Ga naar de inhoud
Home » Kinderfotografie: Tanneke Peetoom

Kinderfotografie: Tanneke Peetoom

fotografie

Mag ik jullie voorstellen aan Tanneke Peetoom?! Deze Nederlandse dame is fotografe en moeder van twee dochters. Deze keer geen fotografie zoals jullie van mij gewend zijn, geen felle kleuren of complete theatrale geënsceneerde taferelen maar puur, licht en wit.

(c) Tanneke Peetoom

Ik houd niet van saai. Ik kan niet in een saaie relatie zitten (ja daarom word ik zo’n alleenstaande bejaarde kattendame, I know, ik heb vrede met mijn lot ;)) of een saaie baan hebben en ik kan zeker niet tegen saaie kunst.

Ik houd van extremen, van gevoel – ik zal altijd altijd kiezen voor het hart boven het verstand. Kunst, net als alles in mijn leven, moet me raken. En dat, beste mensen, dat doet het werk van Tanneke Peetoom. Als ik naar haar kinderportretten kijk, dan raken ze me. Ze zetten me aan het denken. Ze zijn lieflijk, romantisch maar ook intrigerend en soms misschien zelfs een tikkeltje creepy.

(c) Tanneke Peetoom

(c) Tanneke Peetoom

Dat Tanneke Peetoom met antieke kleding en haaraccessoires werkt versterkt de beelden enorm. De kleren bepalen de man helemaal niet maar de kleren bepalen wel de kracht van een foto. En eigenlijk hoe gek ook: juist bij portretten is de styling enorm belangrijk!

Toen ik nog als styliste werkte kon ik behoorlijk gruwelen van fotografen die hun eigen styling verzorgden want immers: schoenmaker blijf bij je leest (ja sorry, ik heb een spreekwoorden-dag vandaag). Maar Tanneke Peetoom doet dat dus wel goed, erg goed. Diepe buiging 🙂

(c) Tanneke Peetoom

tan5

(c) Tanneke Peetoom

Tanneke Peetoom is opgenomen in het boek New Dutch Photography Talents GUP magazine 2014 en ik heb zo het idee dat we nog veel van haar zullen horen.

Wil je meer werk van haar zien of wil je dat ze jouw kind op artistieke en romantische wijze portretteert? Kijkt dan gerust op haar website (mis de dolls-serie niet!) of je kunt haar volgen op haar Facebook pagina.

** Alle foto’s (c) Tanneke Peetoom

4 reacties op “Kinderfotografie: Tanneke Peetoom”

    1. Maar dat doet toch niet terzake?
      Het gaat om het eindplaatje. Mooi dan is o.k. En dat daar PS bij is gebruikt maakt niet uit. Al lang voordat PS bestond werden foto’s bewerkt. Toen in de doka nu in de pc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »