtekening evenals die van producer James Wilson én componist Mica Levi.

veiling films

Over astrologie babbelen met Aimee Lou Wood

De actrice uit Sex Education biedt een Zoom gesprek aan over astrologie. Ok, het is een beetje specifiek maar voor de astrologie en Sex Education liefhebbers toch wel heel bijzonder!

The Iron Claw affiche met handtekening van Harris Dickinson

Harris Dickinson speelde één van de Von Erich broers in de film The Iron Claw. Je kent hem wellicht ook uit Triangle of Sadness. Er zijn drie posters van The Iron Claw met zijn handtekening én wat ‘doodles’ van hem erop.

Filmposter van Joker

Voor de Joker liefhebbers! Joaquin Phoenix heeft een poster van Joker met zijn handtekening gedoneerd voor de veiling.

Real life ontmoeting met Brian Cox

Om deze kavel te innen moet je wel even op en neer naar Londen maar als je het mij vraagt, is het het 100% waard. Brian Cox, die elke Succession fan wel kent, nodigt je uit om het toneelstuk waar hij nu in Londen in speelt, Long Day’s Journey into Night, te bezoeken. Daar hoort een meet en greet bij en een programma met zijn handtekening.

Een uur met Louis Theroux

Deze vind ik ook zo leuk! Een uurtje babbelen via Zoom met Louis Theroux. De Britse documentairemaker is volgens mij een enorm interessante man, die ook nog eens heel veel heeft gezien en heeft gedaan dus geen tekort aan gespreksstof.

Bridgerton boek met handtekening

De Ierse actrice uit Derry Girls en Bridgerton zet haar handtekening en schrijft een persoonlijk berichtje voor je in het boek Bridgerton: Romancing Mr Bridgerton.

Uit eten met Lukas Dhont

Zo, ik ben jaloers op de winnaar van deze. Uit eten in Gent met mijns inziens één van de beste regisseurs van het moment en over films praten! Hij doneerde ook een tweede kavel voor de veiling, namelijk de script van Close met handtekening en wat extra merchs.

Colin Firth en Stanley Tucci handtekeningen

Regisseur Harry Macqueen en hoofdrolspelers Colin Firth en Stanley Tucci stellen een poster van de film Supernova met hun handtekeningen ter beschikking voor de veiling.

Een gesprek met Melissa Barrera

Melissa Barrera heeft zich sinds oktober onvermoeibaar ingezet voor de Palestijnse zaak. De Mexicaanse actrice verloor daar zelfs haar rol in de Scream franchise door. Je kunt een Zoom gesprek met haar winnen bij de veiling.

Meer items bekijken of bieden? Dat kan op de veilingpagina van Cinema for Gaza. Het is een win-win. Aan de ene kant sleep je een echt uniek stuk binnen en aan de andere kant draag je je steentje bij. MAP is een Britse liefdadigheidsinstelling die medische diensten biedt op de Westelijke Jordaanoever, Gaza, Oost-Jeruzalem en Libanon, en pleit voor het recht van de Palestijnen op gezondheid en waardigheid. De teller staat nu op £63,000. Bieden, bieden, bieden!

** Bovenste foto: nicolas genin from Paris, France, CC BY-SA 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0, via Wikimedia Commons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »