Ga naar de inhoud
Home » Recensie: If I Stay

Recensie: If I Stay

If I stay film

Ik ben dit weekend met een vriendin naar If i stay geweest. Ik vond het een mooie film! Het is deze week ‘Nationale Filmdagen’. Dat betekent dat je de hele week voor maar 5 euro naar de film kunt. Alleen voor 3D films moet je wel extra betalen.

Ik had er heel veel zin in want één van mijn favoriete actrices, Chloë Grace Moretz, speelt erin. Het is wel een dramatische film en daar houd ik niet zo van maar het was wel een goede film. De film is gebaseerd op het boek If i stay van Gayle Forman (Er is een vervolg geschreven namelijk ‘where she went’). Het leeftijdsadvies voor If I stay is 12 jaar.

Het verhaal

Mia Hall is zeventien. Zij speelt sinds ze heel klein is al cello en heeft er echt talent voor. Haar ouders zijn ook muzikanten, oude rockers, en muziek is echt superbelangrijk in haar leven.

Mia wilt heel graag naar Juilliard School, een beroemde conservatorium in New York. Ze wilt op topniveau cello spelen. Ze heeft daarom ook heel veel over voor een succesvolle muziekcarrière maar ze heeft ook nog een vriendje, Adam. Ze moet kiezen tussen haar muziek en Adam. Mia vindt het een moeilijke beslissing maar dat verandert na een heftig auto-ongeluk met haar familie.

Ze komt voor een veel moeilijkere keuze te staan: Terwijl Mia in coma ligt moet ze kiezen of ze sterft en met haar gezin meegaat – of dat zij wilt blijven leven. Een moeilijke keus…Wat gaat ze doen?

Wat ik vond

IIS-03141r.jpg

Ik vond If I stay wel mooi maar ook heftig, echt heel dramatisch allemaal. Ik denk dat er veel mensen gaan huilen bij de film. Ik moest steeds bijna huilen maar net niet. En ik vond ook dat er te veel in werd gezoend.

Er zijn veel best lange flashbacks tijdens de film maar dat vond ik niet heel erg storen. Ik vond If I stay wel spannend omdat ik echt niet wist wat ze ging doen: weggaan of blijven. Het was een spannende, verdrietige film en ik vond dat Chloë Grace Moretz haar rol heel goed speelde!

Algemene info

Regie: R.J. Cutler

Acteurs: Chloë Grace Moretz (Mia), Jamie Blackley (Adam), Liana Liberato (Kim)

Speelduur: 107 minuten

4 reacties op “Recensie: If I Stay”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »